Το Big-4 γκέλαρε ταυτόχρονα 2,5 χρόνια μετά

Αν και δεν είναι συχνό φαινόμενο, η τελευταία φορά που συνέβη ήταν σχετικά πρόσφατα. Θυμηθείτε πότε Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ απέτυχαν ταυτόχρονα να νικήσουν.

Το Big-4 γκέλαρε ταυτόχρονα 2,5 χρόνια μετά
EUROKINISSI

Το Κύπελλο Ελλάδας άρχισε να θυμίζει Κύπελλο Γαλλίας, αφού μόνο εκεί μπορούν να προκύψουν τόσες εκπλήξεις ταυτόχρονα. Και ναι, στη χώρα μας η μη νίκη σε μη τελεσίδικο αγώνα από κάποιον εκπρόσωπο του Big-4 συνιστά έκπληξη...

Η ήττα του Παναθηναϊκού στη Λαμία με 0-1 ολοκλήρωσε το καρέ των αποτυχιών για τις μεγάλες ομάδες της χώρας. Η αρχή είχε γίνει την Τρίτη με την ήττα 1-2 του ΠΑΟΚ στην Πάτρα από την Παναχαϊκή και με το 0-0 του Ολυμπιακού στην Ξάνθη. Την Τετάρτη η ΑΕΚ έμεινε στο 1-1 με τον Κισσαμικό και οι 'πράσινοι' ολοκλήρωσαν την άσχημη εμπειρία του Big-4 από τους πρώτους αγώνες της φάσης των 16 της διοργάνωσης.

Μπορεί να μοιάζει απίθανο, όμως δεν είναι και τόσο σπάνιο οι 4 ομάδες να 'σκοντάφτουν' στην ίδια φάση. Η προηγούμενη φορά σημειώθηκε πριν από μόλις 2,5 χρόνια, στη Super League.

Ήταν η 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος (αλλά μόλις τα τρίτα παιχνίδια σε ένα μπερδεμένο καλεντάρι), όταν κανείς από το Big-4 δεν κατάφερε να λυγίσει τον αντίπαλό του.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 0-1 στη Λάρισα από την ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός 'κόλλησε' στο 0-0 με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, η ΑΕΚ έφερε το ίδιο αποτέλεσμα με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ και ο ΠΑΟΚ επίσης 'σκόνταψε' χωρίς σκορ με αντίπαλο την Ξάνθη του... Ραζβάν Λουτσέσκου.

Η προηγούμενη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, πάντως, ήταν αρκετά πιο παλιά. Στην 29η αγωνιστική της σεζόν 2006-2007, ο Ολυμπιακός είχε αναδειχθεί ισόπαλος 1-1 με το Αιγάλεω όπως και ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΛ, η ΑΕΚ είχε φέρει 0-0 με την Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί 1-2 από τον Ατρόμητο.

Κι αν οι γκέλες ισχυρών ομάδων στο κύπελλο αποτελούν την... πεμπτουσία του, η φετινή σεζόν δεν προϊδέαζε για κάτι τέτοιο. Το Big-4 είχε αρχίσει τη χρονιά με 3 νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές (όπως και ο Άρης που φέτος αποκλείστηκε στους ομίλους του κυπέλλου) και δεν έδειχνε να έχει αντίπαλο.

Εν όψει των ρεβάνς, πάντως, οι προβλέψεις για νέα ομαδική αποτυχία του Big-4 είναι δυσοίωνες. Μπορεί να μην συνηθίζουν να φτάνουν όλες μέχρι τέλους ταυτόχρονα (τελευταία φορά έφτασαν στα ημιτελικά το 2016-2017 και η προηγούμενη φορά ήταν το 1948-1949), ωστόσο μοιάζει απίθανο να αποκλειστούν και οι τέσσερις.

Εξάλλου, ο μοναδικός γύρος στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας που δεν συμμετείχε καμία εκ των 4 ήταν ο τελικός του 1979-1980 μεταξύ Καστοριάς και Ηρακλή (5-2) και ο τελικός του 1986-1987 μεταξύ ΟΦΗ και Ηρακλή (1-1, 3-1 πέν.)....

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK