Βόμβες Γεωργάτου: "Ένα πρόσωπο έπαιξε πολύ άσχημο παιχνίδι στην πλάτη μου και του Σίλβα"

Απασφάλισε ο Γρηγόρης Γεωργάτος για την αποχώρηση του ίδιου και του Μάρκο Σίλβα από τον Ολυμπιακό.

Βόμβες Γεωργάτου: "Ένα πρόσωπο έπαιξε πολύ άσχημο παιχνίδι στην πλάτη μου και του Σίλβα"

Επίθεση εξαπέλυσε ο Γρηγόρης Γεωργάτος εναντίον προσώπου εντός της ομάδας του Ολυμπιακού.

Ο πρώην αθλητικός διευθυντής των "ερυθρολεύκων" μίλησε σε αθλητική εφημερίδα για την αποχώρησή του από τον σύλλογο και καταφέρθηκε κατά συγκεκριμένου ανθρώπου, χωρίς να τον κατονομάζει για να μην διαταράξει το κλίμα στους πρωταθλητές Ελλάδας πριν από την κρίσιμη ρεβάνς με τη Χ αποέλ Μπερ Σεβά.

Μάλιστα, ο πρώην ακραίος μπακ τόνισε ότι είχε συνομιλία με τον Μάρκο Σίλβα προ ημερών και αντιλήφθηκε τους λόγους αποχώρησης του Πορτογάλου προπονητή από το λιμάνι, οι οποίοι σχετίζονται με το ίδιο πρόσωπο.

Τέλος, υπογράμμισε ότι αυτός δεν είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με τον οποίο είχε πολύ καλή σχέση και τον οποίο ενημέρωσε πριν αποχωρήσει για τις θέσεις που χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση η ομάδα.

Οι δηλώσεις Γεωργάτου στο "Φως των Σπορ"

Για την αποχώρηση του Μάρκο Σίλβα

"Εγώ ναι, θεωρώ ότι είναι απώλεια. Και το είχα μεταφέρει αρμοδίως εκεί που έπρεπε πριν φύγει. Το τι ειπώθηκε μεταξύ διοίκησης και Σίλβα δεν το ξέρω. Δεκαπέντε μέρες όμως μετά που έφυγε, με πήρε τηλέφωνο ο Σίλβα και μου είπε κάποια διαφωτιστικά πράγματα κι έμαθα γιατί έφυγε. Δεν είναι η ώρα γι' αυτά. Τώρα προέχει πάση θυσία να πάρει ο Ολυμπιακός την πρόκριση με τους υπάρχοντες παίκτες και τον νυν προπονητή".

Για τον λόγο που έφυγε ο ίδιος από τον Ολυμπιακό

"Δεν είναι της στιγμής, το θέμα δεν είναι τώρα γιατί έφυγε ο Σίλβα ή ο Γρηγόρης. Το θέμα είναι ότι σε έξι μέρες πρέπει να πάει ο Ολυμπιακός στο Ισραήλ δυνατός, γροθιά, να πάρει την πρόκριση. Τα άλλα υπάρχει χρόνος να τα πούμε ίσως αργότερα. Το μόνο που θα πω, επειδή αγαπώ τον Ολυμπιακό κι επειδή δούλευα εκεί επί 15 ώρες κάθε μέρα, είναι ότι ένα πρόσωπο βλάπτει την ομάδα. Κι αυτός ασφαλώς δεν είναι ο πρόεδρος που πραγματικά αγαπάει τον Ολυμπιακό και το λέω μέσα από την ψυχή μου".

Για το αν ήταν απόφαση Μαρινάκη να φύγει

"Και για μένα και για τον Σίλβα ένα πρόσωπο έπαιξε πολύ άσχημο παιχνίδι πίσω από την πλάτη μας. Σταματώ όμως εδώ για το καλό της ομάδας. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου και πιστεύω πραγματικά ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει στο Ισραήλ και να μη χάσει. Και βγήκα να μιλήσω γιατί είδα μία ισοπέδωση κι έναν κίνδυνο να υπάρξει τρομερή ηττοπάθεια στην ομάδα. Δεν πρέπει να συμβεί αυτό".

Για τις πιθανότητες πρόκρισης του Ολυμπιακού

"100% μπορεί να περάσει. Έχω ζήσει τέτοιες καταστάσεις και στον Ολυμπιακό πολλά χρόνια και στην Ίντερ δύο διαφορετικές εποχές. Η αντίπαλός του δεν είναι φόβητρο. Είναι σοβαρή ομάδα μεν, αλλά όχι ομάδα που αξίζει να αποκλείσει τον κανονικό Ολυμπιακό. Άλλωστε, είμαστε σχεδόν το ίδιο ρόστερ με πέρσι, όταν ο Ολυμπιακός έφερε τόσο καλά αποτελέσματα στο Champions League με πολύ πιο δυνατές ομάδες και πήραμε άνετα το πρωτάθλημα".

Για το τι πρέπει να αλλάξει στη ρεβάνς

"Έξι μέρες μένουν μέχρι τη ρεβάνς κι από την πείρα μου πρέπει να ηρεμήσουν όλοι. Ούτε ισοπέδωση σε παίκτες ούτε απειλές, γιατί με αυτούς τους παίκτες πρέπει να πάρουμε την πρόκριση. Το σημαντικό τώρα είναι να υπάρχει ηρεμία κι αποφασιστικότητα".

Για το αν ήταν ρίσκο του Βίκτορ να αλλάξει τακτική

"Δεν θεωρώ τίποτα ρίσκο, όταν ένας προπονητής έχει μία φιλοσοφία. Και θεωρώ ότι κάθε ομάδα πριν πάρει έναν προπονητή, ξέρει τη φιλοσοφία του. Εγώ πιστεύω ότι είναι λάθος ένας προπονητής να αλλάζει συνέχεια το πλάνο του και να επηρεάζεται, να μην εμμένει στην προσωπικότητα και στη φιλοσοφία του. Αν το κάνει αυτό, πιστεύω ότι δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα σε μία ομάδα. Κάθε ομάδα πρέπει να έχει μία ταυτότητα. Είτε έχει μεγάλους παίκτες είτε έχει μέτριους, πρέπει να έχει ως ομάδα ταυτότητα. Και πέρσι οι ίδιοι παίκτες ήταν στον Ολυμπιακό, δεν είχαμε υπερομάδα, αλλά είχαμε ταυτότητα".

Για την ενίσχυση των ανταγωνιστών του Ολυμπιακού στην Ελλάδα

"Πιστεύω ότι ενισχύθηκαν, ναι. Αλλά στο χέρι του Ολυμπιακού είναι να φτιάξει καλύτερη ομάδα και να μη χάσει το πρωτάθλημα".

Για τις θέσεις που θεωρεί ο ίδιος πως θέλει ενίσχυση ο Ολυμπιακός

"Σαν Γρηγόρης ξέρω. Όπως ξέρει κι ο πρόεδρος ξέρει ποιες θέσεις είναι που πρέπει να ενισχυθεί ο Ολυμπιακός. Πριν φύγω, μίλησα, ξέρει λοιπόν προσωπικά. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο οι παίκτες που θα αποκτηθούν κι αυτό το λέω γιατί ο κόσμος νομίζει ότι τη μεγάλη ομάδα την κάνουν οι μεταγραφές. Δεν συμφωνώ 100% σε αυτό. Μπορεί να πάρεις καλούς παίκτες, αλλά η εικόνα της ομάδας να μην είναι αυτή που πρέπει. Οι μεγάλες ομάδες δεν γίνονται μόνο από μεγάλους παίκτες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γιατί έφυγε ο Σίλβα; Οι φήμες, τα ερωτήματα και οι απαντήσεις
Γιατί έφυγε από τον Ολυμπιακό ο Γρηγόρης Γεωργάτος;
Αινιγματικό σχόλιο Γεωργάτου για την αποχώρηση από τον Ολυμπιακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ