Αυτός είναι ο Ανσαριφάρντ του Ρέντη

Ποια τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Καρίμ Ανσαριφάρντ, οι σκέψεις του Μπέντο να του δώσει φανέλα βασικού στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Άρη, αλλά και πώς θα τον διαχειριστεί ο Πορτογάλος από τώρα και στο εξής.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ansarifard EUROKINISSI SPORTS

Ντεμπούτο για τον Καρίμ Ανσαριφάρντ σε αποστολή επίσημου αγώνα του Ολυμπιακού. Αναμενόμενη εξέλιξη. Θα προκαλούσε έκπληξη αν δεν ταξίδευε στη Θεσσαλονίκη για το ματς Κυπέλλου με τον Άρη (25/1, 19.30). Όπως έκπληξη θα ήταν αν έμπαινε στη 18άδα για το παιχνίδι με την Ξάνθη στο Καραϊσκάκη, σύμφωνα με τα όσα άφηνε να εννοηθεί ο Μπέντο στις προπονήσεις.

“Πρώτη” λοιπόν για τον Ιρανό επιθετικό, ο οποίος έχει σοβαρές πιθανότητες να πάρει ακόμα και φανέλα βασικού! Στην τελευταία προπόνηση τον είχε για αρκετή ώρα στο πλευρό του Όσκαρ Καρντόσο σε ένα σχηματισμό 4-4-2 και τον Τσόρι στους αναπληρωματικούς. Εκτιμούν αρκετοί στο Ρέντη ότι προς τα εκεί προσανατολίζεται ο Πάουλο Μπέντο.

Ας πάμε όμως να πούμε μερικές κουβέντες για το πώς έχει παρουσιαστεί ο Ανσαριφάρντ στις προπονήσεις εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες.

Πρώτα απ' όλα στις εξετάσεις και στα διάφορα τεστάκια που υποβλήθηκε από τους ανθρώπους του τεχνικού επιτελείου, ήταν “τούρμπο” από πλευράς φυσικής κατάστασης. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που αρκετοί άρχισαν να αποθεώνουν τους ανθρώπους του Πανιωνίου για την καλή δουλειά που κάνουν στην εκγύμναση των ποδοσφαιριστών.

Βλέπετε, δεν είναι και λίγες οι φορές που έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να πιάνουν λιμάνι ποδοσφαιριστές από άλλες ελληνικές ομάδες και ορισμένοι εξ αυτών να έρχονται και να χρειάζονται μία μίνι... καλοκαιρινή προετοιμασία.

Ο Ανσαριφάρντ εμφανίστηκε στο Ρέντη έτοιμος για να παίξει! Και μιλάμε αποκλειστικά και μόνο για το κορμί του, τις δυνάμεις του, τις φυσικές του αντοχές. Το αν θα παίξει ή όχι θα το αποφασίσει ο Μπέντο.

Ο Πορτογάλος δύο φορές με Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθη τον άφησε εκτός αποστολής. Ήταν μία εξέλιξη που λίγο – πολύ την περιμέναμε. Οι διαθέσεις του κόουτς ήταν ξεκάθαρες εξ αρχής. Δεν χρειαζόταν να βγει δημοσίως και να πει ότι οι Ιντέγιε και Καρντόσο βρίσκονται πιο μπροστά στις προτιμήσεις του από τον Καρίμ. Αυτό το ήξεραν και οι... πέτρες στο Ρέντη.

Κατά συνέπεια θα έπρεπε να δώσει το 110% ο Ανσαριφάρντ για να πείσει τον Μπέντο να αφήσει για λίγο στην εξέδρα έναν από τους δύο. Δεν τον έπεισε στην προετοιμασία των αγώνων με Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθη, δεν είμαστε σίγουροι ότι θα τον πείσει κιόλας και ενόψει Βέροιας.

Πολλά θα εξαρτηθούν από την εικόνα του Καρίμ στο αποψινό ματς του “Κλ. Βικελίδης”. Ο Καρντόσο διανύει μία περίοδο παρατεταμένου ντεφοραρίσματος. Αν παίξουν και οι δύο μαζί, αναπόφευκτα θα γίνουν συγκρίσεις για το ποιος είναι πιο έτοιμος από τον άλλον. Του παρουσιάζεται λοιπόν μία τεράστια ευκαιρία του Ανσαριφάρντ να δείξει σε όλους, αλλά κυρίως στον προπονητή του, ότι αξίζει να μπει στο αεροπλάνο και για την Βέροια. Κι αυτό το έχει καταλάβει...

ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΑΓΧΟΣ

Ο Ανσαριφάρντ στις προπονήσεις έχει βγάλει την ποιότητά του, έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει άμεσα τον Ολυμπιακό και πώς αυτό που ζητάει δεν είναι τίποτε άλλο από το να αρχίσει να παίρνει χρόνο συμμετοχής. Σήμερα (25/1) θα έχει αυτή την ευκαιρία.

Από την άλλη, δεν γίνεται να παραγνωρίσουμε ότι ορισμένες φορές έβγαζε και ένα άγχος στην προπόνηση. Είναι απολύτως δικαιολογημένο βεβαίως. Και ποιος δεν έχει άγχος όταν διανύει τις πρώτες του μέρες σε ένα νέο περιβάλλον;Πήρε μεταγραφή σε μία μεγάλη ομάδα και από εκεί που στον Πανιώνιο ήταν το “πρώτο βιολί”, στον Ολυμπιακό καταλαβαίνει ότι για να διεκδικήσει θέση στη 18άδα, θα πρέπει να... ματώσει.

Στις προπονήσεις λοιπόν προσπαθούσε για παράδειγμα να κάνει το κάτι παραπάνω για να εντυπωσιάσει τους προπονητές. Άλλες φορές του έβγαιναν οι προσπάθειες, άλλες όχι. Πάντως, με την εικόνα που βγάζει στο Ρέντη αποδεικνύει ότι ο Ολυμπιακός πολύ σωστά προχώρησε στην απόκτησή του. Είναι ένας επιθετικός κλάσης κι ας δείχνει ώρες-ώρες αγχωμένος. Κι αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά μας το έχουν μεταφέρει άνθρωποι που τον ζουν καθημερινά στην προπόνηση.

ΚΑΘΕΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΩΡΑ

Για τον Ανσαριφάρντ αυτό που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι πρόκειται για ένα παιδί που έχει πέσει με τα μούτρα στη δουλειά. Πολλές φορές κάθεται παραπάνω ώρα στο Ρέντη για να κάνει ασκήσεις με τελειώματα φάσεων. Δεν κοιτάζει το ρολόι του, περιμένοντας πότε θα φτάσει η ώρα να φύγει για το σπίτι του.

Αυτό είναι κάτι που δεν έχει περάσει απαρατήρητο. Και δεν το κάνει για να δείξει στον Μπέντο ότι είναι ο... “σπασίκλας της τάξης του σχολείου”! Το κάνει γιατί πολύ απλά πιστεύει ότι κάθε μέρα θα πρέπει να βελτιώνεται μέσα από την προπόνηση.

Εν κατακλείδι, ο Ανσαριφάρντ έχει απόψε (25/1) την ευκαιρία να “φωνάξει” με την εμφάνισή τουότι αξίζει να είναι στις επιλογές του τεχνικού τιμόχι μόνο στα παιχνίδια Κυπέλλου με τον Άρη, αλλά και στα ματς πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από αυτό της Κυριακής (29/1) στην Ημαθία.

Ο Μπέντο - όπως κάθε προπονητής – έχει τις εμμονές του. Από την άλλη όμως έχει αποδείξει από την αρχή της σεζόν ότι είναι και δίκαιος. Αν δει έναν παίκτη του να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, δεν θα αδιαφορήσει. Ίσα-ίσα που θα τον αξιοποιήσει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Παρακαλάει να επιστρέψει (και τώρα) ο Κασάμι!
Χώρεσε στην αποστολή του Ολυμπιακού για Άρη ο Ανσαριφάρντ!
Πουρσανίδης: "Ας χάσουμε κι ένα πρωτάθλημα..."
Στολτίδης: "Πρέπει να στηριχθεί ο Μπέντο"
Ήρθε η πρόταση για τον Μιλιβόγεβιτς!

News 24/7

24MEDIA NETWORK