Άρσεναλ: Η φετινή επιβεβαίωση που επαναφέρει την φυσική τάξη πραγμάτων

Η μεγάλη επάνοδος του κοιμώμενου γίγαντα που έχει αλλάξει status και δεν θα αρκεστεί σε λιχουδιές, αλλά μόνο με ολόκληρο το επιδόρπιο.

Arsenal's head coach Mikel Arteta walks with the trophy after the FA Cup final soccer match between Arsenal and Chelsea at Wembley stadium in London, England, Saturday, Aug.1, 2020. (Catherine Ivill/Pool via AP)
(Catherine Ivill/Pool via AP) AP

Η Άρσεναλ έχει γνωρίσει τεράστια αλλαγή επί των ημερών του Μικέλ Αρτέτα και οι μέρες που οι "Κανονιέρηδες" ήλπιζαν σε μία πρόκριση στο Champions League μέσω της τέταρτης θέσης φαίνεται πως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Κάθε χρόνο και καλύτερα είναι η έκφραση που χαρακτηρίζει απόλυτα την ομάδα του Λονδίνου, η οποία φαινόταν αρχικά πως είχε φτάσει σε σημείο που πάλευε υπερβαίνοντας τον εαυτό της, όμως η φετινή σεζόν αποδεικνύει πως η πραγματικότητα ήταν άλλη. Δεν πρόκειται για ένα πυροτέχνημα, ούτε για μία συμπαθητική ομάδα που χτύπησε ταβάνι. Πρόκειται για την αληθινή, ειλικρινή δύναμη της ομάδας που με στέρεα βήματα κατάφερε να βρει την χαμένη δυναμικής της που πηγάζει από την ιστορία της και τον κόσμο της.

Μετά τον απαιτητικό αγώνα με την Μάντσεστερ Σίτι, ένας παίκτης ανέφερε ότι δεν είναι ευχαριστημένοι στην ομάδα με την ισοπαλία. Δηλώσεις όπως αυτές του Σαλίμπα επιβεβαιώνουν τον λόγο όχι μόνο της αγωνιστικής αλλά και της πνευματικής μετάλλαξης. Οι παίκτες, η ομάδα το προπονητικό επιτελείο, η διοίκηση θέλουν και μπορούν να κερδίζουν, παλεύουν για αυτό, βελτιώνονται για αυτό. Συν τις άλλοις, η Άρσεναλ δεν είναι ικανή να παίρνει μόνο κυνικά ένα αποτέλεσμα, αλλά και να παράγει όμορφο συνδυαστικό ποδόσφαιρο.

Ο φετινός τίτλος μπορεί να χαθεί εν τέλει για άλλη μία φορά, αλλά αυτό πολύ μικρή σημασία θα έχει. Το ζητούμενο έχει επιτευχθεί. Η Άρσεναλ επέστρεψε και θα συνεχίζει να παλεύει και να βγάζει υγεία σαν σύλλογος. Ο τίτλος θα έχει συμβολική μόνο αξία, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως οι "Κανονιέρηδες" θα δώσουν κάτι λιγότερο από αυτό που μπορούν. Το πρωτάθλημα είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό, 3 ομάδες διεκδικούν στα ίσα τον τίτλο και αποτελούν τρανή απόδειξη της γοητείας που χαρακτηρίζει το άθλημα.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Mr. 120 εκατομμύρια μπορεί να βρίσκεται κοντά στην έξοδο λόγω Γκουαρντιόλα, όμως οι αποδοκιμασίες έχουν άλλη προέλευση

Ο Ροντρίγκο έχει πάρει φωτιά φέτος και σκοράρει ακατάπαυστα, ο Πέρεθ θα χαμογελά με σενάρια πώλησης...

News 24/7

24MEDIA NETWORK