Η Λίβερπουλ με Χάκπο συνεχίζει να εκδικείται γι' αυτό που της έκαναν με τον Σαλάχ

Μία ξεχασμένη ιστορία με τον Μοχάμεντ Σαλάχ και τις Λίβερπουλ, Τότεναμ, Τσέλσι αναδεικνύει τη δυναμική του Άνφιλντ σήμερα.

Chelsea's Mohamed Salah, reacts to a decision by the referee Mike Dean, not seen, during an English Premier League soccer match against Sunderland at the Stamford Bridge ground in London, Saturday, April 19, 2014. Sunderland won the match 2-1. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)
Ο Μοχάμεντ Σαλάχ με τη φανέλα της Τσέλσι AP PHOTO/LEFTERIS PITARAKIS

Η Λίβερπουλ έκανε δικό της τον Κόντι Χάκπο ενώ ο Ολλανδός επιθετικός προοριζόταν για διάδοχος του Ρονάλντο στο Όλντ Τράφορντ. Τουλάχιστον αυτό φέρεται να του είπε ο συμπατριώτης του Έρικ Τεν Χαχ για να τον πείσει να μετακομίσει στο Μάντσεστερ, ανεπιτυχώς.

Ο Γιούργκεν Κλοπ με την κίνηση αυτή προσθέτει ένα φοβερό γρανάζι στην ήδη καλοδουμένη επιθετική μηχανή. Την ίδια στιγμή που κορυφαίοι ρεπόρτερ έγραφαν τις λεπτομέρειες του ντιλ PSV - Γιουνάιτεντ, ο Γερμανός δούλευε την απαγωγή της χρονιάς. Ωστόσο, κάποτε η Λίβερπουλ δεν μπορούσε να τα κάνει αυτά. Την έπιαναν κορόιδο και τώρα εκδικείται.

Στα πέτρινα χρόνια...

Ναι, όταν η Λίβερπουλ είχε χάσει τη δυναμική της και δεν σπαταλούσε τα χρήματα που δίνει με άνεση πλέον, υπήρξαν δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που δείχνουν τη διαφορά δυναμικής του τότε με το σήμερα. Όλο το ζουμί είναι η δεύτερη περίπτωση, αυτή του Μοχάμεντ Σαλάχ, όμως για να γίνει ευκολότερα κατανοητή ας δούμε την πρώτη.

Κάπου το 2013 ο ποδοσφαιριστής Γουίλιαν ψάχνεται να φύγει από την βαθύπλουτη Ανζί στο Νταγκεστάν (σ.σ. η ομάδα αυτή έχει διαλυθεί). Δημοσιεύματα της εποχής εκείνης κάνουν λόγο για διαμάχη ανάμεσα στις Λίβερπουλ και Τότεναμ με απώτερο σκοπό το hijack του Βραζιλιάνου winger. Κανείς από τους δύο εν τέλει. Η Τσέλσι μπαίνει στο κόλπο και παίρνει νύχτα τον παίκτη με 35.000.000 ευρώ και κάτι ψιλά.

Το πάθημα δεν έγινε μάθημα. Η Λίβερπουλ Γενάρη του '14 ψάχνει πάλι επιθετικό. Στο στόχαστρό της μπαίνει ο Μοχάμεντ Σαλάχ της Βασιλείας. Ένας 21χρονος Αιγύπτιος που τότε ήταν μια περίπτωση παίκτη του "δεν έχουμε πολλά λεφτά να δώσουμε ας πάρουμε αυτόν κι ό,τι γίνει".

Σ' ένα προφητικό άρθρο το Bleacher Report γράφει πως ο Σαλάχ έχει γίνει αντικείμενο κοντραρίσματος ξανά ανάμεσα στους Κόκκινους και την Τότεναμ και θυμίζει την περίπτωση Γουίλιαν που εν τέλει ο παίκτης κατέληξε στην Τσέλσι. Και τι έγινε τότε;

Ο αστικός μύθος λέει πως ο Σαλάχ ταξίδεψε στο Λονδίνο για να υπογράψει στην Τότεναμ και τελευταία στιγμή μπαίνει ο Μουρίνιο στο κόλπο και κλέβει τον ποδοσφαιριστή! Με 16,5 εκατ. ευρώ ο Αιγύπτιος ντύνεται στα μπλε, δεν πιάνει και δανείζεται Φλεβάρη του '15 στην Φιορεντίνα, το καλοκαίρι του '16 πωλείται στην Ρόμα και το '17 τελικά πάει στο Άνφιλντ και κάνει τα πάντα.

Μπορεί να κάνει κι αυτή hijack

Με τον Κλοπ στο τιμόνι της η Λίβερπουλ αναδομήθηκε. Εκμοντερνίστηκε στα πρότυπα που επιβάλλει η μεταγραφική αγορά και πλέον έχει τη δυναμική για να κάνει ακριβές κινήσεις και να γράφει τα δικά της... hijack παίρνοντας έτσι άτυπες εκδικήσεις για το περιστατικό με τον Σαλάχ πριν από αρκετά χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα

Γιουνάιτεντ: Ο Τεν Χαχ δεν έπεισε τον Χάκπο να γίνει Ρονάλντο ούτε στη γλώσσα του

Λίβερπουλ: Μάχη για μια θέση στην επίθεση των 300 εκατ. ευρώ

Λίβερπουλ: Έριξε παγκόσμια γκάφα με Κόντι Χάκπο

News 24/7

24MEDIA NETWORK