Άμεση αντίδραση από Πλατινί

Ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, απάντησε άμεσα στο δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας "Telegraph", που τον κατηγόρησε ότι είχε σχέση στις απόπειρες δωροδοκίας του Μοχαμέντ μπιν Χαμάν προς χάριν του Κατάρ για το Μουντιάλ 2022.

Άμεση αντίδραση από Πλατινί

"Δεν με εκπλήσσει η διάδοση αβάσιμων φημών που στοχεύουν να διαλύσουν την εικόνα μου σε μία σημαντική στιγμή για το μέλλον του ποδοσφαίρου. Τίποτα δεν με εκπλήσσει πλέον", δήλωσε αρχικά ο Γάλλος παράγοντας, ο οποίος παραδέχθηκε ότι είχε συχνές συναντήσεις με τον αποπεμφθέντα πρόεδρο της ΠΟ Κατάρ.

"Το βρίσκω απίθανο που οι συζητήσεις μου με ένα μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA εκείνη την περίοδο μπορεί να μετατραπεί σε μία συνωμοσία. Προφανώς και συνάντησα τον κ. Μοχαμέντ μπιν Χαμάμ αρκετές φορές το 2010, αφού ήμασταν αμφότεροι μέλη της εκτελεστικής επιτροπής από το 2002. Σε αυτές τις συζητήσεις, το αντικείμενο ήταν η υποψηφιότητα για την προεδρία της FIFA. Ο κ. Μπιν Χαμάν ήθελε να με συμβουλέψει να θέσω υποψηφιότητα για τις εκλογές του 2011".

Ο Πλατινί, μάλιστα, υπογράμμισε ότι η ανακοίνωσή του ότι στήριξε την υποψηφιότητα του Κατάρ αποδεικνύει τη διαύγεια των πράξεών του: "Αυτή είναι η απόδειξη της διαφάνειάς μου και ότι κανείς δεν μου έχει υποδείξει πώς να κινηθώ".

Διαβάστε ακόμη

Συμμετοχή Πλατινί στο σκάνδαλο της υποψηφιότητας Κατάρ

News 24/7

24MEDIA NETWORK