Άλλο ένα ρατσιστικό χτύπημα στην Ισπανία, η απάντηση του παίκτη εντός και εκτός γηπέδου

Ο αγώνας της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Αθλέτικ Μπιλμπάο επιφύλασσε μία άσχημη έκπληξη...

FILE - Athletic Bilbao's Nico Williams celebrates after a goal during the Spanish Super Cup semi final soccer match between Atletico Madrid and Athletic Bilbao at King Fahd stadium in Riyadh, Saudi Arabia, on Jan. 13, 2022. If there is one club whose history runs hand-in-hand with the Copa del Rey it is Athletic Bilbao. The team that only fields players from or near Spains northern Basque Country has always put a priority on the knockout competition. (AP Photo/Hassan Ammar, File)
(AP Photo/Hassan Ammar, File) AP

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο αγωνίστηκε εναντίον της οικοδέσποινας Ατλέτικο Μαδρίτης και αυτό το παιχνίδι έγινε ευκαιρία ώστε ορισμένοι φίλαθλοι να προβούν σε ρατσιστικές επιθέσεις για μία ακόμη φορά στην Ισπανία...

Ο Νίκο Γουίλιαμς της Μπιλμπάο έγινε στόχος αυτής της μερίδας οπαδών των "Ροχιμπλάνκος" καθώς ετοιμαζόταν να εκτελέσει ένα κόρνερ στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Ο παίκτης με το που αντιλήφθηκε την κατάσταση αμέσως επιδίωξε να διακόψει το παιχνίδι μιλώντας στον διαιτητή.

Ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά και λίγα λεπτά αργότερα, ο Νίκο σκόραρε και επέλεξε στην συνέχεια να πανηγυρίσει δείχνοντας το χρώμα του δέρματός του στις κερκίδες. Ο ίδιος μετά τον αγώνα περιστατικό και ύστερα σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί με τα "κρούσματα" ρατσισμού.

Οι δηλώσεις

: «Δεν είναι φυσιολογικό να σε κακομεταχειρίζονται εξαιτίας του δέρματός σου. Ξέρω ότι υπάρχουν ηλίθιοι άνθρωποι παντού, αλλά αυτό πρέπει να αλλάξει».

«Οι παίκτες της Ατλέτικο Μαδρίτης με στήριξαν, με καταλαβαίνουν, είναι απαράδεκτο να ακούω ήχους μαϊμούς, είδα και άκουσα τρεις τύπους να το κάνουν αυτό».

Ο ρατσισμός δεν είναι ένα φαινόμενο με πτωτική τάση στην Ισπανία -κάθε άλλο- και από ότι φαίνεται θα χρειαστούν να παρθούν περαιτέρω μέτρα για την καταπολέμησή του.

Διαβάστε περισσότερα

Είναι οριστικό, η συμφωνία επετεύχθη και ξεκινά η εποχή του Σλοτ στην Λίβερπουλ

Ο άλλοτε ανερχόμενος "Special One" έγινε πρόεδρος και καλείται να πάρει την σημαντική απόφαση

News 24/7

24MEDIA NETWORK