Λίβερπουλ: Τα πέντε στοιχεία που οδηγούν τον Αμορίμ στο Άνφιλντ ως αντί-Κλοπ

Βάσει δημοσιευμάτων ο Ρούμπεν Αμορίμ θα είναι ο διάδοχος του Γιούργκεν Κλοπ στην Λίβερπουλ. Ο Πορτογάλος έχει κάνει εξαιρετική πορεία ως προπονητής και είναι μόλις 39 ετών.

Sporting's head coach Ruben Amorim reacts during a Champions League Group C soccer match between Sporting CP and Borussia Dortmund at the Alvalade stadium in Lisbon, Portugal, Wednesday, Nov. 24, 2021. (AP Photo/Armando Franca)
Ρούμπεν Αμορίμ AP PHOTO/ARMANDO FRANCA

Όλα δείχνουν (σ.σ. πληθαίνουν τα δημοσιεύματα) πως ο Ρούμπεν Αμορίμ θα είναι αυτός που θα αναλάβει να κουβαλήσει τη βαριά κληρονομιά του Γιούργκεν Κλοπ. Είναι πολλά πλέον τα δημοσιεύματα που θέλουν την Λίβερπουλ να έχει συμφωνήσει -σε προφορικό επίπεδο- με τον 39χρονο τεχνικό της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Το timeline της πορείας του Αμορίμ στο ποδόσφαιρο από τη θέση του πρώτου προπονητή είναι εξαιρετικό, παραμυθένιο θα έλεγε κανείς, καθώς η επιτυχία του άρχισε στα 32 όταν αποσύρθηκε από τη δράση ως παίκτης της Μπενφίκα. Πάμε να δούμε τι έχει κάνει τα τελευταία χρόνια που κοουτσάρει.

  • Αποσύρθηκε στα 32
  • Ανέλαβε την Κάσα Πία και την ανέβασε στην δεύτερη κατηγορία
  • Πήρε τη δουλειά στην Μπράγκα και κατέκτησε τίτλο (σεζόν 19/20, το Κύπελλο) μετά από τέσσερα χρόνια ξηρασίας
  • Έκατσε στον πάγκο της Σπόρτινγκ και κατέκτησε το πρωτάθλημα (20/21) φέρνοντας τον τίτλο στα Λιοντάρια μετά από 19 χρόνια. Επίσης, έχει σηκώσει με την ομάδα του άλλα δύο Κύπελλα και ένα Super Cup
  • Κατάφερε να σπάσει το δίπολο Πόρτο - Μπενφίκα που κυριαρχεί στο πορτογαλικό πρωτάθλημα
  • Παίζει ποδόσφαιρο μοντέρνο και θεωρείται ικανός να διαδεχθεί το στιλ του Κλοπ

Να σημειωθεί ότι το γραφείο που εκπροσωπεί τον Ρούμπεν Αμορίμ έχει ήδη δουλέψει με την Λίβερπουλ σε μία δυνατή μεταγραφική κίνηση. Συγκεκριμένα, ο 39χρονος τεχνικός είναι ομόσταυλος μανατζερικά με τον Λουίς Ντίαζ ο οποίος έγινε Κόκκινος τον Γενάρη του 2022 αντί 47.000.000 ευρώ από την Πόρτο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK