Έκανε μεταγραφάρες, είχε προπονητή τον Λίπι και έπεσε κατηγορία

Τέλος εποχής στο κινεζικό ποδόσφαιρο καθώς η δυναστεία της Γκουανζού FC διαλύθηκε και η ομάδα υποβιβάστηκε.

China's newly appointed national football team coach Marcello Lippi speaks during a news conference at a hotel in Beijing, Friday, Oct. 28, 2016. Lippi has urged his China team and the nation to pull together to accomplish the "improbable" task of qualifying for the 2018 World Cup before he begins a thorough overhaul of the struggling football program. (AP Photo/Andy Wong)
Ο Μαρσέλο Λίπι έμεινε αρκετά χρόνια στην Κίνα AP PHOTO/ANDY WONG

Η εποχή που οι Κινέζοι άνοιγαν τη βρύση, τα χρήματα έρεαν άφθονα και σπουδαίοι ποδοσφαιριστές δυσκολεύονταν να πουν "όχι" στην προοπτική της μετακόμισής τους στην Κίνα, τελείωσε. Η πανδημία τα προηγούμενα χρόνια έπαιξε καταλυτικό ρόλο και πλέον ομάδες όπως η Γκουανζού FC ζουν τις συνέπειες.

Το κλαμπ που κατέκτησε οκτώ πρωταθλήματα και ήταν η απόλυτη δύναμη του κινεζικού ποδοσφαίρου υποβιβάστηκε! Πρόκειται για μία ομάδα την οποία είχαν προπονήσει άνθρωποι όπως ο Μαρσέλο Λίπι και ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι, δηλαδή Παγκοσμίου Πρωταθλητές με τις Ιταλία και Βραζιλία αντίστοιχα.

Πρωταθληματικό πέρασμα από την Γκουανζού είχε κάνει και ο Φάμπιο Καναβάρο, ενώ στην ομάδα αγωνίστηκαν ποδοσφαιριστές όπως οι Τζάκσον Μαρτίνες, Παουλίνιο, Ταλίσκα, Άλαν, Ντιαμάντι και Έλκεσον. Για τον Κολομβιανό φορ και για τον Βραζιλιάνο μέσο πρώην της Μπαρτσελόνα η Γκουανζού είχε πληρώσει πάνω από 40.000.000 ευρώ για τον καθένα.

Η Γκουανζού FC χωρίς κανέναν ξένο στο ρόστερ της και με Κινέζο προπονητή είναι στην 17η θέση του βαθμολογικού πίνακα κι έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά...

Διαβάστε περισσότερα

Η Λίβερπουλ με Χάκπο συνεχίζει να εκδικείται γι' αυτό που της έκαναν με τον Σαλάχ

Μπέλιγχαμ: Αποκαλυφθήκαν τα ποσά που του προσφέρει η Ρεάλ Μαδρίτης

Γιουνάιτεντ: Ο Τεν Χαχ δεν έπεισε τον Χάκπο να γίνει Ρονάλντο ούτε στη γλώσσα του

News 24/7

24MEDIA NETWORK