Λούκα Ζάχοβιτς: Σλοβένος που αισθάνεται Πορτογάλος (video)

Το όνομα του Λούκα Ζάχοβιτς κάνει από την Τετάρτη το βράδυ το γύρο του κόσμου αφού ο νεαρός επιθετικός της Μάριμπορ χάρισε στην ομάδα του το βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας με γκολ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Λούκα Ζάχοβιτς: Σλοβένος που αισθάνεται Πορτογάλος (video)

Κατά μία έννοια, ο μόλις 18 ετών Σλοβένος στράικερ πλήγωσε τη δεύτερη πατρίδα του, την Πορτογαλία στην οποία άλλωστε γεννήθηκε στις 15 Νοεμβρίου του 1995.

Ο πατέρας του Ζλάτχο έπαιζε τότε ποδόσφαιρο στην Γκιμαράες και ο μικρός Λούκα είδε το πρώτο φως επί πορτογαλικού εδάφους, γεγονός που του έδωσε και το πορτογαλικό διαβατήριο.

Αργότερα, το 2001, ο υιός Ζάχοβιτς εντάχθηκε στις ποδοσφαιρικές ακαδημίες της Μπενφίκα για να μάθει τα πρώτα ποδοσφαιρικά μυστικά και παρέμεινε εκεί μέχρι και το 2007 όταν η οικογένεια επέστρεψε στη Σλοβενία για μόνιμη εγκατάσταση.

Ο μικρός νιώθει περισσότερο Πορτογάλος και δεν το κρύβει. Μπορεί να είναι διεθνής με όλες τις "μικρές" Εθνικές ομάδες της Σλοβενίας, ωστόσο όταν πρόσφατα ρωτήθηκε, τόνισε ότι μία πιθανή πρόσκληση από την Πορτογαλία θα τον έβαζε σε σκέψεις. "Θα ήταν μεγάλη τιμή και να σας πω την αλήθεια μάλλον θα την επέλεγα" είπε με ειλικρίνεια.

Ετσι και αλλιώς στο σπίτι του, ο Λούκας προτιμά το πορτογαλικό φαγητό ενώ η πορτογαλική γλώσσα θα έλεγε κανείς ότι είναι σχεδόν μητρική του. Ειρήσθω εν παρόδω, μιλώντας για γλώσσες, ο Ζάχοβιτς τζούνιορ μιλάει επίσης με άνεση Ισπανικά, Αγγλικά και φυσικά Σλοβενικά. Ευφυής, αν μην τι άλλο...

Διαβάστε ακόμη

Ο Ζάχοβιτς τζούνιορ σόκαρε τη Σπόρτινγκ (video)

24MEDIA NETWORK