Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να χάσει αλλά είχε Σουάρες-Μέσι

Η Ίντερ προηγήθηκε μόλις στο 2' και έχασε ευκαιρίες. Μετά, ανέλαβαν δράση οι Λουίς Σουάρες και Λιονέλ Μέσι. Η Μπαρτσελόνα νίκησε, χωρίς κανείς να το περιμένει.

Ο Λουίς Σουάρες της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζει με τον Ουσμάν Ντεμπελέ το γκολ που σημείωσε στον αγώνα κόντρα στην Ίντερ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2019-2020 στο 'Καμπ Νόου', Βαρκελόνη, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019
Ο Λουίς Σουάρες της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζει με τον Ουσμάν Ντεμπελέ το γκολ που σημείωσε στον αγώνα κόντρα στην Ίντερ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2019-2020 στο 'Καμπ Νόου', Βαρκελόνη, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 AP PHOTO/EMILIO MORENATTI

Η Λίβερπουλ γλίτωσε το... Insta(red)Bul κόντρα στη Ζάλτσμπουργκ, με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να βρίσκει το νικητήριο γκολ στο 4-3, η Τσέλσι έδωσε την παρτίδα με τον Γουίλιαν στο 2-1 κόντρα στη Λιλ, η Ντόρτμουντ βρήκε δύο γκολ από το δεξί μπακ της που αγωνίστηκε ως αριστερό εξτρέμ, Ασράφ Χακιμί, στο 2-0 κόντρα στη Σλάβια. Τι μένει από τους αγώνες της Τετάρτης στους ομίλους του Champions League; Η Νάπολι που κόλλησε στο 0-0 με τη Γκενκ και το μεγάλο ντέρμπι της βραδιάς, η αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Ίντερ.

Το τελικό 2-1 δεν μαρτυρά ούτε στο ελάχιστο το τι συνέβη στο 'Καμπ Νόου', σε μία βραδιά που θα μπορούσε να είχε πάρει πολλές τροπές. Θα μπορούσε να είναι η τελευταία του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο των Καταλανών. Τουλάχιστον αυτό ζητούσαν όλοι οι φίλαθλοι στις κερκίδες αλλά και εκτός για περίπου μια ώρα αγώνα. Θα μπορούσε να είναι η βραδιά του Φρένκι ντε Γιονγκ, αφού η μεταγραφή του στους 'μπλαουγκράνα', η οποία συνοδεύτηκε από δάκρυα του (πρώην πια) τεχνικού διευθυντή Πεπ Σεγούρα, όταν ολοκληρώθηκε, έγινε ακριβώς για τέτοιους αγώνες: σε τόσο υψηλό επίπεδο, να κρατά την κατοχή απέναντι σε δυναμικούς και ορισμένες φορές άγριους αντιπάλους.

Έστω, να είναι η βραδιά που η Ίντερ επανασυστήνεται στο ευρωπαϊκό κοινό, στο κοινό των αστεριών. Και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, αφού συνδυάζει τον ρεαλισμό μιας ομάδας Αντόνιο Κόντε με το... tiki taka μιας Μπαρτσελόνα, όπως έδειξαν οι Ιταλοί σε αυτήν τη φάση:

Τελικά, οι πρωταγωνιστές του αγώνα παρέμειναν ίδιοι. Εν αρχή, ο Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν, όχι για κάτι που είπε και προκάλεσε... σχίσμα στη Γερμανία, αλλά για τις επεμβάσεις του στο 1ο ημίχρονο, που διατήρησαν τους 'νερατζούρι' σε κοντινή απόσταση, ύστερα από το 1-0 του 2ου λεπτού από τον Λαουτάρο Μαρτίνες. Στη συνέχεια ήρθε ο Βαλβέρδε, ο οποίος θυμήθηκε 7 λεπτά ύστερα από την έναρξη του 2ου μέρους ότι απέναντι σε μία τόσο μυώδη και ανεξάντλητη ομάδα όπως η Ίντερ, χρειάζεται τουλάχιστον έναν αντίστοιχο παίκτη στην 11άδα του και έβγαλε τον Σέρχιο Μπουσκέτς για χάρη του Αρτούρο Βιδάλ.

Εφόσον το παιχνίδι διεξήχθη στο 'Καμπ Νόου' και όχι εκτός έδρας, αναμενόμενος πρωταγωνιστής ήταν και ο Λουίς Σουάρες, ο οποίος με ένα εκπληκτικό γυριστό ισοφάρισε σε 1-1 στο 58'. Εν τέλει, όταν υπάρχει Λιονέλ Μέσι στον αγωνιστικό χώρο, μοιάζει μαθηματικά βέβαιο ότι θα κρίνει έναν αγώνα υπέρ της Μπαρτσελόνα. Με μία κούρσα όπου απασχόλησε παραπάνω από τη μισή ομάδα της Ίντερ στο 84ο λεπτό, έδωσε πάσα στον Σουάρες την κατάλληλη στιγμή και αυτός με υπέροχη κίνηση έκανε την ανατροπή και το 2-1. Ίδιοι πρωταγωνιστές για την Μπαρτσελόνα, ίδια κακή κατάληξη για την Ίντερ στην Ευρώπη (ύστερα κι από την ισοπαλία με τη Σλάβια), έστω κι αν έχει το 6/6 στη Serie A.

Ήταν μεγάλη αδικία η απονομή του The Best στον Μέσι; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

 

News 24/7

24MEDIA NETWORK