Molto... αξιοπρεπής

Κι, όμως, ο ΠΑΟΚ δεν έχασε από τον Παναθηναϊκό, όπως πολλοί, απ' αυτούς που... τα ξέρουν όλα, προέβλεπαν. Οι ψίθυροι διαλύθηκαν και τα (ευφάνταστα) σενάρια πριν τον αγώνα διαψεύστηκαν. Ο ΠΑΟΚ διέσωσε το γόητρό του. Οι "σεναριογράφοι" απογοητεύτηκαν.

Molto... αξιοπρεπής
Ο Δικέφαλος έχει από το καλοκαίρι χορηγό τo κρουασάν Molto, της εταιρείας τροφίμων Vivartia (συμφερόντων Ανδρέα Βγενόπουλου), από την οποία εξασφάλισε το τεράστιο ποσό των 5 εκατ. ευρώ για πέντε χρόνια, αλλά αποδείχτηκε... molto αξιοπρεπής στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Αποδείχτηκε ότι ήταν όλα (και η πώληση των Μελίσση και Χριστοδουλόπουλου στον Παναθηναϊκό) μια καθαρά εμπορική συμφωνία και τίποτα περισσότερο.

Φανταστείτε τι θα έλεγαν σήμερα οι κάθε είδους "σεναριογράφοι", εάν είχε χάσει ο ΠΑΟΚ... Η ειρωνεία και οι "μπηχτές" θα πήγαιναν... σύννεφο και στο μυαλό του πάντα καχύποπτου Ελληνα οπαδού (οποιασδήποτε ομάδας) θα καρφωνόταν η ιδέα ότι κάτι ύποπτο συνέβη σ' αυτό το παιχνίδι.

Ο Ελληνας εξιτάρεται με τα σενάρια. Τα θεωρεί όλα ύποπτα, ότι πάντοτε πίσω απ' όλα κάτι κρύβεται. Ισως τα δύσκολα χρόνια που περάσαμε ανά τους αιώνες, μας έκαναν τόσο καχύποπτους, ίσως έχουμε μέσα μας και λίγο από το γονίδιο του Μινχάουζεν. Ποιος ξέρει;

Το μεγαλύτερο κέρδος για τον ΠΑΟΚ σ' αυτό το ντέρμπι είναι ότι διέσωσε το γόητρό του, την αξιοπρέπεια, το ήθος του και την περηφάνια του. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης δεν έχασε το ηθικό πλεονέκτημα, έναντι παλαιοτέρων προέδρων, στα μάτια του κόσμου. Το ότι ο ΠΑΟΚ δεν ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό βοηθά στο χτίσιμο ακόμα πιο στέρεων σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ του κόσμου και της διοίκησης Ζαγοράκη. Δεν έμειναν σκιές...

Ο ΠΑΟΚ ήταν κακός στο ντέρμπι, φοβισμένος, κουρασμένος, με αμυντικούς προσανατολισμούς στημένος από τον Φερνάντο Σάντος, αλλά οι παίκτες του πάλεψαν όσο μπορούσαν και στο τέλος βγήκαν με ψηλά το κεφάλι από το γήπεδο. Κανείς δεν μπορούσε να τους κατηγορήσει για κάτι. Δεν κέρδισαν, αλλά δεν έχασαν κι αυτό ήταν το σημαντικότερο.

Από την στιγμή, μάλιστα, που έλειπε η ραχοκοκαλιά της ομάδας (ο Κοντρέρας εκτός αποστολής, οι Γκαρσία και Βερόν βγήκαν αναγκαστικά αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο) είχε ελάχιστες πιθανότητες ο ΠΑΟΚ να νικήσει τον Παναθηναϊκό.

Ο φετινός ΠΑΟΚ δεν έγινε ξαφνικά... Μπαρτσελόνα. Δεν έχει βάθος στον πάγκο και παίκτες με την ποιότητα και την εμπειρία του Κοντρέρας, του Βερόν και του Γκαρσία δεν μπορεί να τους αντικαταστήσει. Ο ΠΑΟΚ χωρίς αυτούς τους τρεις στο δεύτερο ημίχρονο ήταν άλλη ομάδα και επανέφερε στις μνήμες των φίλων του τον περσινό... εφιάλτη.

Οπως παρόμοια θα είναι η κατάσταση και όταν δεν θα παίξει κάποια στιγμή, λόγω καρτών ή τραυματισμού, ο Μουσλίμοβιτς. Κι αυτός δεν έχει επάξιο αντικαταστάτη. Έτσι θα πορευτεί η ομάδα φέτος. Αλλωστε στόχος της είναι μόνο το ΟΥΕΦΑ. Εάν είχε στον πάγκο μια δεύτερη ισάξια 11άδα, δεν θα είχε στόχο το ΟΥΕΦΑ, αλλά το πρωτάθλημα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK