H Τσέλσι ίσως αποχωρήσει από την Ευρώπη για να μην πληρώσει bonus

Σε περίπτωση που η ομάδα πάρει το εισιτήριο για το Conference League, τότε τα έξοδα ενδέχεται να ξεπεράσουν τα έσοδα και θα υπάρχουν συνέπειες.

Chelsea's head coach Mauricio Pochettino greets Chelsea's Raheem Sterling after he was substituted during the English Premier League soccer match between Manchester City and Chelsea at the Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Feb. 17, 2024. (AP Photo/Dave Thompson)
Chelsea's head coach Mauricio Pochettino greets Chelsea's Raheem Sterling after he was substituted during the English Premier League soccer match between Manchester City and Chelsea at the Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Feb. 17, 2024. (AP Photo/Dave Thompson) AP

Η Τσέλσι αναμένεται να αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ στον τελικό του Carabao Cup διεκδικώντας το πρώτο της τρόπαιο στην θητεία του Ποτσετίνο. Ωστόσο, όσο και η ομάδα το έχει ανάγκη το κύπελλο, η κατάκτησή του μπορεί να επιφέρει συνέπειες.

Αν επιβεβαιωθεί το χειρότερο δυνατό σενάριο τότε θα χρειαστεί να παρθούν δύσκολες αποφάσεις.

Όπως είχε κάνει η Μίλαν το 2019 οι Λονδρέζοι μπορεί αυτοβούλως να αποσυρθούν από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό μπορεί να συμβεί διότι πολύ απλά το λένε οι αριθμοί…

Ο λόγος

Η εξήγηση πίσω από μία τέτοια κυνική κίνηση είναι πως η Τσέλσι έχει σοβαρά θέματα με το FFP και, ως εκ τούτου, αν η ομάδα πάρει το “πολύτιμο” εισιτήριο τότε οι πιέσεις θα αυξηθούν. Στην Ευρώπη οι κανονισμοί είναι πιο αυστηροί, άρα θα υπάρξει η ανάγκη για περαιτέρω αποχωρήσεις και μειώσεις του budget και αξίζει επίσης να αναφερθεί πως υπάρχουν πολλά μπόνους σε ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές σε περίπτωση που αγωνιστούν σε Ευρώπη.

Το Conference League δεν δύναται να δώσει χρήματα αντίστοιχα με εκείνα του Champions League οπότε είναι πολύ πιθανό το σενάριο που η Τσέλσι θα μπορεί να παίξει σε μία Ευρωπαϊκή διοργάνωση “αμισθί” επειδή με την συμμετοχής της θα χάνει επί της ουσίας χρήματα..

Αν τα οικονομικά δεν βγαίνουν τότε η επιλογή του προέδρου να τραβήξει την "πρίζα” δεν θα φαίνεται καθόλου απίθανη.

Διαβάστε περισσότερα

Χορηγός θέλει να "βοηθήσει" την Ρεάλ να πάρει το σπουδαιότερο αστέρι του Τσάμπι Αλόνσο

Γκουαρντιόλα: Κανείς από την Γιουνάιτεντ δεν μπορεί να παίξει στην Σίτι εκτός από έναν

News 24/7

24MEDIA NETWORK