Η Μπαρτελόνα το τόλμησε, τέλος η Nike, θα φτιάχνει η ομάδα μόνη της τις φανέλες

Επαναστατική κίνηση που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο σε καιρό μάλιστα που δεινοπαθεί οικονομικά.

Barcelona's Joao Felix celebrates after scoring his side's second goal during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Getafe at the Olimpic Lluis Companys stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Feb. 24, 2024. (AP Photo/Joan Monfort)
(AP Photo/Joan Monfort) AP

Δεν έχει προηγούμενο η ανατρεπτική απόφαση των Μπλαουγκράνα εν μέσω οικονομικών προβλημάτων. Η Μπαρτσελόνα παίρνει την τύχη στα χέρια της και ετοιμάζεται να σπάσει το συμβόλαιο με την Nike ώστε από εδώ και στο εξής να αναλάβει η ίδια την παροχή ένδυσης της ομάδας.

Ο λόγος που προκάλεσε αυτή την απότομη "στροφή" των Καταλανών είναι οι διαφορές στα χρήματα που έδινε ο Αμερικανικός κολοσσός. τα 85 εκατομμύρια κρίθηκαν πολύ λίγα, ειδικά για το brand name της Μπαρτσελόνα, η οποία πέρυσι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια. Από την στιγμή που τα χρήματα που διεκδίκησε η διοίκηση των Μπλαουγκράνα δεν ήρθαν, αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αιφνιδιαστική κίνηση.

Αξίζει να αναφερθεί, πως υπήρξε μία σχετικά καλύτερη προσφορά της Puma με 100 εκατομμύρια η οποία όμως δεν φαίνεται να "συγκίνησε" τους Καταλανούς.

Αν δεν προκύψει κάποια αλλαγή ή νέα βελτιωμένη πρόταση στο άμεσο μέλλον, τότε η Μπαρτσελόνα θα δρομολογήσει τις διαδικασίες ούτως ώστε να παράγει αυτόνομα την δική της ένδυση κατέχοντας με αυτό τον τρόπο το 100% των δικαιωμάτων. Αυτή η λύση θα λειτουργήσει πιλοτικά και για άλλες ομάδες, επομένως, αν πετύχει το εν λόγω εγχείρημα και άλλες ομάδες μπορει να ακολουθήσουν διαφοροποιώντας τα δεδομένα.

Διαβάστε περισσότερα

Παίκτης της Τότεναμ με μόλις 6 εμφανίσεις έπεισε την ομάδα που αγωνίζεται να τον κρατήσει

Πούλησε το μετάλλιο και τη φανέλα του τελικού του Μουντιάλ για να τον εκδικηθεί

News 24/7

24MEDIA NETWORK