Η σπουδαία σεζόν του Ολυμπιακού έφερε 'θηρευτές' του ρόστερ

Μια σεζόν επιτυχημένη, με σπουδαία αποτελέσματα και συγκινήσεις -ειδικά σε ευρωπαϊκά παιχνίδια- συνεπάγεται μπελάδες. Η ομάδα 'ψηλώνει', μαζί της και ο παίκτης. Το παιχνίδι του πάρε-δώσε ξεκινάει. Και ο Ολυμπιακός, σεβαστό -για τα κυβικά του- μέλος της αγοράς, δεν μπορεί να μείνει έξω από το χορό.

Καμαρά και Γκιλιέρμε πανηγυρίζουν ένα γκολ του Αφρικανού μέσου σε ντέρμπι με την ΑΕΚ στο 'Γ. Καραϊσκάκης', την σεζόν 2019-2020 στην Super League. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI
Καμαρά και Γκιλιέρμε πανηγυρίζουν ένα γκολ του Αφρικανού μέσου σε ντέρμπι με την ΑΕΚ στο 'Γ. Καραϊσκάκης', την σεζόν 2019-2020 στην Super League. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Σε επίπεδο έξωθεν καλής μαρτυρίας του ρόστερ του, ο Ολυμπιακός έχει ήδη ολοκληρώσει μια απόλυτα επιτυχημένη σεζόν. Οι ξένοι δεν θα περιμένουν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ή την έκβαση της ρεβάνς με την Γουλβς για να αξιολογήσουν τον όποιο ποδοσφαιριστή έχουν ξεχωρίσει στους 'ερυθρόλευκους', τοποθετώντας τον στην μεταγραφική τους λίστα. Το μόνο που μπορούν να κάνουν αυτά τα ματς, είναι να ανεβάσουν τις τιμές... Αυτό όμως αφορά τον Ολυμπιακό και τα ταμεία του, όχι το τμήμα σκάουτινγκ μιας ομάδας του εξωτερικού.

Διανύοντας μια εποχή όπου περισσότερο από ποτέ το ποδόσφαιρο είναι -και- μπίζνες, μια σεζόν επιτυχημένη, μια σεζόν με σπουδαία αποτελέσματα, βραδιές και συγκινήσεις -ειδικά σε παιχνίδια που αφορούν διοργανώσεις εκτός συνόρων- συνεπάγεται και μπελάδες. Η ομάδα 'ψηλώνει', μαζί και της και ο ποδοσφαιριστής. Τα μάτια που στρέφονται επάνω σου ενίοτε διαθέτουν πολύ δυνατά πορτοφόλια και σίγουρα πιο αστραφτερό περιτύλιγμα. Ο ατζέντης και ο παίκτης τον οποίο εκπροσωπεί, στοχεύουν σε καλύτερα συμβόλαια. Το παιχνίδι του πάρε - δώσε ξεκινάει. Ο Ολυμπιακός ως μέρος και σεβαστός -για τα κυβικά του- παίκτης της αγοράς, δεν μπορεί να μείνει έξω από αυτό τον χορό.

Και φτάνουμε στο δια ταύτα, που αφορά μια κατάσταση που

  • μπορεί να φέρει οικονομική ξεγνοιασιά στον Ολυμπιακό
  • να φέρει τον Πέδρο Μαρτίνς αντιμέτωπο με μια νέα πρόκληση αναφορικά με την ομάδα που θα παρουσιάσει του χρόνου, έχοντας χάσει παίκτες-κλειδιά.

Ίσως τα σενάρια φαντάζουν υπερβολικά πολλές φορές, ωστόσο η αλήθεια είναι πως ουσιαστικά για όλους τους βασικούς ποδοσφαιριστές της φετινής σεζόν οι 'ερυθρόλευκοι' είχαν ενοχλήσεις. Έντονες ή στην μορφή μιας απλής εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει μίνιμουμ 5 υποθέσεις πιθανής πώλησης βασικών παικτών και με το νέο πρωτάθλημα να ξεκινά στα μέσα Σεπτέμβρη, όπως και τα προκριματικά του Champions League 2020-2021, δεν είναι καθόλου απλή η προοπτική αντικατάστασης τους.

Ζοζέ Σα

Δεν είναι κρυφό πως ο Πορτογάλος γκολκίπερ θα ήθελε να εξαργυρώσει την φετινή παρουσία του με μετακίνηση του σε ένα πρωτάθλημα πολύ μεγαλύτερο από το ελληνικό. Φιλοδοξία απόλυτα κατανοητή. Ήδη σειρήνες ηχούν στ' αυτά του από Αγγλία και Ισπανία. Έχει ρήτρα (13 εκατ. ευρώ), ωστόσο και με ένα ποσό λίγο μικρότερο, ο Ολυμπιακός θα έμπαινε στην διαδικασία σοβαρών συζητήσεων. Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023, πάντως δεν είναι λίγοι όσοι ποντάρουν πως τη νέα σεζόν δεν θα βρίσκεται στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη.

Ομάρ Ελαμπντελαουί

Εδώ τα πράγματα και πιο απλά είναι και πιο ζόρικα για τον Ολυμπιακό. Ο Νορβηγός είναι ελεύθερος να υπογράψει όπου θέλει, κάτι που σημαίνει πως χωρίς την ανάγκη αποζημίωσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τον δελεάσουν δίνοντας του ένα συμβόλαιο με μεγάλες ετήσιες αποδοχές. Ο Ελαμπντελαουί ήθελε Αγγλία, για την ώρα το σοβαρό ενδιαφέρον έρχεται από Τουρκία και θα περιμένει μια τελευταία (;) κίνηση των 'ερυθρολεύκων', μήπως υπάρξει αλλαγή δεδομένων και παραμονή. Αν ισχύει το σενάριο για πρόταση της Γαλατά με συνολικά περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ για 3 χρόνια, τότε ο Ολυμπιακός ψάχνει ήδη για δεξί μπακ.

Ρούμπεν Σεμέδο

Η περίπτωση του, για το πώς κατέληξε στην Ελλάδα και με ποια προοπτική, έχει υπεραναλυθεί. Η φυσική του θέση είναι σε από τα Top-5 πρωταθλήματα της Ηπείρου και αργά ή γρήγορα εκεί θα καταλήξει. Προς το παρόν υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για εκείνον από τους 'μεγάλους' της πατρίδας του και την Γερμανία. Δεδομένα ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αξιολογήσει προτάσεις που θα έρθουν για τον Σεμέδο μέσα στον Αύγουστο. Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το 2023, το ερώτημα είναι αν θα βρίσκεται στου Ρέντη τους επόμενους μήνες.

Κώστας Τσιμίκας

Μια ακόμη περίπτωση παίκτη για τον οποίο έχουν γραφτεί χιλιάδες λέξεις στην διάρκεια της σεζόν. Ο 24χρονος μπακ εξακολουθεί να απασχολεί τη Νάπολι, είναι ψηλά στη λίστα της Λέστερ για αντί-Τσίλγουελ, ενώ υπάρχουν μια σειρά από ομάδες ακόμη που παρακολουθούν διακριτικά τις εξελίξεις. Ισχυρή υποψηφιότητα για πώληση έχει θέσει ο Τσιμίκας, γι' αυτό και ο Ολυμπιακός ήδη 'φακελώνει' αριστερούς μπακ που θα μπορούσαν να αποτελέσουν την διάδοχη κατάσταση.

Γκιλιέρμε

Μπορεί να μην έχει γίνει πολύ κουβέντα μέχρι σήμερα, αλλά καμία έκπληξη δεν θα πρέπει να προξενήσει μια τέτοια εξέλιξη για τον Βραζιλιάνο. Ο Γκιλιέρμε βρήκε στον Ολυμπιακό τις συνθήκες που έψαχνε για να πρωταγωνιστήσει, δεν το παραγνωρίζει και θα ήθελε να υπογράψει ένα νέο -προφανώς καλύτερο- συμβόλαιο με τους 'ερυθρόλευκους' καθώς η υπάρχουσα συμφωνία των δύο πλευρών εκπνέει τον Ιούνιο του 2021. Κάτι που πρακτικά σημαίνει, σε επιχειρηματικούς/εταιρικούς όρους, πως μέχρι το τέλος της ερχόμενης μεταγραφικής περιόδου ο Ολυμπιακός πρέπει είτε να έχει ανανεώσει τη συνεργασία του με τον 29χρονο χαφ, είτε να τον πουλήσει.

Μαντί Καμαρά

Τον Γενάρη πολλοί είχαν διαφωνήσει με την παρουσία του Αφρικανού μέσου σε αυτό το κείμενο, λίγους μήνες μετά η απάντηση έχει ήδη δοθεί... Τα αποθεωτικά άρθρα για τον Καμαρά διαδέχονται το ένα το άλλο, καθώς είναι ένας κομβικός παράγοντας για τον τρόπο που ο Ολυμπιακούς κυριάρχησε σε Ελλάδα και Ευρώπη από τον Φελβάρη και μετά. Από την περσινή σεζόν είχε μπει σε λίστες ο 23χρονος χαφ, φέτος δικαιώνει όσους είχαν διακρίνει από νωρίς τις δυνατότητες του. Η Μίλαν συνδέεται σταθερά μαζί του σε μεταγραφικά σενάρια, ωστόσο ενδιαφέρον υπάρχει και σε Αγγλία - Γαλλία. 

Στο φουλ οι μηχανές... αναζήτησης

Και δεν είναι μόνο οι προαναφερόμενοι. Μπουχαλάκης, Μασούρας, Ελ Αραμπί, Σισέ και Μπα είναι επίσης ποδοσφαιριστές που απασχολούν συλλόγους του εξωτερικού, ωστόσο η δική τους περίπτωση μπορεί να θεωρηθεί πιο 'ελεγχόμενη'. Η λογική λέει πως ο Ολυμπιακός δεν θα μπει σε συζητήσεις πώλησης της μισής ενδεκάδας του. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τίποτα σε μια μεταγραφική περίοδο, μπορεί όμως να επικαλεστεί τα φυσιολογικά πλαίσια. Από τη στιγμή που το ρόστερ των Πειραιωτών έχει τόση πέραση στο εξωτερικό, οι άνθρωποι που τρέχουν το project της επόμενης σεζόν, δεν μπορούν παρά να βρίσκονται επί ποδός πολέμου.

Τα χρονικά όρια του φετινού 'πάρε-δώσε' είναι πιο στενά ελέω των ειδικών συνθηκών, περιθώριο για ξεκούραση και ελιγμούς δεν υπάρχει, έτσι οι 'ερυθρόλευκοι' έχουν στο φουλ τις μηχανές... αναζήτησης, 'χτίζοντας' προφίλ υποψήφιων μεταγραφικών στόχων, παικτών που θα κληθούν να αντικαταστήσουν τις όποιες απώλειες.

Ο τρόπος που θα αντιδράσει ο Ολυμπιακός σε αυτή την κατάσταση και το πώς θα εμφανιστεί τη νέα αγωνιστική περίοδο, είναι μια συνθήκη προς διερεύνηση. Η σπουδαία σεζόν έφερε και 'θηρευτές' του ρόστερ, όμως αυτός είναι πλέον ένας νόμος της 'ζούγκλας' του ποδοσφαίρου. Αν και τι επιπτώσεις μπορεί να φέρει στον Ολυμπιακό 2020-2021, είναι ένα ερώτημα που θα απαντηθεί σε λίγους μήνες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK