Η Μπάγερν έκανε τον Μουρίνιο να κλάψει πικρά

Ήταν πολύ δύσκολο να διαχειριστεί συναισθηματικά την απογοήτευση του, περίμενε το αυτονόητο όμως ήρθε πίκρα.

Real Madrid's coach Jose Mourinho from Portugal reacts during his team's 5-0 loss against FC Barcelona during a Spanish La Liga soccer match at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Monday, Nov. 29, 2010. (AP Photo/Manu Fernandez)
(AP Photo/Manu Fernandez) ASSOCIATED PRESS

Ο Ζοζέ Μουρίνιο έχει στο ενεργητικό του πάνω από 1.000 παιχνίδια στην προπονητική του καριέρα, αλλά ο αυτοαποκαλούμενος "Special One" έχει κλάψει μόνο μία φορά μετά από μια ήττα. Ο 61χρονος, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ελεύθερος μετά την απαλλαγή από τα καθήκοντά του στην Ρόμα, μπορεί να έχει συνδεθεί τελευταία με μία πιθανή μετακίνηση στην Μπάγερν με τον ίδιο να εμφανίζεται θετικός, ωστόσο πριν κάποια χρόνια δεν ήθελε ούτε να την βλέπει την Γερμανική ομάδα.

Ο ίδιος φημίζεται για την εντυπωσιακή τροπαιοθήκη του μετά από επιτυχημένες περιόδους στην Τσέλσι, την Ίντερ και τη Ρεάλ Μαδρίτης μεταξύ άλλων, όμως μέσα στα μεγάλα διαστήματα ευχαρίστησης υπήρξαν και στιγμές θλίψης. Στο Μπερναμπέου, ο Πορτογάλος είχε ποσοστό νίκης 71,9% σε μια τριετία που περιελάμβανε 128 νίκες, 28 ισοπαλίες και 22 ήττες. Τρεις από αυτές τις ήττες ήρθαν στα ημιτελικά του Champions League...

Μετά την ήττα των Μαδριλένων από την Μπάγερν Μονάχου το 2012, με μια απρόσμενη άστοχη εκτέλεση του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Πορτογάλος προπονητής για πρώτη φορά ένιωσε πολύ ευάλωτος ψυχολογικά. Ο Μουρίνιο παραδέχτηκε ότι η σκληρή ήττα από την Μπάγερν Μονάχου στα ημιτελικά του Champions League εκείνης της χρονιάς τον έκανε να κλάψει.

Είπε χαρακτηριστικά: "Δυστυχώς, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ο Κριστιάνο, ο Κακά, ο Σέρχιο Ράμος... τρία "τέρατα" του ποδοσφαίρου, δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό, αλλά είναι επίσης άνθρωποι. Εκείνο το βράδυ είναι η μοναδική φορά στην καριέρα μου ως προπονητής που έχω κλάψει μετά από μια ήττα. Το θυμάμαι καλά..."

"Σταμάτησα μπροστά από το σπίτι μου, μέσα στο αυτοκίνητο, κλαίγοντας. Ήταν πολύ δύσκολο γιατί ήμασταν οι καλύτεροι εκείνη τη σεζόν. Αν πρέπει να διαλέξω τη χειρότερη στιγμή, είναι εκείνος ο αποκλεισμός με τη Ρεάλ Μαδρίτης", είπε.

"Ήμασταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, χωρίς αμφιβολία, κερδίσαμε τη La Liga καταρρίπτοντας όλα τα ρεκόρ βαθμών και τερμάτων και θα κερδίζαμε αυτόν τον τελικό, δεν έχω καμία αμφιβολία. Αυτό που ήταν πιο σκληρό για μένα ήταν ότι στη διαδικασία των πέναλτι επιλέξαμε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Κακά και τον Σέρχιο Ράμος, ήταν σίγουροι από το σημείο του πέναλτι και οι τύποι που αστόχησαν ήταν αυτοί που δεν αστοχούν ποτέ, αυτό με βύθισε".

Διαβάστε περισσότερα

Παλιά δεν είχε στον ήλιο μοίρα και τώρα απολύει προπονητή επειδή κοιτά μόνο Champions League

Η μεγαλύτερη μεταγραφική αποτυχία της Άρσεναλ κόστισε τελικά παραπάνω από 100 εκατομμύρια

News 24/7

24MEDIA NETWORK