Μουντιάλ 2022: Η απόλυτη ίντριγκα με τον διαιτητή του τελικού

Ο Κολίνα κράτησε τον διαιτητή Σαμπάιο που οι Άγγλοι κατηγορούν για εύνοια προς τους Γάλλους και έχει δημιουργηθεί αναταραχή για τον ρεφ του τελικού.

Chairman of the FIFA referees committee Pierluigi Collina , center, talks to the media at a press conference of the FIFA referees at the World Cup media center in Doha, Qatar, Friday, Nov. 18, 2022.(AP Photo/Martin Meissner)
Ο Πιέρ Λουίτζι Κολίνα (AP PHOTO/MARTIN MEISSNER)

Φάκελος διαιτητής τελικού Μουντιάλ 2022: Η δύσκολη αποστολή του Πιέρ Λουίτζι Κολίνα, καθώς πολλοί ποδοσφαιριστές και εθνικές ομάδες κατά την παρουσία τους στο Κατάρ έχουν ασκήσει κριτική στους διαιτητές και τη FIFA για τους χειρισμούς της στο θέμα.

Ο Ιταλός αρχιδαιτητής που αποφασίζει ποιος θα σφυρίξει και που αποφάσισε τα τελευταία κοψίματα, κρατώντας τους δώδεκα διαθέσιμους για τα εναπομείναντα ματς. Τον έναν ημιτελικό μεταξύ Γαλλίας - Μαρόκου και τον τελικό της 18ης Δεκεμβρίου φυσικά.

Τα αγγλικά Μέσα τις τελευταίες ώρες αναρωτιούνται ποιος θα είναι ο ρέφερι στο φινάλε κι όλα αυτά με αφορμή την απόφαση του Κολίνα να κρατήσει στο τουρνουά τον διαιτητή, Σαμπάιο από την Βραζιλία τον οποίο οι Άγγλοι διεθνείς στόλισαν μετά τον προημιτελικό με τους Γάλλους κι ας τους έδωσε δύο πέναλτι.

Ο ημιτελικός ανάμεσα στην Κροατία και την Αργεντινή έχει διαιτητή και είναι ο Ιταλός Ντανιέλε Ορσάτο. Αναμένεται ν' ανακοινωθεί αυτός του Γαλλία - Μαρόκο που δεν μπορεί να είναι ο ρεφ από τις ΗΠΑ, Ισμαήλ Ελφάθ, καθώς είναι μετανάστης από το Μαρόκο, άρα δεν μπορεί να πάρει ούτε τον τελικό σε περίπτωση πρόκρισης της γενέτειράς του. Σε αντίθετη περίπτωση είναι από τα ονόματα που συγκεντρώνουν πιθανότητες για τον τελικό.

Η Αγγλία έμεινε με έναν διαιτητή στο τουρνουά. Ο Μάικλ Όλιβερ κόπηκε από τους δώδεκα και μένει μόνο ο Άντονι Τέιλορ. Φαβορί, όμως, για να αναλάβει τον τελικό υπάρχει σύμφωνα με την Telegraph κι αυτός είναι ο Πολωνός, Σιμόν Μαρτσίνιακ ενώ παίζουν και τα ονόματα των Μάκελι (Ολλανδία), Σέζαρ Ράμος (Μεξικό).

Ξεκάθαρη εικόνα θα υπάρξει σαφώς όταν ανακοινωθεί από το αρμόδιο όργανο ο man in black του δεύτερου ημιτελικού της Τετάρτης. Υπενθυμίζουμε πως ο Λαόθ από την Ισπανία που τα άκουσε από τους Αργεντινούς στο ματς με την Ολλανδία δεν υπάρχει πλέον στις λίστες.

Διαβάστε περισσότερα

Ρεάλ, έχει αντικαταστήσει Μόντριτς - Κρόος για τα επόμενα 10 χρόνια αθόρυβα

Μέσι, συμπαίκτης του έδωσε την "κατσίκα" στον Ρονάλντο

Μουντιάλ 2022: Πάει σπίτι ο διαιτητής που έκανε έξαλλο τον Μέσι

News 24/7

24MEDIA NETWORK