10 φορές που ο Ροναλντίνιο ταπείνωσε αντιπάλους με ντρίμπλες

Δέκα βίντεο, δέκα ιστορικές στιγμές, χωρίς ούτε ένα γκολ του Ροναλντίνιο.

Ο Ροναλντίνιο της Μπαρτσελόνα σε στιγμιότυπο με τους Ζερεμί Τουλαλάν (αριστερά) και Φρανσουά Κλερκ (δεξιά) της Λιόν σε αναμέτρηση για τη φάση των ομίλων του Champions League 2007-2008 στο 'Καμπ Νόου', Βαρκελώνη, Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2007
Ο Ροναλντίνιο της Μπαρτσελόνα σε στιγμιότυπο με τους Ζερεμί Τουλαλάν (αριστερά) και Φρανσουά Κλερκ (δεξιά) της Λιόν σε αναμέτρηση για τη φάση των ομίλων του Champions League 2007-2008 στο 'Καμπ Νόου', Βαρκελώνη, Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2007 AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Κάθε 21η Μαρτίου θα έπρεπε να θεωρείται γιορτή του ποδοσφαίρου. Ένας από τους πιο γνήσιους εκφραστές της ομορφιάς του συγκεκριμένου αθλήματος έχει γενέθλια και κατά κάποιον τρόπο γιορτάζουν όλοι οι ποδοσφαίροφιλοι. Η μοίρα τα έφερε έτσι, όμως, ώστε ο Ροναλντίνιο να γίνεται 40 ετών έγκλειστος σε μια φυλακή της Παραγουάης, αφού μια "ηλιθιότητα" κατά τον δικηγόρο του τον οδήγησε στην ξένη χώρα με πλαστό διαβατήριο.

Το ότι αυτή η είδηση γίνεται πρώτο θέμα σε αθλητικά ΜΜΕ ανά τον πλανήτη οφείλεται στο status que του Βραζιλιάνου ως ποδοσφαιριστής. Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους του millenium, κατακτώντας τη Χρυσή Μπάλα, το Παγκόσμιο Κύπελλο, το Copa America, το Champions League και φυσικά διασυλλογικούς τίτλους με Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Φλαμένγκο και Ατλέτικο Μινέιρο. Ακόμα κι αν έφτασε στο αγωνιστικό ζενίθ πολύ σύντομα και κυλούσε προς το ναδίρ για αρκετό καιρό, πρόλαβε να μας χαρίσει αμέτρητες στιγμές ποδοσφαιρικής 'μαγείας', η οποία τον κατατάσσει μεταξύ των παικτών που σημάδεψαν την εποχή του.

Η 'Marca' μάλιστα κατάφερε να δημιουργήσει έναν δεκάλογο μόνο με ντρίμπλες του Βραζιλιάνου, χωρίς να χρειαστεί να συμπεριλάβει κάποιο γκολ για να γιορτάσει αυτήν τη σπουδαία ποδοσφαιρική ύπαρξη. Το αποτέλεσμα; Ασύλληπτο:

Ίσως το καλύτερο γκολ της καριέρας του που δεν μπήκε

Όταν σόκαρε τον Νικόλα Ριγκόνι της Κιέβο

Κρύβοντας την μπάλα κόντρα στην Αλμπαθέτε

Μαγικό κοντρόλ και πάσα με Θέλτα

Ροναλντίνιο vs Μίλαν

Ροναλντίνιο vs Μέσι

Ντριμπλάρει το ίδιο και ως βετεράνος

Ντριμπλάρει και δολοφονικές κλοτσιές της Σάο Πάουλο

Το τριπλό σομπρέρο κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο

Κάνει τα ίδια και στο ποδόσφαιρο σάλας



News 24/7

24MEDIA NETWORK