Αμπράμοβιτς: Παρείχε δάνεια ύψους 117 εκατ. σε ομάδα ενώ είχε την Τσέλσι

Την παροχή δανείων που αγγίζουν συνολικά τα 117.000.000 ευρώ στη Φίτεσε από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, όταν αυτός βρισκόταν στην ηγεσία της Τσέλσι, αποκαλύπτει η Guardian.

FILE - Chelsea soccer club owner Roman Abramovich sits in his box before their English Premier League soccer match against Sunderland at Stamford Bridge stadium in London, Dec. 19, 2015. The Football Association says Chelsea has withdrawn its request to play its FA Cup game against Middlesbrough without a crowd, a proposal that had sparked fierce opposition from the second-tier club hosting the match. The Premier League team had proposed no fans because the government wont allow Chelsea to sell any tickets under the terms of its license to operate after owner Roman Abramovich was sanctioned. (AP Photo/Matt Dunham, File)
Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς AP PHOTO/MATT DUNHAM

Μία, αν μη τι άλλο,τρελή ιστορία έφερε στο φως της δημοσιότητας η Guardian και αφορά τον πρώην μεγαλομέτοχο της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Όπως αναφέρει το εν λόγω μέσο, ο Ρώσος μεγιστάνας φέρεται πως στήριζε οικονομικά με δάνεια την ολλανδική Φίτεσε και μάλιστα για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Παλαιότερες έρευνες από την ολλανδική ομοσπονδία ποδοσφαίρου δεν μπόρεσαν να ανακαλύψουν τους οικονομικούς δεσμούς του Αμπράμοβιτς με την ομάδα κάτι που αποκαλύφθηκε κάποια χρόνια αργότερα από αρχεία της Oligarch.

Τα έγγραφα αυτά, που επεξεργάστηκαν από την Guardian, φέρεται να αποκαλύπτουν πως ο Αμπράμοβιτς έδωσε περίπου 117.000.000 ευρώ ως βοήθεία στην ολλανδική ομάδα.

Το 2010 την ηγεσία της ολλανδικής ομάδας ανέλαβε ο Μέραμπ Τζορντάνια, στενός φίλος του πρώην ιδιοκτήτη της Τσέλσι, λέγοντας τότε, στην εναρκτήρια συνέντευξη Τύπου πως ο Ρώσος δεν έχει καμία ανάμειξη στα πράγματα της ομάδας.

Τις υποψίες όμως φέρεται πως κίνησαν δύο ακόμα καθοριστικά γεγονότα. Το πρώτο είναι η παραχώρηση αρκετών παίκτων στην Φιτέσε με την μορφή δανεισμού με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αυτά των Μάτιτς και Μάουντ.

Το δεύτερο δεδομένο που προκάλεσε εντύπωση ήταν ο αντικαταστάτης του Τζορντάνια στην ιδιοκτησία της ολλανδικής ομάδας καθώς επρόκειτο για στενό συνεργάτη του Αμπράμοβιτς.

Ο λόγος για τον Αλεξάντερ Τσιγκιρίνσκι, ο οποίος ανέλαβε το τιμόνι της ομάδας το 2013, υποστηρίζοντας βέβαια πως είχε εμπλοκή στα εσωτερικά της ομάδας ήδη από το 2010.

Ακολούθησαν και άλλες έρευνες, οι οποίες δεν απέδωσαν καρπούς με την υπόθεση να έρχεται και πάλι στο προσκήνιο μετά από την αποχώρηση του Αμπράμοβιτς από την ηγεσία της Τσέλσι, χωρίς προς το παρόν να υπάρχει κάποια νεότερη εξέλιξη.

Διαβάστε Περισσότερα

Μπαρτσελόνα: Μόνο οι υπογραφές μένουν για την πιο κομβική ανανέωση

Γιουνάιτεντ: Το "όχι" του Ντε Χέα φέρνει στο προσκήνιο κορυφαίο γκολκίπερ

Ρεάλ: Ο Πέρεθ ζήτησε την βοήθεια του "Ζιζού" για να κερδίσει την μάχη των 150 εκατ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK