Η Άστον Βίλα έπιασε με τον Έμερι τον μαγικό αριθμό 15 και βλέπει πρωτάθλημα

Την 15η σερί της εντός έδρας νίκη της σημειώσε η Άστον Βίλα και μπήκε πλέον για τα καλά στη μάχη του τίτλου της Premier League.

Η Άστον Βίλα έπιασε με τον Έμερι τον μαγικό αριθμό 15 και βλέπει πρωτάθλημα
Ο Ουνάι Έμερι με τη φανέλα της Άστον Βίλα AP

Την ευχάριστη έκπληξη έχει κάνει στη φετινή σεζόν της Premier League η Άστον Βίλα καθώς σχεδόν στα μισά του πρωταθλήματος, μετά και τη νίκη της επί της Άρσεναλ, βρίσκεται για τα καλά στη μάχη του τίτλου όντας μόλις 2 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ.

Για να το πετύχει αυτό η Άστον Βίλα έχει καταφέρει να μετατρέψει σε... κάστρο την έδρας της μετρώντας πλέον 15 σερί εντός έδρας νίκες στην Premier League με τον Ουνάι Έμερι στον πάγκο, οι 8 από τις οποίες έχουν λάβει χώρα τη φετινή σεζόν.

Μάλιστα, ο αριθμός 15 φέρεται πως έχει... μαγικές ικανότητες καθώς σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις που έχει επιτευχθεί ανάλογη επίδοση από κάποιον προπονητή, ο τίτλος έχει καταλήξει στα χέρια της ομάδας του στο τέλος της χρονιάς.

Συγκεκριμένα, ο Έμερι έγινε ο 5ος προπονητής στην ιστορία που πετυχαίνει 15 σερί εντός έδρας νίκες. Οι τέσσερις που κατάφεραν κάτι ανάλογο στο παρελθόν ήταν οι Γκουαρντιόλα και Μαντσίνι με την Μάντσεστερ Σίτι, Κλοπ με την Λίβερπουλ και Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Και οι τέσσερις τους κατάφεραν στο τέλος της σεζόν να στεφθούν πρωταθλητές με τις ομάδες τους. Μένει να φανεί αν ο Έμερι θα δώσει συνέχεια στην παράδοση ή ο αν μαγικός αριθμός 15 θα χάσει την "αξία" του.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση

Διαβάστε Περισσότερα

Τσέλσι, αποφασισμένη: Αδιαφορεί για το FFP και πάει για ρεκόρ μεταγραφής στη θέση του φορ

Ρεάλ Μαδρίτης: Πότε επιτέλους θα παίξει ο Αρντά Γκιουλέρ;

Πόδια βαριοπούλες έχει ο 17χρονος Έντρικ, οι τετρακέφαλοί του "τρομάζουν"

News 24/7

24MEDIA NETWORK