Λαμινέ Γιαμάλ: Ποιος είναι ο 15χρονος που κάλεσε ο Τσάβι δηλώνοντας πως θα αφήσει εποχή

Για την κλήση του Λαμινέ Γιαμάλ στην αποστολή της αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα μίλησε ο Τσάβι, λεγοντας, μεταξύ άλλων, πως ο ποδοσφαιριστής θα αφήσει εποχή. Αυτά είναι τα κατορθώματα του 15χρονου.

Barcelona's head coach Xavi Hernandez gives a thumbs up before a Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Celta Vigo at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, Oct. 9, 2022. (AP Photo/Joan Monfort)
Ο Τσάβι στον πάγκο της Μπαρτσελόνα SUNDAY, OCT. 9, 2022. (AP PHOTO/JOAN MONFORT)

Μία έκπληξη είχε η αποστολή που ανακοίνωσε ο Τσάβι για την αναμέτρηση με την Ατλέτικο Μαδρίτης για το ισπανικό πρωτάθλημα καθώς σ΄αυτή βρίσκεται το νέο μεγάλο ταλέντο των ακαδημιών της ομάδας.

Ο λόγος για τον 15χρονο μεσοεπιθετικό Λαμινέ Γιαμάλ, ο οποίος έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του στις περίφημες ακαδημίες της Μασία και "ανάγκασε" τον Τσάβι να τον καλέσει στην πρώτη ομάδα.

Ο Ισπανός τεχνικός ρωτήθηκε γι' αυτή του την επιλογή λέγοντας πως ο Γιαμάλ έχει απίστευτες δεξιότητες και μπορεί να αφήσει εποχή στον σύλλογο. Μάλιστα, ο Τσάβι παραδέχτηκε πως ο νεαρός έχει και ισχυρή προσωπικότητα αλλά και ταλέντο που μόνο να βοηθήσει μπορεί την ομάδα.

"...Πιστέψτε με, ο Λαμίν Γιαμάλ έχει τεράστιες ικανότητες. Μπορεί να σηματοδοτήσει μία νέα εποχή για τον σύλλογο. Δεν φοβηθήκαμε να τον καλέσουμε, έχει ισχυρή προσωπικότητα και ταλέντο..."

Ο Γιαμάλ γεννήθηκε το 2007 και ανήκει στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα από το καλοκαίρι του 2021. Αγωνίζεται κυρίως στη θέση του δεξιού εξτρέμ αλλά εχει καταγράψει συμμετοχές και ως σέντερ φορ.

Μάλιστα, έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρότερες εθνικές ομάδες της Ισπανίας, με τελευταία του παρουσία να είναι σ' αυτή της u19 τον περασμένο Οκτώβριο.

Δείτε τις σχετικές δηλώσεις

Διαβάστε Περισσότερα

Τσέλσι: Μετά τον Έντσο παίρνει κι άλλον παίκτη από την Μπενφίκα

Έντρικ: Ακόμα δεν πήγε στη Ρεάλ και άρχισε να κάνει δώρο αυτοκίνητα

Παρί: Ετοιμάζει πρόταση 150 εκατ. για την μεγάλη αποκάλυψη της χρονιάς

News 24/7

24MEDIA NETWORK