Ιταλία: Ο Μαντσίνι έφερε από... σπόντα παικταρά που δεν είχε ξαναβρεθεί στη χωρά

Τις εντυπώσεις κέρδισε με τις εμφανίσεις του στα προκριματικά του Euro2024 ο Ματέο Ρετέγκι, επιθετικός που προέρχεται από την Αργεντινή και ήρθε στην Ιταλία από... σπόντα.

FILE - Italy's head coach Roberto Mancini talks to his players during a training session prior the UEFA Nations League soccer match between Germany and Italy in Moenchengladbach, Germany, Monday, June 13, 2022. Italy and England kick off their European Championship qualifying campaign against each other on Thursday, March 23, 2023. (AP Photo/Martin Meissner, File)
ο Ρομπέρτο Μαντσίνι AP

Πολλές ήταν οι έλλειψεις που είχε ο προπονητής της εθνικής Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι στη γραμμή κρούσης της ομάδας εν όψει των πρώτων αναμετρήσεων της για τα προκριματικά του Euro2024.

Έτσι, ο Ιταλός τεχνικός "αναγκάστηκε" να εξετάσει όλες τις επιλογές φτάνοντας μέχρι την Αργεντινή για να φέρει τον Ματέο Ρετέγκι, του οποίου η ιστορία εντυπωσιάζει.

Ο 23χρονος κατάγεται από την Αργεντινή, χώρα στην οποία μεγάλωσε κιόλας, αλλά πήρε και την ιταλική υπηκοότητα εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως ο πατέρας της μητέρας του προερχόταν από την Ιταλία.

Ο Μαντσίνι τον κάλεσε, με τον Ρετέγκι να απαντάει θετικά στην πρόσκληση, παρά το γεγονός πως έχει καταγράψει κάποιες συμμετοχές με τις μικρότερες ομάδες της εθνικής Αργεντινής.

Ο 23χρονος, που ανήκει στην Μπόκα Τζούνιορς αλλά αγωνίζεται ως δανεικός στην Τίγκρε, δίκαιωσε αμέσως τον Μαντσίνι καθώς πέτυχε 2 γκολ σε ισάριθμες συμμετοχές με τους Ιταλούς.

Το... τρελό της υπόθεσης είναι πως ο Ρετέγκι ήρθε για πρώτη φορά στην Ιταλία εν όψει των αναμετρήσεων της ιταλικής ομάδας ενώ δεν μιλάει και ιταλικά, κάτι που όμως δεν αποτελεί πρόβλημα για να συννενοηθεί με τους ποδοσφαιριστές και το υπόλοιπο αγωνιστικό τμήμα.

Διαβάστε Περισσότερα

Μέσι: Έγινε άγαλμα δίπλα στο είδωλό του και στον Πελέ

Γκβάρντιολ: Μίλησε με Πεπ και έκανε αποκάλυψη για το μέλλον του

Μπάγερν: Αυτοί είναι οι έξι παίκτες που δεν έλεγαν ούτε "γεια" με τον Νάγκελσμαν

News 24/7

24MEDIA NETWORK