Βόμβα στο ποδόσφαιρο: Δικαιώθηκε ο αγώνας του Πέρεθ κατά UEFA/FIFA, αναμένονται ραγδαίες αλλαγές

Την European Super League δικαίωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καθώς έκρινε ως παράνομο το μονοπώλιο των UEFA και FIFA. Ραγδαίες οι εξελίξεις στο ποδόσφαιρο.

Real Madrid's president Florentino Perez waves during the official announcement of his re-election as the club's new president at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Monday, June 19, 2017.  Florentino Perez was re-elected president as he was the only official candidate. (AP Photo/Francisco Seco)
Ο πρόεδρος των μεγάλων επιτυχιών της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την αποτυχημένη απόπειρα των συλλόγων να δημιουργήσουν την European Super League, η οποία είχε ως στόχο να φέρει στις ομάδες περισσότερα έσοδα από αυτά που λαμβάνουν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο ισχυρός άνδρας της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ επιμένει και δικαιώνεται.

Ο πρόεδρος των Μερένχες έφερε στο φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα ένα ανανεωμένο και άκρως ελκυστικό σχέδιο για τον θεατή σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει διοργάνωση τριών κατηγοριών και συνολικά 60 με 80 ομάδες με βασικό του στόχο να χαλάσει τα όνειρα των UEFA και FIFA.

Πλέον, το μεγάλο βήμα φέρεται πως έγινε καθώς το ευρωπαϊκό δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή της Α22, εταιρείας η οποία εκπροσωπεί την European Super League, κατά του μονοπωλίου των UEFA και FIFA.

Μέχρι πρότινος, τόσο η UEFA όσο και η FIFA ουσιαστικά είχαν υπό τον έλεγχο τους όλους τους σύλλογους απειλώντας με κυρώσεις και αποκλεισμούς σε περίπτωση φυγής από τις διασυλλογικές τους διοργανώσεις κάτι που με βάση τη νομοθεσία είναι παράνομο.

Έτσι, από τώρα και στο εξής κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να αποφασίσει να λάβει μέρος στην European Super League ή σε οποιαδήποτε άλλή διοργάνωση δημιουργηθεί χωρίς να κινδυνεύει με κάποια τιμωρία από τις δύο διεθνείς ομοσπονδίες

Πρωτεργάτης αυτής της ενέργειας είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ και η Μπαρτσελόνα στήριξε την κίνηση του Πέρεθ και μένει πλέον να φανεί πόσο θα αλλάξουν τα δεδομένα στον ποδοσφαιρικό χάρτη και αν κι άλλα μεγαθήρια πλέον θα αλλάξουν και επίσημα τακτική.

Πάντως, η απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου δεν νομιμοποιεί αποκλειστικά την European Super League αλλά τονίζει πως γίνεται κατάχρηση εξουσίας από τις UEFA και FIFA.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση

Διαβάστε Περισσότερα

Μπάγερν: Ο Κέιν έκανε άλλο ένα βήμα για το μεγάλο ρεκόρ και "αγχώνει" τον Λέβα

Η Γιουνάιτεντ μετά τον Σάντσο διώχνει και τον δανεικό-σίριαλ του καλοκαιριού

Η Μπάγερν τον πήρε για νέο Λέβα, τελικά τον πούλησε και τώρα αυτός οργιάζει στη Μπολόνια

News 24/7

24MEDIA NETWORK