Η LaLiga δεν ήθελε να πληρώσει 3 εκατομμύρια και είναι το μοναδικό μεγάλο πρωτάθλημα με λειψό VAR, πολλά παράπονα από Μπαρτσελόνα

Το ισπανικό πρωτάθλημα δεν διαθέτει μία τεχνολογία κομβική για την απονομή δικαιοσύνης σε συγκεκριμένες φάσεις.

Real Madrid's Vinicius Junior, left, and Barcelona's Jules Kounde argue during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Sunday, April 21, 2024. (AP Photo/Jose Breton)
(AP Photo/Jose Breton) AP

Στο ντέρμπι του «El Classico» μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης προέκυψε μία ιδιαίτερα αμφισβητούμενη φάση. Η διαλεύκανση της υπόθεσης θα είχε πάρει μόλις μερικά δευτερόλεπτα, αλλά λόγω μίας επιλογής του προέδρου της LaLiga, Χαβιέρ Τέμπας είναι πολύ πιθανή η αλλοίωση του αποτελέσματος του αγώνα.

Συγκεκριμένα, στο 28ο λεπτό, ο Λαμίν Γιαμάλ επεδίωξε με τακουνάκι να στείλει την μπάλα προς τα δίκτυα μετά από χαμηλή εκτέλεση κόρνερ και φαίνεται πως ενδεχομένως εκείνη πέρασε τη γραμμή του τέρματος προτού το απομακρύνει ο Αντρέι Λούνιν. Το VAR έλεγξε το χτύπημα από διαφορετικές γωνίες πριν κατακυρώσει κόρνερ στους Καταλανούς.

Τα παράπονα για αυτή την φάση ήταν πάρα πολλά από την πλευρά της Μπαρτσελόνα, όμως η απορία που αναδείχθηκε μέσω αυτού του συμβάντος ήταν μία. Γιατί η LaLiga είναι το μόνο μεγάλο πρωτάθλημα χωρίς goal-line τεχνολογία; Είναι πράγματι αλήθεια πως η απουσία αυτής από τα γήπεδα της Ισπανίας δημιουργεί ένα θολό τοπίο, πόσο μάλλον όταν η εν λόγω εγκατάσταση ενός τόσου χρήσιμου εργαλείου κοστίζει μόλις 3 εκατομμύρια.

Μετά τα πολλά παράπονα και τις ευθείες βολές προς τον Χαβιέρ Τεμπάς, εκείνος απάντησε με μία ανάρτηση στα social media μέσω της οποίας μοιράστηκε ορισμένα άρθρα που ανέλυαν την αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία της goal-line τεχνολογίας με το ίδιο να έχει γράψει στην λεζάντα "Ουδέν σχόλιο".

Για την ιστορία, η Premier League ήταν η πρώτη κορυφαία ευρωπαϊκή κατηγορία που εφάρμοσε την τεχνολογία το 2014. Η Bundesliga, η Ligue 1, η Serie A και η Eredivisie σύντομα ακολούθησαν το δρόμο του αγγλικού πρωταθλήματος και την είχαν υιοθετήσει όλοι ανεξαιρέτως μέχρι το 2015.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Καθόρλα επιστρέφει στο ποδόσφαιρο με τους πιο γλυκούς όρους

Το ταλέντο δεν έπιασε στην Ρεάλ, υπάρχει ομάδα που "καίγεται" να τον πάρει αλλά πρέπει πρώτα να πετύχει κάτι

News 24/7

24MEDIA NETWORK