Είναι η πιο αποτυχημένη μεταγραφή της Άρσεναλ ή πρόκειται για την πιο άτυχη;

Ο παίκτης έκανε μία αποκάλυψη για την περίοδό του στην Άρσεναλ, η επόμενη σεζόν ίσως να περιλαμβάνει αλλαγές στην κορυφή της επίθεσης...

Arsenal's Gabriel Jesus during the English Premier League soccer match between Arsenal and Manchester City at the Emirates Stadium in London, Sunday, Oct. 8, 2023.(AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
(AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Η Άρσεναλ μπορεί να βρίσκεται -έστω και οριακά- στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Premier League, το οποίο είναι απόρροια των επιδόσεων του Αρτέτα και των παικτών, όμως αυτό δεν σημαίνει πως άπαντες ανταποκρίνονται στον ίδιο βαθμό εντός του συλλόγου.

Ο Γκάμπιελ Ζεσούς διαθέτει ασύλληπτο ταλέντο, ωστόσο οι επιδόσεις στην Άρσεναλ δεν συμβαδίζουν με τα πεπραγμένα του στην Μάντσεστερ Σίτι. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός δεν έχει καταφέρει να σταθεί με συνέπεια στο ύψος των περιστάσεων απέναντι στις αλλεπάλληλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ομάδα.

Λίγα τέρματα συγκριτικά με τις προσδοκίες που εν πολλοίς υπήρχαν για εκείνον. Φέτος, έχει σημειώσει 8 τέρματα και μετρά 6 ασίστς σε 28 συμμετοχές και φαίνεται να είναι ο αδύναμος κρίκος της ομάδας του Αρτέτα, ο οποίος να θυμίσουμε πως ειδικά στον πρώτο γύρο αντιμετώπιζε προβλήματα στο σκοράρισμα όταν δεν υπήρχε πλουραλισμός επιθετικά. Το βάρος αυτό είχε πέσει πάνω στον Ζεσούς, όμως οι αδυναμία του να βγει μπροστά κόστισε ως ένα βαθμό.

Αυτό ίσχυε μέχρι και σήμερα, όμως οι πρόσφατες δηλώσεις του μας επιτρέπουν να δούμε την περίπτωσή του από μία άλλη οπτική.

Οι δηλώσεις

"Ναι, έχω προβλήματα αλλά και πισωγυρίσματα... και οι άνθρωποι δεν το ξέρουν αυτό, νιώθω πόνο"

"Απλά προσπαθώ να γίνω καλά, να βοηθήσω την Άρσεναλ, να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και ποτέ δεν παραπονιέμαι. Συνεχίστε να προχωράτε και έτσι να είστε ψυχικά δυνατοί".

"Έχω προβλήματα και ελπίζω να είμαι 100% έτοιμος την επόμενη σεζόν... αλλά τώρα είναι απλά καιρός να αγωνιστώ για τον σύλλογο".

"Η πραγματικότητα είναι ότι δεν θυμάμαι καν την τελευταία φορά που έπαιξα ποδόσφαιρο χωρίς πόνο. Αλλά απλά πρέπει να είσαι δυνατός".

Οι τραυματισμοί του Βραζιλιάνου μπορούν όντως να οφείλονται στην πτώση της απόδοσής του, όμως σε μία τέτοια περίπτωση ελλοχεύει ένας κίνδυνος για τον ίδιο. Στο σενάριο που δεν καταφέρει να ξεπεράσει τα όποια προβλήματά του, ενδέχεται να τεθεί θέμα με το μέλλον του στον σύλλογο. Ήδη έχουν ακουστεί πολλά σενάρια για απόκτηση επιθετικού από τους "Κανονιέρηδες" και ο χρόνος λειτουργεί αντίστροφα για τον άτυχο επιθετικό.

Διαβάστε περισσότερα

H Ρεάλ αποφασίζει για το μέλλον του πιο τίμιου παίκτη της, κόστισε 500 χιλιάδες και προσέφερε περισσότερο από τον Αζάρ

Ο Ντάνι Άλβες θέλει να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο, στόχος να κατευνάσει τις φωνές εναντίον του

News 24/7

24MEDIA NETWORK