ΑΕΚ-Αλιμος 3-0 (VIDEOS)

Με εύκολη νίκη (3-0) επί του Αλίμου ολοκλήρωσε η ΑΕΚ τις υποχρεώσεις της στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος της football league.

ΑΕΚ-Αλιμος 3-0 (VIDEOS)

H εικόνα του αγώνα

Για καμία ομάδα δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί έναν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, πόσο μάλλον όταν αυτός διεξάγεται στο αχανές και παγωμένο ΟΑΚΑ. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ, η οποία δεν είχε μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο, επιχείρησε να παίξει ποδόσφαιρο και να υπηρετήσεις τις αρχές της.

Το γεγονός ότι άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς, μόλις στο 10' (ο Κρισάντους εκμεταλλεύτηκε την πάρε-βάλε παράλληλη μπαλιά του Μπαρμπόσα) δεν βοήθησε την εξέλιξη του αγώνα αφού οι δύο ομάδες ήταν στη συνέχεια φανερά άκεφες. Ο Αλιμος επιχείρησε πάντως να ανέβει στο γήπεδο και να δημιουργήσει κάποιες καταστάσεις χωρίς να τα καταφέρει.

Ο Κρισάντους, ο οποίος σ' όλον τον αγώνα ήταν ιδιαίτερα κινητικός και ορεξάτος, κυνήγησε και 2ο γκολ το οποίο πέτυχε στο 48ο λεπτό. Ηταν σαφώς το πιο ωραίο στη μέχρι τώρα εν Ελλάδι καριέρα του αφού με μία καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Ο "Χρύσανθος" μάλιστα έχασε ευκαιρία και για το χατ-τρικ όταν στο 79ο λεπτό δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυ από πάσα του Μπακάκη, το τρίτο γκολ πάντως πέτυχε ο Ζόριτς στο 90'.

Οπως και να έχει η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με νίκη στην κανονική περίοδο ενώ "κέρδισε" έναν παίκτη ο οποίος είχε δεχτεί, όχι άδικα, αρκετή κριτική.

Σχόλιο

Σε ζητήματα επαγγελματισμού και προσέγγισης η ΑΕΚ δεν έχει κανένα πρόβλημα, πάντα, ακόμα όταν δεν παίζει καλά παρουσιάζεται αρκούντως σοβαρή. Αυτή είναι και η καλύτερη παρακαταθήκη που αφήνει η ομάδα του Δέλλα ενόψει των πλέι οφ. Γιατί πλέον η σοβαρότητα φτάνει και περισσεύει για την Ενωση έτσι ώστε να επιστρέψει στα σαλόνια της Superleague.

Tα γκολ του αγώνα:

Το 1-0:

Το 2-0:

Το 3-0:

Οι συνθέσεις

AEK: Καραγκιολίδης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Πεταυράκης, Γιόχανσον (64' Κορδέρο), Φαγέ (69' Γροντής), Ζόριτς, Κρισάντους (85' Αραβίδης), Μπαρμπόζα, Πλατέλλας.

Aλιμος: Σταυριανός (62' Μπαντίκος), Καρδάρης (46' Σαγανάς), Γαβριήλ, Καρακώστας, Τσαρτσαρής, Τεϊσέιρα, Μπόνγκ (33' Ραφαέλ Αλέξ), Σταύρου, Παντελής, Τιάγκο, Μπεριέξ.

ΤΟ LIVE

14:42
Kαλησπέρα, μαζί θα παρακολουθήσουμε live την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Άλιμο για την 26η και τελευταία αγωνιστική του Νοτίου Ομίλου της Football League.
14:51
Ο Τραϊανός Δέλλας ξεκινά στην αρχική ενδεκάδα της Ένωσης τους: Καραγκιολίδη, Μπακάκη, Τζανετόπουλο, Λαμπρόπουλο, Πεταυράκη, Γιόχανσον, Φαγέ, Ζόριτς, Κρισάντους, Μπαρμπόζα, Πλατέλλας.
14:52
Στον πάγκο έχουν μείνει οι: Ανέστης, Ντούνης, Σβάρνας, Αραβίδης, Γροντής, Κορδέρο και Ντακόλ.
14:56
Για το φιλοξενούμενο Άλιμο, ο Πέτρος Δημητρίου έχει ξεκινήσει τους: Σταυριανό, Καρδάρη, Γαβριήλ, Καρακώστα, Τσαρτσαρή, Τεϊσέιρα, Μπόνγκ, Σταύρου, Παντελή, Τιάγκο και Μπεριέξ.
14:58
Όσον αφορά στο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η ΑΕΚ έχει καταλάβει και μαθηματικά την πρώτη θέση του ομίλου, ωστόσο θέλει τη νίκη ώστε σε συνάρτηση και με το αποτέλεσμα της Ερμιονίδας με τον Απόλλωνα να δει εάν θα ξεκινήσει τη διαδικασία των πλέι-οφ με 10 ή με 9 βαθμούς
.
14:59
Ο Άλιμος θέλει μόνο τη νίκη για να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό στη Γ' Εθνική.
15:01
Κεκλεισμένων των θυρών το ματς στο ΟΑΚΑ, λόγω της τιμωρίας της Ένωσης για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ, στον προημιτελικό με τον Ολυμπιακό.
15:03
Υπό το βλέμμα το Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, η αναμέτρηση. Τα μεταγραφικά, ως γνωστόν, "τρέχουν" στην ΑΕΚ.
15:05
1' Σέντρα στο ΟΑΚΑ.
15:06
Η ΑΕΚ είναι στην επίθεση από τα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης.
15:09
Να εκμεταλλευτούμε τα πρώτα αυτά αναγνωριστικά λεπτά για μία σύντομη αναφορά στα μεταγραφικά της Ένωσης. Σε πρώτο πλάνο είναι η περίπτωση του Βραζιλιάνου Κρισλάν, από την Πεναπολένσε. Από την ίδια χώρα ενδιαφέρουν ο Λούκα της Κρισιούμα κι ο Πέτρος της Κορίνθιανς. Στο προσκήνιο έχει επανέλθει το όνομα του Αργεντινού πρώην επιθετικού της ΑΕΚ και νυν της Νιούελς, Νάτσο Σκόκο.
15:10
5' Ασταθείς είναι οι αποκρούσεις του τερματοφύλακα του Αλίμου, Σταυριανού.
15:12
7' Αγχωμένος εμφανίζεται ο Φαγιέ. Δεν είναι βασικός, έχει ελάχιστες συμμετοχές και θέλει να αποδείξει ότι είναι ικανός, στον προπονητή του.
15:15
10' ΓΚΟΛ!!! Μετά από καλή συνεργασία Πεταυράκη και Μπαρμπόζα, ο Πορτογάλος βγάζει μπροστά σε κενή εστία τον Μακόλεϊ Κρισάντους, με το Νιγηριανό να πετυχαίνει το δεύτερο του γκολ με την Ένωση.
15:17
13' Καλό σουτ του Πλατέλλα που συνέκλινε προς το κέντρο. Μπλόκαρε ο Σταυριανός.
15:21
Μετά από 17 λεπτά είναι προφανές ότι ο ρυθμός του ματς καθορίζεται πλήρως από τη βούληση των ποδοσφαιριστών της Ένωσης. Ο Άλιμος έχει περιοριστεί σε έναν αμυντικά παθητικά ρόλο.
15:23
Ο σκόρερ της ΑΕΚ, Μακόλεϊ Κρισάντους, είναι και ο πιο κινητικός παίκτης της γηπεδούχου.
15:27
23' Έχουν "κατεβάσει" ταχύτητα οι γηπεδούχοι, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι αδυνατούν να κυκλοφορήσουν την μπάλα.
15:30
25' Ο Φαγιέ υποπίπτει σε φάουλ, κι αυτό περνά ανεκμετάλλευτο για τον Άλιμο.
15:33
28' Ο Μπαρμπόζα βγαίνει σε θέση βολής από τα αριστερά, ωστόσο η τελική προσπάθεια - υπό δύσκολη γωνία - κατάληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
15:35
Είναι ο φανερός μετά από μισή ώρα ματς, ο διαδικαστικός χαρακτήρας που λαμβάνει για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, αυτό. Το μυαλό είναι ήδη, στα πλέι-οφ. 
15:37
32' Κίτρινη κάρτα στον Παντελή για χέρι.
15:37
33' Αλλαγή για τον Άλιμο. Ο Ραφαέλ Αλέξ στη θέση του Μπονγκ. 
15:38
34' Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπαρμπόζα, ο Τζανετόπουλος αδυνατεί να κάνει την προβολή και να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
15:44
39' Παραλίγο αυτογκόλ για τον Άλιμο με τον Γαβριήλ να μπερδεύει τα πόδια του και να δίνει στην μπάλα κατεύθυνση προς το τέρμα. Ο Σταυριανός απομάκρυνε σε κόρνερ, στην εξέλιξη της φάσης ο Πλατέλλας πήρε το ριμπάουντ ωστόσο το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.
15:44
40' Σταθερή αξία για ακόμη ένα ματς, ο Γιόχανσον. Ο Σουηδός χαφ είναι αθόρυβος, αλλά πανταχού παρών.
15:48
43' Μάλλον οι 22 ποδοσφαιριστές, περιμένουν να σφυρίξει ο διαιτητής τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
15:49
45' Μεγάλη ευκαιρία για τον Άλιμο με τον Μπεριέξ. Ο Αργεντινός επιχειρεί το σουτ με το αριστερό, ο Καραγκιολίδης απομακρύνει την μπάλα σε κόρνερ.
15:51
45' Ο Κρισάντους σε μία επίδειξη υψηλής τεχνικής, τροφοδοτεί τον Ζόριτς. Ο Μαυροβούνιος βλέπει την προσπάθειά του να απομακρύνεται από τον Σταυριανό. 
15:51
Τέλος του πρώτου ημιχρόνου. ΑΕΚ - Άλιμος 1-0. Το γκολ του Κρισάντους, χωρίζει τις δύο ομάδες.
16:07
46' Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο, στο ΟΑΚΑ.
16:09
48' ΓΚΟΛ! Ο Κρισάντους πετυχαίνει το δεύτερο του σημερινό γκολ και τρίτο με τη φανέλα της Ένωσης. Σέντρα από τον Πλατέλλα, υπέροχη καρφωτή κεφαλιά από το Νιγηριανό.
16:10
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, είχαμε αλλαγή για τον Άλιμο. Ο Σαγανάς πέρασε στη θέση του Κάρδαρη.
16:12
51' Ο τεχνικός του Αλίμου, Πέτρος Δημητρίου, αποβάλλεται από το διαιτητή της αναμέτρησης.
16:16
Ο Απόλλων είναι 0-0 με την Ερμιονίδα αυτή τη στιγμή, άρα η ΑΕΚ ξεκινά με 9 βαθμούς στα πλέι - οφ. Για να ξεκινήσει με 10, πρέπει η "Ελαφρά Ταξιαρχία" να γνωρίσει την ήττα.
16:20
58' Μεγάλη ευκαιρία για την Ένωση. Ο Φαγιέ τροφοδοτεί με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Πλατέλλα, αλλά το πλασέ του δεύτερου με το αριστερό πέρασε αρκετά άουτ.
16:23
Αλλαγή για τον Άλιμο. Ο κορυφαίος και γκολκίπερ της φιλοξενούμενης ομάδας, Σταυριανός, αποχωρεί και δίνει τη θέση του στον Μπαντίκο.
16:24
63' Ο Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο ετοιμάζεται να περάσει στον αγωνιστικό χώρο.
16:24
Την ίδια ώρα ο Απόλλων με δέκα παίκτες δέχεται γκολ από την Ερμιονίδα, γεγονός που θέτει την ΑΕΚ με 10 βαθμούς στα πλέι-οφ.
16:25
64' Αλλαγή για την ΑΕΚ, η πρώτη. Ο Κορδέρο παίρνει τη θέση του Γιόχανσον.
16:28
67' Ο Μπεριέξ, μοναδική επιθετική απειλή του Αλίμου, βλέπει τον Καραγκιολίδη να του λέει "όχι".
16:29
68' Νέο σουτ από το Βραζιλιάνο, Ραφαέλ Άλεξ, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Καραγκιολίδη.
16:30
69' Δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Γροντής παίρνει τη θέση του Φαγιέ.
16:32
71' Ο Ζόριτς βρίσκεται ακόμη μία φορά ενώπιον του Μπαντίκου, αιφνιδιάζεται κι αυτή με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Αλίμου.
16:36
76' Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Πάλι ο Πλατέλλας, τον οποίον η μπάλα δεν "θέλει" σήμερα. Με κεφαλιά, δεν μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
16:38
77' Μεγάλη ευκαιρία για τον Άλιμο. Ο Σαγανάς μετά από εξαιρετική κίνηση "άδειασε" το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ, αλλά το σουτ πέρασε ελάχιστα άουτ. Η καλύτερη ευκαιρία των φιλοξενουμένων.
16:40
79' Μία ανάσα από το χατ-τρικ, ο Κρισάντους. Ο Νιγηριανός υποδέχεται την μπάλα από τον Ζόριτς και μπροστά σε κενή εστία, αδυνατεί να κάνει επιτυχώς την προβολή. 
16:43
82' Μετά τις εκατέρωθεν ευκαιρίες, ο ρυθμός παρουσιάζει πτωτική πορεία.
16:44
Ετοιμάζεται ο Χρήστος Αραβίδης να μπει στον αγωνιστικό χώρο.
16:45
85' Ο Αραβίδης περνά στη θέση του Κρισάντους. Ο Νιγηριανός, αναμφίβολα, πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με τα δύο τέρματα.
16:51
90' Γκολ για την ΑΕΚ! Ο Ζόριτς κυνηγούσε σε όλο το ματς το γκολ και τα καταφέρνει στην εκπνοή αυτού. Ο Μαυροβούνιος διαμορφώνει το 3-0.
16:52
Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων, είμαστε στο δεύτερο εξ' αυτών.
16:54
93' Κόκκινη κάρτα για τον Άλιμο. Με δεύτερη κίτρινη κάρτα αποβάλλεται, ο Παντελής
16:56
Τελικό αποτέλεσμα ΑΕΚ - Άλιμος 3-0. Με τα γκολ των Κρισάντους (2) και Ζόριτς η Ενωση επικρατεί με 3-0 του Αλίμου και ξεκινά στα πλέι-οφ με 10 βαθμούς. Ο Άλιμος μετά από μία χρονιά στη Football League, επιστρέφει στη Γ' Εθνική.
16:56
Σας ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε Live μαζί μας την εξέλιξη της αναμέτρησης. 

News 24/7

24MEDIA NETWORK