Γιατί δεν βρίζουν οι Ολυμπιακοί φεύγοντας

Μίτσελ, Βαλβέρδε, Ζιοβάνι, Άντιτς, Γιαννακόπουλος, μετά τη φυγή τους από το λιμάνι, συνεχίζουν να εξυμνούν τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του. Ποιοι είναι οι λόγοι που κάνουν τους "ερυθρόλευκους" τόσο αγαπητούς στους πρώην σε αντίθεση πχ. με τον Παναθηναϊκό.

Γιατί δεν βρίζουν οι Ολυμπιακοί φεύγοντας

Όσο κι αν αγαπά ή αντιπαθεί κάποιος τον Ολυμπιακό, υπάρχει μιααλήθεια που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και αφορά τους παίκτες καιπροπονητές που εγκαταλείπουν την ομάδα του λιμανιού είτε απόπροσωπική τους επιλογή είτε όχι. Στην συντριπτική τους πλειοψηφίαόσοι φεύγουν από τον Ολυμπιακό, όχι μόνο δεν αφήνουν αιχμές για τηνομάδα, αλλά αντιθέτως στέλνουν μηνύματα αγάπης και ευγνωμοσύνης όπως ο Μίτσελ μετά την πρόσφατη αποπομπή του, παρά το γεγονός πωςόπως είχε δηλώσει ο ίδιος τον βρήκε απροετοίμαστο.

Σαφώς μπορεί κατά καιρούς να έχουν αφεθεί αιχμές από παίκτες γιαπροπονητές, όπως πρόσφατα από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο για τονΜίτσελ, ωστόσο η αγάπη για τον κόσμο, την ομάδα και ως επί τοπλείστον για τη διοίκηση των Πειραιωτών παραμένει και εκδηλώνεταιποικιλοτρόπως: με δηλώσεις στα μέσα, με αναρτήσεις στο twitter καιστο facebook, αλλά και με επιστροφές στην ομάδα που τους ανέδειξεκαι τους αγάπησε ο κόσμος, όπως αυτή του Γεωργάτου (δις) παλιότερα και του Ερνέστο Βαλβέρδε πιο πρόσφατα.

Γιατί δεν βρίζουν οι Ολυμπιακοί φεύγοντας

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα του Νίκου Αλέφαντου και του Τάκη Λεμονή, οι οποίοι έχουν επιστρέψει στο λιμάνι, όσες φορές και αν τους ζητήθηκε από τον Σωκράτη Κόκκαλη.

Γιατί δεν βρίζουν οι Ολυμπιακοί φεύγοντας
ICON PHOTOPRESS

Αμανατίδης και Γιαννακόπουλος όπου σταθούν και όπου βρεθούν συνεχίζουν να εξυμνούν τον κόσμο του Ολυμπιακού και τον πρώην πρόεδρό του.

Γιατί δεν βρίζουν οι Ολυμπιακοί φεύγοντας

Μελετώντας την πορεία και την μεταγραφική πολιτική του Ολυμπιακούτα τελευταία 20 χρόνια, δεν είναι δύσκολο να κατανοήσουμε για ποιολόγο συμβαίνει αυτό. Ο Ολυμπιακός είναι μακράν ο πιο καλοπληρωτήςαπό τους συλλόγους του ελληνικού πρωταθλήματος, γεγονός πουοφείλεται βέβαια στην διατήρηση των σκήπτρων στην Ελλάδα, εδώ καιπολλά χρόνια και κατά συνέπεια στα λεφτά που φέρνουν οι νίκες καιοι συμμετοχές στους ομίλους του Champions League.

Επίσης, αποτελεί το πιο επαγγελματικό σωματείο στην Ελλάδα, αφού έχει τις λιγότερες οφειλές απέναντι σε αθλητές/προπονητές που εργάστηκαν σε αυτόν,ενώ οι εγκαταστάσεις του είναι οι μοναδικές ευρωπαϊκώνπροδιαγραφών μετά και την φυγή του Παναθηναϊκού από την Παιανία. Πολύσημαντικό ρόλο σε όλο αυτό παίζει και η παρουσία του κόσμου, ο οποίος έχει αγκαλιάσει τους περισσότερους παίκτες της ομάδας και τους εκφράζει το θαυμασμό του σε κάθε ευκαιρία.

Ένας ακόμη λόγος, είναι η επικοινωνιακή πολιτική που ακολουθεί ο Ολυμπιακός, αλλά και οι σχέσεις του με τα media. Ελάχιστες είναι οι φορές που κουτσομπολιά και αρνητικές ειδήσεις για την ομάδα βγαίνουν έξω από το προπονητικό κέντρο του Ρέντη. Το επικοινωνιακό επιτελείο της ομάδας έχει δημιουργήσει μια προστατευτική ζώνη γύρω από αυτήν, η οποία φιλτράρει οτιδήποτε βγαίνει στον έξω κόσμο.

Τα δάκρυα συγκίνησης του Ζιοβάνι σε συνέντευξη που δίνει στην επιστροφή του στην Ελλάδα το 2006 για χάρη του Εθνικού:

Το τουίτ του Βλάντιμιρ Βάις, λίγο μετά την αποχώρηση του από τον Πειραιά. Ενός παίκτη που έμεινε λίγους μόνος μήνες στους "ερυθρόλευκους" και σίγουρα δεν πρόλαβε να δεθεί με την ομάδα:

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στον μπασκετικό Ολυμπιακό με πιο τρανό παράδειγμα αυτό του Πέρο Άντιτς. Ο Σκοπιανός σέντερ μπορεί σε αρκετά τουίτς να εξέφρασε την αντίθεση του για την τακτική που ακολουθούσε ο Μπαρτζώκας στα παιχνίδια του Ολυμπιακού, ωστόσο παράλληλα εξέφραζε την αγάπη του για την ομάδα και τον κόσμο της.

Αντιθέτως στις άλλες ομάδες, πλην ίσως του ΠΑΟΚ, παίκτες που φεύγουν εκδηλώνουν την πικρία τους και την απογοήτευση τους για τον τρόπο που τους φέρθηκε η διοίκηση της πρώην ομάδας τους. Γεγονός που συναντάμε συχνά ειδικά στον Παναθηναϊκό της περιόδου Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Παίκτες που έχουν περάσει από τους "πράσινους" δείχνουν τη δυσαρέσκεια τους με διάφορους τρόπους, όπως ο έξαλλος πανηγυρισμός του Δημήτρη Παπαδόπουλου στο 3:30 του παρακάτω βίντεο μπροστά στους φίλους του Παναθηναϊκού, όταν σκόραρε με τη φανέλα του Πανθρακικού απέναντι στο "τριφύλλι":

Για να γυρίσουμε ξανά στον Ολυμπιακό, υπάρχουν και εξαιρέσεις όπως η περίπτωση του Ριβάλντο ή η πιο πρόσφατη του Λέτο που έκαναν δηλώσεις σε βάρους των ερυθρόλευκων μετά τη φυγή τους, αλλά αυτές αποτελούν μάλλον εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός πως οι συγκεκριμένοι παίκτες μετά τους ερυθρόλευκους αγωνίστηκαν σε ανταγωνιστικές ομάδες όπως η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός.

Διαβάστε ακόμη

Σταύρος Καραΐνδρος: Ο Μαρινάκης θύμισε Κόκκαλη

Μαρινάκης: "Μεταγραφές για να νικήσουμε παίκτες των 750 ευρώ;" Τι είπε για ΠΑΟΚ

Για περισσότερη αγάπη από τους πρώην

News 24/7

24MEDIA NETWORK