Η Uefa θα χρησιμοποιήσει υπολογιστή για την κλήρωση του Champions League

Μεγάλη αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο θα καθορίζονται τα ζευγάρια, θα είναι όμως ασφαλή;

UEFA President Aleksander Ceferin speaks during the 2023/24 UEFA Champions League group stage draw at the Grimaldi Forum in Monaco, Thursday, Aug. 31, 2023. (AP Photo/Daniel Cole)
(AP Photo/Daniel Cole) AP

Νέες αλλαγές έρχονται στο Champions League, μόνο που δεν θα αφορούν το αγωνιστικό, αλλά το τρόπο διεξαγωγής της κλήρωσης των ζευγαριών. Η νέα διευρυμένη μορφή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είναι τόσο πολύπλοκη που η κλήρωση θα γίνεται μέσω υπολογιστή.

Η UEFA αναγκάστηκε να αλλάξει τον πατροπαράδοτο τρόπο που διεξαγόταν μέχρι πρότινος η κλήρωση του Champions League λόγω της νέας μορφής της. Η διοργάνωση επεκτείνεται σε 36 ομάδες από το 2024-25, με όλες τις ομάδες σε έναν πίνακα πρωταθλήματος. Κάθε σύλλογος θα παίζει οκτώ παιχνίδια, τέσσερα εντός και τέσσερα εκτός έδρας. Επομένως, μία διαφορετικού τύπου κλήρωση κρίνεται απαραίτητη για να καταρτιστούν οι αγώνες σύντομα.

Αφού οι δοκιμές έδειξαν ότι η χειροκίνητη κλήρωση θα έπαιρνε τρεις με τέσσερις ώρες, δηλαδή περίπου την ίδια διάρκεια με τα Όσκαρ, η Uefa αποφάσισε ότι μόνο η κλήρωση της πρώτης ομάδας κάθε ομίλου θα διεξάγεται χειροκίνητα. Στη συνέχεια, ένας υπολογιστής θα επιλέξει τους αντιπάλους αυτής της ομάδας και αν θα τους αντιμετωπίσει εντός ή εκτός έδρας. Η Uefa επιμένει ότι η διαδικασία θα είναι ασφαλής και ότι θα ελεγχθεί από την ελεγκτική εταιρεία για να διασφαλιστεί ότι οι κληρώσεις -οι οποίες θα μεταδίδονται- είναι δίκαιες.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ντέλε Άλι πέφτει κατηγορία; Κανείς δεν θα το περίμενε 5 χρόνια πριν

Ο Λουίς Ντίας έκανε γνωστή την τιμή του για μεταγραφή

News 24/7

24MEDIA NETWORK