Matchday Σάββατο 7/3: Ούτε 28% πιθανότητες έχει πια ο ΠΑΟΚ

Το Contra.gr παρουσιάζει τις σημαντικότερες αναμετρήσεις και αθλητικά γεγονότα του Σαββάτου σε Ελλάδα, Ευρώπη και κόσμο.

Ο Μπόμπι Μπράουν δεν απέτρεψε άλλη μία ήττα του ΠΑΟΚ
Ο Μπόμπι Μπράουν δεν απέτρεψε άλλη μία ήττα του ΠΑΟΚ MOTIONTEAM

Η μάχη της παραμονής στην ΕΚΟ Basket League και η 27η νίκη της Λίβερπουλ στο αγγλικό πρωτάθλημα, με ανατροπή μάλιστα, ήταν τα βασικά θέματα από την αγωνιστική δράση του Σαββάτου.

ΕΚΟ Basket League: Ο ΠΑΟΚ έχασε μία από τις 7 ζωές του

Μάρτης γδάρτης για τον ΠΑΟΚ ή από Μάρτη καλοκαίρι; Το 68-75 από το Περιστέρι στο 'Παλατάκι' της Πυλαίας πολλά περιθώρια αισιοδοξίας δεν επιτρέπει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία χάνοντας το πρώτο από τα τέσσερα ματς που είχε στην έδρα της ως τη λήξη της κανονικής περιόδου στην EKO Basket League έχασε μαζί κι ένα σημαντικό μέρος των πιθανοτήτων που της αναλογούσαν για την παραμονή στην κατηγορία. 'Πνιγμένοι' από το άγχος οι παίκτες του Κώστα Μέξα βρήκαν μόνο 18 εύστοχα σουτ στη διάρκεια του αγώνα και δεν πέτυχαν να ολοκληρώσουν ποτέ την όποια προσπάθεια ανατροπής του προβαδίσματος είχαν οι (πιο κουρασμένοι από την Ευρώπη) φιλοξενούμενοι.

Κι αν τα 9/25 τρίποντα δεν μοιάζει να είναι ένα άσχημο ποσοστό (36%), τα 9/32 δίποντα, που αντιστοιχούν σ' ένα αποκαρδιωτικό 28% (0/6 ο Μαργαρίτης, 0/3 ο Μπράουν, 1/5 ο Ρετ, 4/9 ο Σόρτερ), τράβηξαν προς τα κάτω τον 'δικέφαλο του βορρά' κι έσφιξαν ακόμη περισσότερο τη θηλειά γύρω από το λαιμό του, καθώς βρέθηκε μόνος ουραγός στον πάτο της βαθμολογίας με τη δεύτερη χειρότερη άμυνα όλων. Με τέτοια απόδοση, η μοίρα του μοιάζει προδιαγεγραμμένη.

Οι 'ασπρόμαυροι' γνώριζαν ότι ο Άρης είχε επιβληθεί 88-77 του Ηφαίστου στο 'Παλέ' με 22 πόντους του Κεν Μπράουν κι άλλους 19 του Τόρλιν Φιτζπάτρικ, αλλά δεν κατόρθωσαν ν' αποτρέψουν τη μοίρα τους για να επέλθει τριπλή ισοβαθμία στο 6-14 με τον Πανιώνιο που είχε ηττηθεί σαρωτικά στο Λαύριο (104-71) παίζοντας με 7-8 παίκτες. Οι 'κυανέρυθροι' έχουν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, μια ήττα παραπάνω από τους άλλους, διότι τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζουν τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ, όσο όμως δεν βρίσκει ο ΠΑΟΚ τις νίκες που ψάχνει, τόσο θα ελπίζουν ότι θ' αποφύγουν το μοιραίο. Το μεταξύ τους παιχνίδι στις 21 Μαρτίου θα καθορίσει πάρα πολλά, με δεδομένο ότι το όριο της σωτηρίας ενδεχομένως έπεσε στις 7 νίκες, από τη στιγμή που η Λάρισα άνοιξε την απόσταση χάρη στο 95-90 επί του Κολοσσού στη Νεάπολη. Εκεί που το δίδυμο των Χίκι και Ρας έδωσε τους μισούς πόντους (43).

Στον ΠΑΟΚ δεν αρκεί πλέον να τον σώσει η ΑΕΚ, παρόλο που έφτασε τις 15 σερί νίκες ύστερα από το 86-61 τον Ηρακλή.

Premier League: Αν και πέφτει, η Λίβερπουλ σηκώνεται

Οι Μο Σαλάχ και Σαντιό Μανέ ήταν οι σκόρερ της Λίβερπουλ στην ανατροπή επί της Μπόρνμουθ
Οι Μο Σαλάχ και Σαντιό Μανέ ήταν οι σκόρερ της Λίβερπουλ στην ανατροπή επί της Μπόρνμουθ AP PHOTO/JON SUPER

Πριν από 35 ημέρες οι υπολογισμοί του Γιώργου Περπερίδη έχριζαν τη Λίβερπουλ πρωταθλήτρια, για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια, στις 21 Μαρτίου. Υπό την προϋπόθεση ότι θα πετύχαινε το 6/6, αν Σίτι δεν είχε νέες βαθμολογικές απώλειες, και φυσικά δεν τη φρέναρε η εξάπλωση του κορονοϊού. Οι οριακές νίκες με Νόριτς (1-0) και Γουέστ Χαμ (3-2 από 1-2) χάραξαν το δρόμο, αλλά το 3-0 από τη Γουότφορντ (η πρώτη ήττα μετά από 26-1-0) 'εμβόλισαν' την προσπάθεια μιας πρόωρης κατάκτησης. Οι 'κόκκινοι', που είχαν ηττηθεί εν τω μεταξύ στη Μαδρίτη από την Ατλέτικο στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τη φάση των 16 του Champions League, και κατόπιν αποκλείστηκαν στο κύπελλο από την Τσέλσι αγκομαχούσαν εμφανώς. Με πρώτη ταχύτητα στην ανηφόρα πάλευαν να βρουν περίσσευμα ενέργειας για ν' ανταπεξέλθουν στην τελική ευθεία της σεζόν, την ώρα που ο Γιούργκεν Κλοπ δεν είχε άλλη δουλειά να κάνει παρά ν' απαντά για την παγκόσμια απειλή ενός ιού.

Σε κάθε άλλη περίπτωση ο αγώνας με την τρίτη από το τέλος και με παθητικό 45 γκολ Μπόρνμουθ στο 'Άνφιλντ' θα ήταν μια σαββατιάτικη, μεσημεριανή βόλτα στο πάρκο. Συνδυαστικά όμως με το φάουλ που δεν χρεώθηκε ο Γουίλσον στο εμφανές σπρώξιμο πάνω στην πλάτη του Γκόμεζ, με αποτέλεσμα το 0-1 στο 9' και της κακής κατάστασης των 'κόκκινων', η κατάσταση έγινε εξ αρχής περίπλοκη. Τουλάχιστον ως το οκτάλεπτο ξέσπασμα μεταξύ 25'-33' και τα δύο τέρματα από τους Σαλάχ και Μανέ. Ο Αιγύπτιος σκόραρε για 70η φορά στην 100 συμμετοχή του με τα κόκκινα, και ο Σενεγαλέζος για 50η, επιτρέποντας στη Λίβερπουλ να ηρεμήσει όσο έπρεπε και να διαχειριστεί το υπέρ της αποτέλεσμα στο δεύτερο μισό του αγώνα. Όχι πως δεν κιδύνευσε φυσικά, αφού στο 60' ο Μίλνερ έδιωξε με με υπερέκταση την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή, σε μια ηρωική προσπάθεια που εντάσσεται σ' εκείνες που μεγαλώνουν το μύθο του. Όσο όμως εύκολα θα μπορούσε να γίνει το 2-2 άλλο τόσο είχε τις ευκαιρίες να βρει ένα τρίτο γκολ. Που στο φινάλε δεν χρειάστηκε για την 22η διαδοχική εντός έδρας επιτυχία του κλαμπ. Ένα σερί που δεν έχει πετύχει ποτέ άλλη ομάδα στην ιστορία. Χωρίς καν να σπρωχτεί, όπως συνέβη με τον Γκόμεζ.

Primera Division: The Messi effect

Όταν η Sport αναγνωρίζει πως ο "Μέσι και το VAR σώζουν μια ανησυχητική Μπαρτσελόνα, από την οποία έλειπε ο ρυθμός", τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ σκόραρε το 19ο εφετινό τέρμα του, έχοντας συμμετάσχει στα 31 από τα 63 γκολ των 'μπλαουγκράνα', αλλά για να συμβεί αυτό έπρεπε ο διαιτητής να γυρίσει μια φάση πίσω, να τσεκάρει το video και να αποφανθεί πως πριν από την επικίνδυνη αντεπίθεση των φιλοξενούμενων και τη χαμένη ευκαιρία του Μονρεάλ είχε προηγηθεί επαφή της μπάλας με το χέρι του Γάλλου στόπερ Λε Νορμάν. Την εκτέλεση ανέλαβε ο αρχηγός της 'Μπάρσα' και το 1-0 στο 81' αφόπλισε μεμιάς τους Βάσκους που πάλεψαν ν' αντισταθούν στο 'Καμπ Νόου' με μαζική άμυνα. Σχεδόν γραμμή μαζινό. Όπως στην εκτέλεση φάουλ του Μέσι. Προδόθηκαν εκ των έσω όμως.


News 24/7

24MEDIA NETWORK