H Ναταλία Γκιτλέρ έχει νικήσει τον Νεϊμάρ

Η νέα μεγαλη σουπερσταρ του ποδοβόλεϊ κάνει πλάκα στους άντρες συμπαίκτες της.

Η Ναταλία Γκιτλέρ σε αγώνα ποδοβόλει
Η Ναταλία Γκιτλέρ σε αγώνα ποδοβόλει

H Ναταλία Γκιτλέρ εξωτερικά, μοιάζει με ένα συνηθισμένο, όμορφο κορίτσι που περνάει τις ηλιόλουστες καλοκαιρινές της ώρες, παίζοντας μπάλα στις εξωτικές παραλίες του Ρio Ντε Τζανέιρο. Η 32χρονη Ναταλία είναι πολλά περισσότερα από ένα όμορφο κορίτσι. Η κίνηση της με την μπάλα μαρτυρά ικανότητες βιρτουόζου, το κορίτσι 'μιλάει' στη μπάλα όπως ο Ζιοβάνι, ο Ριβάλντο, ο Ροναλντίνιο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο τελευταίος την προτιμά για συμπαίκτρια σε αγώνες ποδοβόλεϊ (με αντιπάλους άντρες, προφανώς). Δεν είναι επίσης καθόλου τυχαίο που ο Νεϊμάρ, μεταξύ πολλών διάσημων ποδοσφαιριστών, επιλέγει τη Ναταλία για συμπαίκτη στο ποδοβόλεϊ, όποτε βρίσκεται στις παραλίες της γενέτειρας του. 

Το καλοκαίρι του 2018, η Ναταλία Γκιτλερ είχε ήδη ενισχύσει τη συλλογή διακρίσεων της με το τρόπαιο του παγκόσμιου πρωταθλητή, στη διοργάνωση που είχε γίνει στην περιοχή του Ελιάτ στο Ισραήλ. Εκεί, η Γκιτλερ μαζί με την συμπαίκτρια της, Τζόσι Σόουζα, είχε καταταγεί με άνεση πρώτη. 

Ο επόμενος στόχος ήταν κάτι ακόμα πιο απαιτητικό. Το όνομα του: Teqball! Αυτό το παράξενο κράμα ποδοσφαίρου και πινγκ πονγκ, τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται σε ένα 'εθισμό' για κάθε βιρτουόζο της μπάλας που σέβεται τον εαυτό του. Την ίδια στιγμή που ο Ζορζίνιο, ο Μοράτα, ο Κουτίνιο και δεκάδες άλλοι σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου προετοιμάζονταν για τη συμμετοχή τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα teqball στη πόλη Ρεμς της Γαλλίας, η Γκιτλέρ προπονούνταν στην αυλή του Ροναλντίνιο.  

 

Αυτό το παράξενο 'επιτραπέζιο ποδόσφαιρο' που αναμένεται να αποτελέσει επίσημο άθλημα, τουλάχιστον για τους Ασιατικούς αγώνες του 2022, έχει χαρίσει μια νίκη με 3-1 της Ναταλία με αντίπαλο τον Νειμάρ και την τέταρτη θέση παγκοσμίως, σε μια κατάταξη που περιείχε κυρίως, άντρες. Για την ίδια, δεν ήταν κάτι συγκλονιστικό: "Μ`αρέσει να παίζω teqball, με βοηθά να βελτιώσω την τεχνική μου στο ποδοβόλεϊ" έχει δηλώσει η ίδια, συμπληρώνοντας: "Στο τέλος εκείνου του τουρνουά, οι άντρες μου έλεγαν συγχαρητήρια και μου ζητούσαν να προπονηθούμε παρέα. Είναι σημαντικό, να κερδίζεις το σεβασμό των αντιπάλων σου. Είναι το σπάσιμο ενός ταμπού."

Η Ναταλία θα συνεχίσει να παίζει ποδοβόλεϊ" στην παραλία και να αγωνίζεται ακόμα πιο φανατικά για τη διάδοση του σπορ σε άντρες και γυναίκες ανά τη Λατινική Αμερική, μαζί με την συμπαίκτρια της, Μπιάνκα: Η Βραζιλιανά έχει δηλώσει στο ESPN:"Παίζουμε κυρίως σε κλινικές, τα Σαββατοκύριακα. Μαθαίνουμε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει να γίνονται κάποιες διοργανώσεις μόνο με γυναίκες, σε μικρές πόλεις. Όσο περνάει ο καιρός έρχονται να παίξουν μαζί μας περισσότεροι άντρες απ`ότι γυναίκες. Αυτό είναι καλό. Δείχνει ότι υπήρχε ένα ταμπού, το οποίο τώρα σπάει." 

 

News 24/7

24MEDIA NETWORK