Επιτέλους κάτι ευχάριστο

Επιτέλους κάτι ευχάριστο

ΑΕΚ-ΑΙΓΑΛΕΩ: 3-2
Ναλιτζής (10', 40', 55') - Συμεωνίδης (1'), Αγρίτης (25')


Υστερα από τα απανωτά "χτυπήματα" των τελευταίων ημερών, επιτέλους ήρθε και μια... άσπρη μέρα για την ΑΕΚ. Η Ενωση αν και τα... χρειάστηκε, επικράτησε στον βούρκο του "Ν.Γκούμας" με 3-2 του Αιγάλεω, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Ναλιτζή που σημείωσε και τα τρία γκολ της ομάδας του. Οσον αφορά τον Ντέμη Νικολαίδη, το πρόσωπο των τελευταίων ημερών, επέστρεψε στην ενδεκάδα (σαν αλλαγή) και αν και πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ. Βλέπετε, τον ρόλο του τον είχε... "κλέψει" ο Ναλιτζής.

Α'ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Υστερα από τις τελευταίες βροχοπτώσεις που έχουν πλήξει σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα, όπως ήταν λογικό ο αγωνιστικός χώρος του «Ν.Γκούμας», ήταν σε άθλια κατάσταση και είχε πληγεί σε πολλά σημεία. Αυτό ήταν εις βάρος και των δύο ομάδων, αφού η κατάσταση του χλοοτάπητα θα δυσκόλευε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Η έναρξη του αγώνα, σίγουρα θα μείνει αξέχαστη στον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος έβλεπε την ομάδα των χιλίων προβλημάτων και την ανύπαρκτης διοίκησης να δέχεται ακόμα ένα... χαστούκι δια ποδός Συμεωνίδη. Μόλις στο 1ο λεπτό, λοιπόν, το Αιγάλεω πήρε προβάδισμα στο σκορ με σκόρερ τον προαναφερθέντα ύστερα από σέντρα του Χλωρού. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να συνέλθουν από το αρχικό σοκ και μόλις στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Κατσουράνης «άγγιξε» το 1-1, αλλά στο σουτ που επιχείρησε, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στα επόμενα λεπτά, οι παίκτες της ΑΕΚ συνέχισαν να πιέζουν για την ισοφάριση κλείνοντας στα κάρε τους, τους παίκτες του Αιγάλεω. Η ισοφάριση ήρθε τελικά στο 10ο λεπτό, με την... βοήθεια του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων. Ο Ζαγοράκης επιχείρησε το δυνατό σουτ, ο Σιντιμπέ απέκρουσε, αλλά δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα και από κοντά ο Ναλιτζής έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι η ΑΕΚ απέκτησε το πάνω χέρι και θα «γυρίσει» το παιχνίδι, ο Αγρίτης είχε... αντίθετη γνώμη και με ένα εκπληκτικό βολέ μέσα από την περιοχή, έδωσε για δεύτερη φορά το προβάδισμα στο «Σίτυ», κάνοντας το 1-2 στο 25ο λεπτό, παγώνοντας για δεύτερη φορά το «Νίκος Γκούμας».
Οι παίκτες της ΑΕΚ για δεύτερη φορά προσπάθησαν να συνέλθουν από το νέο σοκ και με σειρά επιθέσεων, έκλεισαν το Αιγάλεω στα καρέ τους για να φτάσουν εκ νέου στην ισοφάριση. Τα κατάφεραν τελικά στο 40ο λεπτό, με λυτρωτή (ξανά) τον Δημήτρη Ναλιτζή, ο οποίος βρέθηκε σε εξαιρετική φόρμα και σε κάθε επίθεση της Ενωσης ήταν «κίνδυνος-θάνατος» για την εστία του Σιντιμπέ. Το 2-2, λοιπόν, προήλθε από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ένα πέναλτι που κέρδισε ο Κασάπης ύστερα από ανατροπή του Χλωρού. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου σαρανταπενταλέπτου, ενός ημιχρόνου γεμάτο από φάσεις και γκολ.

Β'ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο δεύτερο μέρος, η εξέλιξη του αγώνα βοήθησε με τον καλύτερο τρόπο την ΑΕΚ, αφού το Αιγάλεω έμεινε με 10 παίκτες ύστερα από ανόητη δεύτερη κίτρινη του Χλωρού. Κάπου εκεί, όλα έδειξαν να τελειώνουν για το αξιόμαχο Αιγάλεω που μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο στεκόταν πολύ καλά στο «Ν.Γκούμας». Ολοι, λοιπόν, περίμεναν την στιγμή που οι «κιτρινόμαυροι» θα πετύχουν το τρίτο γκολ που θα τους έδινε και το προβάδισμα. Ο Δημήτρης Ναλιτζής, δεν τους άφησε... σε αγωνία και στο 55ο λεπτό με πολύ ωραία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, κάνοντας το 3-2 με τρία προσωπικά τέρματα.

Στα επόμενα λεπτά που απέμειναν για την λήξη του αγώνα, τα μόνα αξιοσημείωτα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία από πλευράς ΑΕΚ, αμέσως μετά το 3-2, μια ευκαιρία για το Αιγάλεω στο 75’ με τον Παπουτσή και βέβαια η είσοδος του Νικολαϊδη, που προκάλεσε το (ευχάριστο) ξέσπασμα των οπαδών της Ενωσης. Η επιστροφή του Ντέμη συνοδεύτηκε από καλή εμφάνιση, αλλά δεν ολοκληρώθηκε με κάποιο γκολ, κάτι το οποίο άγγιξε στο 65', αλλά το πλασέ του έφυγε λίγο άουτ.

ΑΕΚ: Χιώτης, Μπορμπόκης, Ράιτ, Καψής, Ζαγοράκης (60` Νικολαίδης), Κασάπης, Κατσουράνης, Λάκης (82` Κωνσταντινίδης), Πέτκοφ, Γεωργάτος, Ναλιτζής (88` Γεωργέας).
ΑΙΓΑΛΕΩ: Σιντιμπέ, Παπουτσής, Εντουσέι, Μεϊδάνης, Αλεξόπουλος, Συμεωνίδης (78` Στεφάνοφ), Αγγος, Σκοπελίτης, Χλωρός, Αγρίτης, Νικολόπουλος (57` Ουάνγκα).

Οι δηλώσεις των προπονητών:

ΓιώργοςΧατζάρας: "Eγινε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Αιφνιδιάσαμε την ΑΕΚ, ήμασταν καλύτεροι στο συγκεκριμένο διάστημα, αλλά χάσαμε την ευκαιρία και η ΑΕΚ μας έπιασε στο σκορ. Το δεύτερο μέρος, είχαμε την αποβολή του Χλωρού. Μετά την αποβολή, όπως ήταν λογικό, η ΑΕΚ είχε τις ευκαιρίες, μας πίεσε και μας πήρε το παιχνίδι. Δυσκολέψαμε την ΑΕΚ και μόνο καλά λόγια έχω να πω για την ομάδα μου."

Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Εγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Αν και βρεθήκαμε δύο φορές πίσω στο σκορ, καταφέραμε και ανατρέψαμε την εις βάρος μας κατάσταση. Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, κάτι που έκανε και το Αιγάλεω. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε ευκαιρίες και καταφέραμε να πετύχουμε το 3-2 σε μία από αυτές. Και το Αιγάλεω όμως είχε στο τέλος ευκαιρίες και μπορούσε να ισοφαρίσει. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου.

Δημήτρης Ναλιτζής: " Μπήκαμε χωρίς αυτοσυγκέντρωση στο παιχνίδι, αιφνιδιαστήκαμε και ήρθαν τα πάνω κάτω. Ευτυχώς ισοφαρίσαμε γρήγορα, αν και δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Κάναμε πολλά λάθη και το Αιγάλεω ήταν πολύ επικίνδυνο. Στο δεύτερο μέρος, ήμασταν πιο αποφασιστικοί και η απώλεια του παίκτη του Αιγάλεω μας βοήθησε. Είχαμε διαστήματα καλού ποδοσφαίρου και δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Το θετικό είναι οι 3 βαθμοί και τώρα πρέπει να συνεχίσουμε με δουλειά."

Αβράαμ Συμεωνίδης: "Ξέραμε, ότι η ΑΕΚ θα έμπαινε δυνατά, αλλά και εμείς μπήκαμε αποφασισμένοι στο παιχνίδι. Καταφέραμε και τους αιφνιδιάσαμε δύο φορές, αλλά δεν τα καταφέραμε τελικά. Στο δεύτερο μέρος και ιδιαίτερα μετά την αποβολή, η ομάδα μου δεν κράτησε. Εύχομαι στην ΑΕΚ να βρει τον δρόμο της."

News 24/7

24MEDIA NETWORK