H Μάντσεστερ Σίτι πίσω από την επιτυχία της Ντόρτμουντ; Οι 3 νεαροί μεγάλωσαν και ετοιμάζονται για το πρώτο Champions League

Το κοινό παρελθόν στις ακαδημίες και το όνειρο που δεν απέχει πολύ.

Dortmund's Jamie Bynoe-Gittens celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League group F soccer match between AC Milan and Borussia Dortmund at the San Siro stadium in Milan, Italy, Tuesday, Nov. 28, 2023. (AP Photo/Antonio Calanni)
(AP Photo/Antonio Calanni) AP

Δεν ξεκινούμε όλοι από την ίδια αφετηρία και τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας σε κάθε τομέα διαφέρουν. Ο καθένας έχει τα δυνατά και αδύναμα στοιχεία του, ωστόσο στην περίπτωση της Ντόρτμουντ 3 παίκτες της μοιράστηκαν το ίδιο σημείο εκκίνησης και φαίνεται πως εξοπλίστηκαν με αρκετά εφόδια από τα ερεθίσματα που τους παρείχε.

Πλέον είναι συνοδοιπόροι και μοιράζονται όχι απλά το ίδιο περιβάλλον, αλλά και τον ίδιο στόχο...

Οι Σάντσο, Μπάινο-Γκίτενς και Φέλιξ Ενμέτσα συνυπήρξαν στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Σίτι και μετά από λίγα χρόνια τα έφερε έτσι η μοίρα και συναντήθηκαν στην ομάδα από την Βεστφαλία και μάλιστα διεκδικούν από κοινού ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά όνειρα, το Champions league. Ας δούμε λοιπόν την πορεία των παικτών μέχρι και την μετακίνησή τους στην γερμανική ομάδα, καθώς και την φετινή τους προσφορά.

Σάντσο: Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Άγγλος παίκτης βρίσκεται στην Ντόρτμουντ. Δόθηκε δανεικός στους Βεστφαλούς και φαίνεται πως βρήκε τον καλό του εαυτό στην Γερμανία. Το 2016 εντάχθηκε στην νεαρή ακαδημία της Μάντσεστερ Σίτι και λίγο καιρό αργότερα προβιβάστηκε στην Κ18 της ομάδας. Το 2017 η Ντόρτμουντ πείστηκε να βάλει το χέρι στην τσέπη και πλήρωσε 5 εκατομμύρια για να το αποκτήσει. Φέτος μετρά 3 τέρματα και 2 ασίστ, την ώρα που η επιρροή του εντός γηπέδου αυξάνεται θεαματικά.

Μπάινο-Γκίτενς: Ο Άγγλος αριστερός εξτρέμ είναι ο νεότερος, ωστόσο δεν υστερεί σε συμμετοχές (31), ενώ επίσης έχει σκοράρει 2 τέρματα και έχει μοιράσει 8 σίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Ο 19χρονος Το 2020, έχοντας αφήσει την Ρέντινγκ, προστέθηκε στο ρόστερ της ακαδημίας της Σίτι και το 2022 παραχωρήθηκε έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ στην Ντόρτμουντ.

Φέλιξ Ενμέτσα: Ο Γερμανός μέσος εντάχθηκε στην ακαδημία των πολιτών ένα χρόνο μετά τον Σάντσο. Μετά από 3 χρόνια στις ακαδημίες αποκτήθηκε από την Βόλσφμπουργκ ως ελεύθερος και το 2023 παραχωρήθηκε στην τωρινή του ομάδα κοστίζοντας 15 εκατομμύρια. Φέτος σημείωσε 27 συμμετοχές και αποτελεί κομβικό παίκτη του άξονα των Γερμανών.

Οι 3 παίκτες και συνολικά όλος ο οργανισμός της ομάδας από την Βεστφαλία θα κληθούν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Ρεάλ Μαδρίτης προκειμένου να αποτελέσουν έναν από τους πιο απρόσμενους νικητές του θεσμού.

Διαβάστε περισσότερα

Το μήνυμα του Αντσελότι στους διαμαρτυρόμενους, η ιστορία γράφεται από τους νικητές

Η Άρσεναλ τον αγόρασε 80 εκατ. ευρώ για να πάρει τη Χρυσή Μπάλα, δεν έπιασε ούτε στην Τουρκία

News 24/7

24MEDIA NETWORK