Έλενα Κόστα: "Με ήθελαν για βιτρίνα"

Η Έλενα Κόστα λίγο έλειψε να γίνει η πρώτη γυναίκα - προπονητής σε επαγγελματική ομάδα. Αν και είχε συμφωνήσει ν' αναλάβει τη γαλλική Κλερμόν που αγωνίζεται στη β' κατηγορία, ξαφνικά παραιτήθηκε από το πόστο της και το ιστορικό αυτό γεγονός δεν συντελέστηκε ποτέ.

Έλενα Κόστα: "Με ήθελαν για βιτρίνα"

Η αποχώρησή της προκάλεσε ερωτηματικά, η ίδια φρόντισε να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη αφότου επέστρεψε στην Πορτογαλία.

" Υπήρξε μια σειρά από γεγονότα που κανένας προπονητής θα ανεχόταν, όπως επίσης πλήρης έλλειψη σεβασμού και ερασιτεχνισμός", ανέφερε αρχικά η Έλενα Κόστα και μπήκε στο... ζουμί: " Υπέγραφαν παίκτες εν αγνοία μου για μια ομάδα που υποτίθεται εγώ θα καθοδηγούσα και θα είχα την ευθύνη".

Η Πορτογαλίδα υποστήριξε επίσης ότι ο σύμβουλος του προέδρου Μισί ήταν απότομος, απόμακρος και αγενής. Δήλωσε χαρακτηριστικά: " Όταν προσπάθησα να έρθω σ' επαφή με τον Ολιβιέ Σαβανόν, δεν μου απάντησε σε emails ή μηνύματα. Όταν εμφανίστηκε, είχα ήδη ενημερωθεί από τη γραμματέα της διοίκησης για τις μεταγραφές. Διαφώνησα για τους παίκτες που αποκτήσαμε, αλλά η μόνη απάντηση που έλαβα ήταν πως τον κούρασα με τα emails".

Η Κόστα ισχυρίστηκε τέλος ότι προσλήφθηκε για να είναι " η βιτρίνα του συλλόγου προς έξω" χωρίς να έχει καμία επιρροή στις αποφάσεις, κάτι που δεν μπορούσε να δεχθεί.

Τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος της Κλερμόν είχε χαρακτηρίσει παράλογη και ακατανόητη την απόφασή της, λέγοντας ότι " είχε πρόβλημα αυτοπεποίθησης".

Διαβάστε ακόμη:

Αποχώρησε προτού καλά-καλά αναλάβει η Έλενα Κόστα

Έλενα Κόστα: "Πείτε πως είμαι άνδρας"

Έλενα Κόστα: η γυναίκα ορόσημο στο ποδόσφαιρο

Γυναίκα προπονητής στην Κλερμόν

News 24/7

24MEDIA NETWORK