Αν πάρει το κύπελλο η Τσέλσι θα υποχρεωθεί να πουλήσει 3 παίκτες

Η Τσέλσι ενδεχομένως θα αναγκαστεί να πουλήσει τρεις παίκτες σε περίπτωση που κερδίσει το Carabao Cup.

Chelsea's Raheem Sterling, center, celebrates after scoring the opening goal during the English Premier League soccer match between Manchester City and Chelsea at the Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Feb. 17, 2024. (AP Photo/Dave Thompson)
Chelsea's Raheem Sterling, center, celebrates after scoring the opening goal during the English Premier League soccer match between Manchester City and Chelsea at the Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Feb. 17, 2024. (AP Photo/Dave Thompson) AP

Η Τσέλσι αναμένεται να αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ στον τελικό του Carabao Cup με τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο να θέλει να διεκδικήσει το πρώτο του ασημένιο αντικείμενο ως προπονητής της Τσέλσι.

Οι “μπλε” έχουν ξοδέψει πάνω από 1 δισεκατομμύριο λίρες σε νέους παίκτες από τότε που ο Τοντ Μπόελι ανέλαβε τον σύλλογο τον Μάιο το 2022 και η πίεση είναι μεγάλη για να διεκδικήσει ένα τρόπαιο. Θα αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση φέτος

Σε περίπτωση που η Τσέλσι τα καταφέρει και πάρει τη νίκη, μπορεί παραδόξως να την οδηγήσει στην πώληση τριών ποδοσφαιριστών της.

Ο λόγος

Αν η Τσέλσι κερδίσει την Κυριακή, θα προκριθεί στο Europa Conference League την επόμενη σεζόν και με τη σειρά της θα πρέπει να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς αδειοδότησης και οικονομικής βιωσιμότητας των συλλόγων της UEFA (FSR), τους κανόνες που αντικατέστησαν το FFP το 2022. Οι εν λόγω κανονισμοί είναι σημαντικά πιο περιοριστικοί από τους αντίστοιχους κανόνες της Premier League.

Στην Ευρώπη οι σύλλογοι επιτρέπεται να χάσουν έως και 68,5 εκατ. λίρες για την περίοδο 2024-25. Αυτό σημαίνει ότι δεν ισχύει το όριο των 105 εκατ. λιρών για τα τρία προηγούμενα έτη. Τέτοιοι περιορισμοί μπορεί να αναγκάσουν την Τσέλσι να πουλήσει τρεις απόφοιτους των ακαδημιών της που θα απέφεραν καθαρό κέρδος.

Ο ένας είναι ο Αρμάντο Μπρόγια, ο Ίαν Μάατσεν, ο οποίος έχει ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 35 εκατομμυρίων λιρών στο νέο του συμβόλαιο, είναι άλλος ένας που θα μπορούσε να πωληθεί το καλοκαίρι, ενώ σε περίπτωση που δεν συμφωνηθεί νέο συμβόλαιο ο Κόνορ Γκάλαχερ μπορεί επίσης να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν.

Διαβάστε περισσότερα

Γκουαρντιόλα: Κανείς από την Γιουνάιτεντ δεν μπορεί να παίξει στην Σίτι εκτός από έναν

Ο Λόγος που ο Ζιντάν απέχει από την προπονητική

News 24/7

24MEDIA NETWORK