Η λίστα με τους πιο ακριβούς νέους ποδοσφαιριστές: ταλέντα έτοιμα να κατακτήσουν τον κόσμο, ονόματα φαβορί και εκπλήξεις

Η χρηματιστηριακή αξία παικτών, παρά την ηλικία, ξεπερνά και την αντίστοιχη γνωστών προσωπικοτήτων του σήμερα, προβάδισμα η Premier League.

Barcelona's Lamine Yamal gestures during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Las Palmas at the Olimpic Lluis Companys stadium in Barcelona, Spain, Saturday, March 30, 2024. (AP Photo/Joan Monfort)
(AP Photo/Joan Monfort) AP

Πάντοτε έρχεται το πλήρωμα του χρόνου όταν η παλιά γενιά δίνει την σκυτάλη στην επόμενη. Η λίστα της CIES Football Observatory αναφέρει του νεαρούς ποδοσφαιριστές με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία και κλείνει το μάτι για το ποιοι ετοιμάζονται να πάρουν στις πλάτες τους το βάρος του αστέρα στο μέλλον.

Η λίστα του CIES αναφέρει 100 παίκτες που είναι κάτω των 23 ετών, με τον ταλαντούχο εξτρέμ της Μπαρτσελόνα Λαμίν Γιαμάλ να βρίσκεται στην κορυφή των τελευταίων πινάκων.

Ο 16χρονος διανύει μία καταπληκτική σεζόν με την Μπαρτσελόνα και εύλογα είναι στην πρώτη θέση.

Ο Κόουλ Πάλμερ της Τσέλσι μπαίνει στην λίστα λόγω της εξαιρετικής μέχρι στιγμής σεζόν στο Στάμφορντ Μπριτζ. Εκτιμάται πως η χρηματιστηριακή του αξία αγγίζει τα 120 εκατομμύρια.

Στην πρώτη πεντάδα μπήκε και ο Ράσμους Χόιλουντ, ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την τιμή να είναι κοντά στα 110 εκατομμύρια. Ο Δανός έχει πετύχει 13 γκολ με την ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ φέτος.

Από κοντά στις τιμές ακολουθεί και Ντοκού της Μάντσεστερ Σίτι ο οποίος μετρά 6 τέρματα και 8 ασίστ, ενώ αξίζει να αναφέρουμε και τους Ζοάο Νέβες και Γκαρνάτσο που κυμαίνονται στο ίδιο μήκος κύματος.

Αναλυτικά ολόκληρη η λίστα στην ιστοσελίδα της CIES Football Observatory

Διαβάστε περισσότερα

Ο παίκτης που παραδέχτηκε πως αγωνίζεται για τα χρήματα, τα κενά λόγια που έγιναν συνήθεια

Οι Αρτέτα και Τσάμπι Αλόνσο ήταν συμπαίκτες και τώρα στοχεύουν στις κορυφές των πρωταθλημάτων τους

News 24/7

24MEDIA NETWORK