Εμιλιάνο Μαρτίνεζ: Η μεγαλύτερη ασέβεια είναι προς τον Μέσι

Ο εξαιρετικός τερματοφύλακας της Αργεντινής και ήρωας του Μουντιάλ 2022 αποδομεί σθεναρά την παγκόσμια επιτυχία του.

EDS NOTE OBSCENE GESTURE - Argentina's goalkeeper Emiliano Martinez gestures after receiving the the golden glove award for the best goalkeeper after the World Cup final soccer match between Argentina and France at the Lusail Stadium in Lusail, Qatar, Sunday, Dec. 18, 2022. Argentina won 4-2 in a penalty shootout after the match ended tied 3-3. (AP Photo/Martin Meissner)
Ο Εμιλιάνο Μαρτίνεζ AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνεζ είναι αδιαμφισβήτητος ήρωας της Αργεντινής στην πορεία της αλμπισελέστε στο Μουντιάλ 2022 έως το μεγάλο φινάλε της 18ης Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για έναν από τους αξιότερους συμπαραστάτες στην προσπάθεια του Λιονέλ Μέσι να γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Ο 31χρονος γκολκίπερ έβαλε το λιθαράκι του στον τίτλο GOAT του "πούλγκα", αλλά...

Οι μετέπειτα ενέργειες του πρεμιερλιγκάτου πορτιέρε αρμόζουν σ' έναν ήρωα ή όχι; Διότι τα σχόλια που δέχεται ο Έμι μετά από τη συμπεριφορά του στο ξεσκέπαστο πούλμαν της φιέστας των Αργεντινών είναι άκρως επικριτικά. Ο Μαρτίνεζ δίπλα στον Μέσι, κρατούσε στα χέρια του ένα κουκλάκι-μωρό με το πρόσωπο του Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο Εμπαπέ είναι ο παίκτης που στον τελικό σκόραρε εις βάρος του Μαρτίνεζ όχι μία, όχι δύο ούτε τρεις. Τέσσερις φορές τον ανάγκασε ο Γάλλος να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του, ωστόσο ο τερματοφύλακας δεν έδειξε κανένα σεβασμό απέναντι στον 24χρονο επιθετικό που τυγχάνει και συμπαίκτης του αρχηγού του Λιονέλ Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Το δυσάρεστο για τους περισσότερους σε αυτή την υπόθεση είναι πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Εμιλιάνο Μαρτίνεζ έκανε κάτι για να πικάρει τον Εμπαπέ, ώστε να δικαιολογηθεί με τα συναισθήματα της στιγμής. Σχεδόν 24 ώρες πριν στ' αποδυτήρια υπήρξε κι άλλο χτύπημα.

Συγκεκριμένα, ο Μαρτίνεζ την ώρα των πανηγυρισμών για την κατάκτηση του τροπαίου, ζήτησε ενός λεπτού σιγή από τους συμπαίκτες του για τον Εμπαπέ. Λες και ο Γάλλος πέθανε.

Επίσης, θέμα έγινε και ο τρόπος με τον οποίο ο κίπερ της Άστον Βίλα πανηγύρισε την προσωπική του επιτυχία ως καλύτερου τερματοφύλακα του τουρνουά. Η φωτογραφία γνωστή. Βέβαια, ο συγκεκριμένος τρόπος αποτελεί σήμα κατατεθέν στους πανηγυρισμούς του Μαρτίνεζ. Το θέμα εδώ είναι αν ξεπερνάει τα όρια της ευπρέπειας. Μάλλον, ναι.

Αγγίζοντας τα όρια της δικαιοσύνης να θυμίσουμε πως και ο Εμπαπέ έχει κάνει κάτι ανάλογο. Όχι, κατά του Μαρτίνεζ. Ήταν το 2020 όταν όλα τ' αποδυτήρια της Παρί με μπροστάρη τον Γάλλο πίκαραν τον Έρλινγκ Χάλαντ κάνοντας τον πανηγυρισμό... γιόγκα. Να τα λέμε κι αυτά.

Επί της ουσίας ο Μαρτίνεζ με τη συμπεριφορά του δείχνει ασέβεια στο ιερό τέρας, αρχηγό και καλύτερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών Λιονέλ Μέσι. Τα δύο μεγέθη σαφώς και είναι ανόμοια σε όλα τα επίπεδα. Το φέρσιμο, όμως, του Έμι σκονίζει την Αργεντινή...

Διαβάστε περισσότερα

Διέρρευσε η ηγετική ομιλία του Εμπαπέ στο ημίχρονο του τελικού

Ντι Μαρία: Το ανατριχιαστικό μήνυμα που έστειλε στη σύζυγό του πριν από τον τελικό

Το βίντεο που αποδεικνύει πως Γκριεζμάν και Λορίς δεν ήθελαν τον Μπενζεμά στην Γαλλία

News 24/7

24MEDIA NETWORK