Μουντιάλ 2022: Ο πατέρας του σκόρερ των ΗΠΑ ήταν κάτοχος Χρυσής Μπάλας και δεν έπαιξε ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο

Γκολ σε Μουντιάλ πέτυχε στην αναμέτρηση των ΗΠΑ με την Ουαλία ο Τίμοθι Γουεά κάτι που ο πατέρας του, κάτοχος της Χρύσης Μπάλας το 1995, Τζορτζ Γουεά δεν κατάφερε ποτέ.

Tim Weah of the United States, celebrates after scoring during the World Cup, group B soccer match between the United States and Wales, at the Ahmad Bin Ali Stadium in in Doha, Qatar, Monday, Nov. 21, 2022. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Ο Τιμ Γουεά πανηγυρίζει το γκολ του στην αναμέτρηση κόντρα στην Ουαλία AP

Το πρώτο του γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο πέτυχε ο Τίμοθι Γουεά στην αναμέτρηση των ΗΠΑ με την Ουαλία για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων και βγήκε νικητής σε μία άτυπη οικογενειακή μονομαχία.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας του Αμερικάνου επιθετικού, Τζορτζ Γουεά παρόλο που ήταν νικητής της Χρυσής Μπάλας το 1995 και ένας από τους καλύτερους σκόρερ της γενιάς του, αγωνιζόμενος σε Παρί Σεν Ζερμέν, Μίλαν και Τσέλσι, δεν κατάφερε ποτέ να λάβει μέρος σε Μουντιάλ.

Ο λόγος είναι ότι ο πατέρας του Γουέα αγωνιζόταν με την φανέλα της εθνικής Λιβερίας, χώρας της Δυτικής Αφρικής, και λόγω της χαμηλής δυναμικότητας της ομάδας δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να λάβει μέρος σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Γουεά ο πρεσβύτερος είναι ο πρόεδρος της Λιβερίας.

Διαβάστε Περισσότερα

Παρί: Πακέτο 80.000.000 ευρώ για έναν 16χρονο κι έναν 15χρονο της Παλμέιρας

Μουντιάλ 2022: Η Τσέλσι έχει κλείσει το μεγάλο άτυχο της διοργάνωσης

Γιουβέντους στην αντεπίθεση: Τα ποσά της μεταγραφής του Μιλίνκοβιτς - Σάβιτς

News 24/7

24MEDIA NETWORK