Αποκλεισμός 4 ετών για τον Πογκμπά λόγω ντόπινγκ

Ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και νυν της Γιουβέντους ίσως ακόμη και να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Manchester United's Paul Pogba during the Champions League Group F soccer match between Manchester United and Villarreal at Old Trafford, Manchester, England, Wednesday, Sept. 29, 2021. (AP Photo/Dave Thompson)
(AP Photo/Dave Thompson) AP

Άσχημα τα νέα για τον Πολ Πογκμπά ο οποίος πλέον δεν μπορεί να αλλάξει πλέον κάτι στην απόφαση. Ο Γάλλος βρέθηκε θετικός σε αντιντόπινγκ τεστ και πλέον τιμωρείται με την ανώτατη ποινή.

Ο μέσος της Γιουβέντους, Πολ Πογκμπά είχε τεθεί σε προσωρινή διαθεσιμότητα από το εθνικό δικαστήριο αντιντόπινγκ της Ιταλίας μετά την επιστροφή ενός ύποπτου δείγματος. Ο Γάλλος διεθνής βρέθηκε θετικός σε τεστοστερόνη σε τυχαίο τεστ μετά το παιχνίδι της Γιουβέντους στη Serie A με την Ουντινέζε στις 20 Αυγούστου του περασμένου έτους. Ο ιταλικός οργανισμός αντιντόπινγκ είχε ανακοινώσει αργότερα την αποβολή του 30 χρονου μέσου, ενώ η Γιουβέντους δήλωσε ότι ο σύλλογος θα εξετάζε τα επόμενα διαδικαστικά βήματα.

Εν τέλει ο Γάλλος κρίθηκε επίσημα ένοχος και του υποβλήθηκε η μέγιστη ποινή του αποκλεισμού 4 ετών από το άθλημα. Επιπλέον, η Γιουβέντους και τυπικά όπως αναμενόταν θα τερματίσει το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή, ο οποίος αποτέλεσε μία από τις χειρότερες επιστροφές παικτών σε πρώην ομάδα.

Από την στιγμή που η απόφαση που είναι οριστική, τίθεται ένα ακόμα θέμα το οποίο αφορά τον Πογκμπά και είναι προσωπικό. Όταν η περίοδος του αποκλεισμού ολοκληρωθεί το 2028, ο Πογκμπά θα έχει πατήσει για τα καλά τα 34 χρόνια, δεν θα έχει αγωνιστική παρουσία και κυρίως δεν θα θεωρείται αξιόπιστος. Αυτά μπορεί να του στοιχήσουν σε βαθμό τέτοιο που η απόσυρση από το ποδόσφαιρο να φαντάζει μία επιλογή λογική.

Ο χρόνος θα δείξει τι θα ακολουθήσει, ωστόσο όσον αφορά το σήμερα ο Πόγκμπα προερχόμενος από τα φωτεινά ρετιρέ της Premier League, θα αντιμετωπίζει από εδώ και στο εξής την αφάνεια και τον περιορισμό.

Διαβάστε περισσότερα

Παλιά δεν είχε στον ήλιο μοίρα και τώρα απολύει προπονητή επειδή κοιτά μόνο Champions League

Ο Χάαλαντ έφτασε σε νούμερα που ανήκουν στους δύο κορυφαίους, δεν υπάρχει δεύτερος...

News 24/7

24MEDIA NETWORK