Γκάρεθ Μπέιλ, όπως λέμε Γιουσέιν Μπολτ

Ο πιο γρήγορος άνθρωπος του κόσμου, ο Γιουσέιν Μπολτ, απειλείται από έναν ποδοσφαιριστή, τον Γκάρεθ Μπέιλ, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις.

Real Madrid's Welsh forward Gareth Bale celebrates after scoring during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) final "Clasico" football match FC Barcelona vs Real Madrid CF at the Mestalla stadium in Valencia on April 16, 2014.   AFP PHOTO/ DANI POZO        (Photo credit should read DANI POZO/AFP/Getty Images)
Real Madrid's Welsh forward Gareth Bale celebrates after scoring during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) final "Clasico" football match FC Barcelona vs Real Madrid CF at the Mestalla stadium in Valencia on April 16, 2014. AFP PHOTO/ DANI POZO (Photo credit should read DANI POZO/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Ο Ουαλός επιθετικός έσπασε όλα τα κοντέρ στον τελικό του Copa del Rey, όπου πραγματοποίησε ένα καταπληκτικό σόλο που κατέληξε στο νικητήριο γκολ, προσφέροντας στη Ρεάλ Μαδρίτης το τρόπαιο απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Η κούρσα του πιο ακριβού ποδοσφαιριστή όλων των εποχών αποτέλεσε το μεγαλύτερο στόρι του τελικού στο "Μεστάγια" και δικαίως, όπως διακρίνεται και από την εικόνα.

Για να σημειώσει ένα από τα καλύτερα τέρματα της σεζόν, ο Μπέιλ διένυσε 59,2 μέτρα (εντός κι εκτός γηπέδου) μέσα σε 6,42 δευτερόλεπτα, όπερ μεθερμηνευόμενον 8,92 μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Και όλα αυτά, με 30 διασκελισμούς.

Γκάρεθ Μπέιλ, όπως λέμε Γιουσέιν Μπολτ

Έπιασε το ρεκόρ του Μπολτ

Για τις συγκρίσεις, ο Μπολτ τερματίζει τα 100 μέτρα με 41 βήματα. Μόνο που οι περισσότερες συγκρίσεις έχουν να κάνουν με την ταχύτητα του Μπέιλ. Προ καιρού, ο τηλεοπτικός σταθμός "Sexta" μέτρησε τη μέγιστη ταχύτητα του 24χρονου άσου σε αγώνα με τη Βιγιαρεάλ και κυμαινόταν περίπου στα 40 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Στην κούρσα του με τον Μαρκ Μπάρτρα της Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ του εξωτερικού, ο Μπέιλ έφτασε τα 42,8 χιλιόμετρα ανά ώρα, έστω και στιγμιαία. Αυτή η ταχύτητα φαντάζει απίστευτη εάν αναλογιστούμε ότι η αντίστοιχη top speed του Τζαμαϊκανού σπρίντερ ανέρχεται σε 44,72 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Ο 6 φορές χρυσός ολυμπιονίκης και 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έπιασε αυτήν την ταχύτητα στην ιστορική κούρσα του 2009, όταν κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. με χρόνο 9.58.

Γκάρεθ Μπέιλ, όπως λέμε Γιουσέιν Μπολτ

"Ο πιο γρήγορος"

Μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα " Marca" τη Μεγάλη Παρασκευή, ο Μπολτ σχολίασε την προσπάθεια του Μπέιλ, στον οποίο προσφέρθηκε να του μάθει τα μυστικά της επιτάχυνσης, όταν αποκτήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2013: "Φαίνεται ότι το παρελθόν του ως αθλητής (σ.σ. στο Κάρντιφ), τον βοήθησε με αυτήν την κίνηση. Είναι ένα γκολ που κάθε σπρίντερ ονειρεύεται να πετύχει μία ημέρα".

"Είναι ο πιο γρήγορος ποδοσφαιριστής του κόσμου αυτήν τη στιγμή", υποστηρίζει ο πιο γρήγορος άνθρωπος του κόσμου αυτήν τη στιγμή, αν και μελέτη της FIFA διαφωνεί με αυτό το συμπέρασμα, θεωρώντας τον Αντόνιο Βαλένσια πρώτο σε αυτήν την κατηγορία.

Στην ίδια εφημερίδα μίλησε κι ο σπουδαίος δρομέας μεσαίων αποστάσεων Χισάμ ελ Γκερούζ, δις χρυσός ολυμπιονίκης στην Αθήνα (στα 1.500μ. και 5.000μ.), εξυμνώντας τον Μπέιλ: "Ήταν πραγματικά εκπληκτικό. Είναι ένας αθλητής που παίζει ποδόσφαιρο".

Γκάρεθ Μπέιλ, όπως λέμε Γιουσέιν Μπολτ

Χαμός στο twitter

Όπως ήταν φυσικό, την ευκαιρία άδραξαν οι δαιμονιώδεις χρήστες του twitter και του photoshop και έκαναν με τη σειρά τους τον συσχετισμό του Μπέιλ με τον Μπολτ.

Διαβάστε ακόμη

Ο Μπέιλ προσπερνάει από παντού (VIDEOS)

Πρόστιμο για... υπερβολική ταχύτητα ο Μπέιλ (PHOTO)

Χαμός με το γκολ του Μπέιλ (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK