Μόνο έτσι θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα της Super League 1 και το Κύπελλο

Τη Δευτέρα ανακοινώνεται η ημερομηνία επανέναρξης του πρωταθλήματος και αυτά πρέπει να γνωρίζεται ενόψει του restart και των μέτρων που θα ληφθούν.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά με αντίπαλο τον Γιόζιπ Μίσιτς και τον Δημήτρη Πέλκα στο πιο πρόσφατο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός
Ο Ματιέ Βαλμπουενά με αντίπαλο τον Γιόζιπ Μίσιτς και τον Δημήτρη Πέλκα στο πιο πρόσφατο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός EUROKINISSI SPORTS

Υπό φυσιολογικές συνθήκες αυτό θα ήταν το τελευταίο σαββατοκύριακο με πρωτάθλημα, με τη διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ. Υπό... κορονοϊού συνθήκες, σε 20 μέρες θα έχουμε σέντρα με τη διεξαγωγή των πλέι οφ της Super League τα οποία 'πάγωσαν', όπως όλη η αθλητική δραστηριότητα, ελέω πανδημίας.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά προτού να φτάσουμε να μιλάμε για σέντρα στο ελληνικό πρωτάθλημα:

1. Η τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας

Αυτή τη Δευτέρα οι ομάδες θα συγκεντρωθούν ξανά, οι εκπρόσωποι θα καθίσουν μπροστά στους υπολογιστές και θα συζητηθεί εκτενώς η επανέναρξη της Super League 1. Μόνο που αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι πιο συγκεκριμένα, αφού οι ΠΑΕ θα υποχρεωθούν να ψηφίσουν αν θέλουν ή όχι να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα.

2. Οι ομαδικές προπονήσεις

Από την Τρίτη 5 Μαϊου, δηλαδή σχεδόν εδώ και 2 εβδομάδες, η κυβέρνηση έχει δώσει την έγκριση για να αρχίσουν οι ομάδες ατομικές προπονήσεις με γκρουπ έως 8 ποδοσφαιριστές. Τώρα πια περνάμε στο επόμενο στάδιο, καθώς το αργότερο μέχρι την προσεχή Τρίτη θα ανακοινωθεί η επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις. Με λίγα λόγια, θα επανέλθουμε στο κλασικό μοντέλο προπονήσεων, με όλους τους ποδοσφαιριστές να συμμετέχουν στο ημερίσιο πρόγραμμα των ομάδων τους. Το υγειονομικό πρωτόκολλο όμως παραμένει σε ό,τι αφορά την υγιεινή, τις μετακινήσεις των παικτών κτλ.

3. Σέντρα στις 6 Ιουνίου

Οι ομάδες, λοιπόν, γνωρίζουν για την απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει τις ομαδικές προπονήσεις και τη Δευτέρα πάνω σε αυτή τη βάση θα συζητήσουν και θα ψηφίσουν για την επανέναρξη. Αυτή, αν όλα πάνε καλά, θα γίνει το σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου (απομακρύνεται το ενδεχόμενο για 13-14 Ιουνίου όπως υπήρχε αρχικά ως σκέψη) και το πρωτάθλημα θα τελειώσει στις 19 Ιουλίου. Όπως γίνεται αντιληπτό θα είναι ένα ιδιαίτερα 'σφιχτό' πρόγραμμα με συνεχόμενα παιχνίδια, κάθε τρεις μέρες.

4. Ενδιάμεσα το Κύπελλο

Μέσα σε αυτές τις ημερομηνίες πρέπει να 'χωρέσει' και το Κύπελλο. Υπάρχουν ακόμη τρεις αγώνες που πρέπει να γίνουν, οι δύο ρεβάνς (Άρης-ΑΕΚ και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ) και φυσικά ο τελικός της διοργάνωσης. Θυμίζουμε ότι στα πρώτα ματς η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 του Άρη στο ΟΑΚΑ και ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-2 τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

5. Τι θα γίνει αν υπάρξει κρούσμα σε κάποια ομάδα

Θερμομέτρηση πριν από την έναρξη της προπόνησης στην ΑΕΛ
Θερμομέτρηση πριν από την έναρξη της προπόνησης στην ΑΕΛ EUROKINISSI SPORTS

Για το συγκεκριμένο θέμα, οι υγειονομικές αρχές έχουν ήδη έτοιμο το σχέδιο. Πιο συγκεκριμένα, αν βεβαιωθεί ότι ποδοσφαιριστής είναι φορέας του ιού, τότε αυτός θα μπαίνει σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της ομάδας θα μπαίνουν σε καραντίνα 5 ημερών σε ξενοδοχείο ή στο προπονητικό κέντρο, αν υπάρχουν οι σχετικές εγκαταστάσεις, όπου και θα γυμνάζονται απομονωμένοι. Σε αυτούς, θα γίνει διπλό τεστ, την τρίτη και την πέμπτη μέρα της καραντίνας.

6. Τι θα συμβεί με τον επόμενο αγώνα;

Σε περίπτωση κρούσματος και από τη στιγμή που θα ισχύσουν τα παραπάνω, ουσιαστικά οι ομάδες θα αδυνατούν να αγωνιστούν στο επόμενο ματς. Τότε μάλλον θα πηγαίνουμε για αναβολή (και μετάθεση) του παιχνιδιού, αν και αυτό θα ξεκαθαριστεί μαζί με όλες τις σχετικές αποφάσεις για την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

7. Χωρίς κόσμο τα παιχνίδια

Σίγουρη είναι και η απόφαση διεξαγωγής όλων των αγώνων (πρωτάθλημα και κύπελλο) χωρίς θεατές. Ο ΟΦΗ πρότεινε στην τελευταία τηλεδιάσκεψη να υπάρχει παρουσία 20% των φιλάθλων στις εξέδρες, αλλά αυτό τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι σχεδόν απίθανο να συμβεί. Θα εξεταστεί, όμως, από τις αρμόδιες αρχές για την επόμενη περίοδο, αφού αν δεν βρεθεί το εμβόλιο, τότε δεν θα επιστρέψουμε στην... κανονικότητα στις εξέδρες των ελληνικών γηπέδων.


News 24/7

24MEDIA NETWORK