Οι Αρτέτα και Τσάμπι Αλόνσο ήταν συμπαίκτες και τώρα στοχεύουν στις κορυφές των πρωταθλημάτων τους ως ενήλικες

Η κοινή τους πορεία σε μία μικρή άσημη ομάδα και η μετέπειτα εξέλιξή τους ως παίκτες και ως προπονητές.

Arsenal's Mikel Arteta, right, celebrates after scoring a goal against Blackburn on during their English Premier League soccer match at Ewood Park, Blackburn, England, Sunday Sept. 17, 2011. (AP Photo/Tim Hales)
(AP Photo/Tim Hales) ASSOCIATED PRESS

Η Άρσεναλ και η Λεβερκούζεν έχουν βάλει πλώρη για την κορυφή και τους συνδέει ένα χαρακτηριστικό. Αμφότερες διαθέτουν νέους ταλαντούχους προπονητές οι οποίοι έφεραν την αλλαγή και που μοιράζονται μεταξύ τους ένα κοινό παρελθόν που προοικονομούσε τις τωρινές επιτυχίες.

Όταν οι Τσάμπι Αλόνσο και Μικέλ Αρτέτα ήταν 10 χρονών, αγωνιζόντουσαν σε μία τοπική ομάδα ονόματι Αντιγκούκο και έδειχναν από νωρίς πως το μέλλον τους θα είναι φωτεινό. Ο άλλοτε προπονητής τους στην ομάδα, Μοντιέλ μίλησε για την πορεία των δύο και αποκάλυψε μερικά χαρακτηριστικά που είχε εντοπίσει.

Οι δηλωσεις

"Ο Μίκελ έπαιζε πάντα μπροστά από την ηλικία του και έδειχνε μεγάλη ωριμότητα παρά το γεγονός ότι ήταν μικρό παιδί. Αμέσως καταλάβαμε ότι μπορούσε να τα καταφέρει σε επαγγελματικό επίπεδο. Είναι ο καλύτερος παίκτης που έχω δει ποτέ στην Αντίγκουκο, καλύτερος ακόμα και από τον Αλόνσο, και νομίζω ότι είχε την ιδέα να γίνει προπονητής πολύ καιρό πριν κρεμάσει τα παπούτσια του.

"Ο Αρτέτα με έβλεπε να προπονώ κάποιες ομάδες και μετά με βομβάρδιζε με ιδέες και προτάσεις για το πώς να αλλάξω τα πράγματα! Ήταν ακόμα πολύ νέος, αλλά μπορούσα να δω ότι μηχανευόταν την ιδέα της προπονητικής. Γελούσα γιατί μου έλεγε πού αποτύγχανε η ομάδα μου και πού έπρεπε να χρησιμοποιήσω το "νυστέρι" για να κάνω αλλαγές!"

Ενώ το πεπρωμένο του Αρτέτα φαινόταν προδιαγεγραμμένο, δεν ήταν τόσο άμεσα εμφανές με τον Αλόνσο.

"Ο Τσάμπι ήταν ένα μικρόσωμο παλικάρι, το οποίο δεν είχε πάρει όγκο μέχρι την ομάδα κάτω των 17 ετών. Αλλά οργάνωνε πολύ καλά το παιχνίδι και ήταν μια επιβλητική παρουσία χωρίς να είναι πολύ αυταρχικός. Ήταν λίγο εσωστρεφής, αλλά μεταμορφωνόταν όταν βρισκόταν στο γήπεδο. Δεν ήταν ποτέ κάποιος που χρειαζόταν να φωνάζει πολύ - αρκούσαν μερικές λέξεις. Αλλά ήταν πάντα ιδιαίτερα σεβαστός και όταν ο Τσάμπι έλεγε κάτι, όλοι το σέβονταν".

Οι μοίρα τα έφερε έτσι που οι δύο συμπαίκτες κατάφεραν να πετύχουν ως ποδοσφαιριστές και πλέον είναι στο χέρι τους να διαπρέψουν ως τεχνικοί με τις ομάδες που τους εμπιστεύτηκαν.

Διαβάστε περισσότερα

Μυθικό στατιστικό για έναν από τους καλύτερους μέσους παγκοσμίως, ήταν η κοινή συνισταμένη πίσω από τις νίκες τουλάχιστον 2 ετών

Κανένας μνηστήρας για Ράσφορντ, χρησιμοποίησε την Παρί για να μείνει στον αφρό

News 24/7

24MEDIA NETWORK