Μουντιάλ 2022: Οζίλ και κλειστά στόματα λόγω Ερντογάν

Φίλαθλοι που παρακολούθησαν το Ισπανία - Γερμανία ύψωσαν φωτογραφίες του Μεσούτ Οζίλ και έκλεισαν τα στόματά τους για να πικάρουν τα "πάντσερ".

Spectators hold photos of Forman German international Mesut Ozil on the stands and cover their mouths during the World Cup group E soccer match between Spain and Germany, at the Al Bayt Stadium in Al Khor , Qatar, Sunday, Nov. 27, 2022. (AP Photo/Matthias Schrader)
Εικόνα από την κερκίδα του γηπέδου (AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER)

Η εθνική ομάδα της Γερμανίας στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ 2022 αντέδρασε στην απαγόρευση να φορέσει ο Μανουέλ Νόιερ το περιβραχιόνιο με το Ουράνιο Τόξο για την OneLove καμπάνια. Οι διεθνείς του Φλικ στην ομαδική φωτογραφία είχαν κλείσει τα στόματά τους.

Στο Ισπανία - Γερμανία συνέβη κάτι αντίστοιχο, αλλά από μερίδα φιλάθλων στο γήπεδο. Συγκεκριμένα, αρκετοί ήταν αυτοί που ύψωσαν φωτογραφίες του Μεσούτ Οζίλ και έκλεισαν τα στόματά τους.

Γιατί, όμως, έγινε κάτι τέτοιο από την πλευρά των παρευρισκόμενων με ξεκάθαρο σκοπό να πικάρουν τα "πάντσερ".

Θα χρειαστεί να πάμε χρόνια πίσω όταν ο πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης επισκέφθηκε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο γραφείο του.

Η κοινή φωτογραφία των δύο είχε προκαλέσει αντιδράσεις με τον Οζίλ λίγο αργότερα να ανακοινώνει πως αποσύρεται από την Νάσιοναλμανσαφτ γιατί ένιωσε "ρατσισμό, ασέβεια" και πως ότι έχει προσφέρει στην Γερμανία από το ντεμπούτο του το 2009 έχει ξεχαστεί.

Διαβάστε περισσότερα

Μουντιάλ 2022: Μπάχαλο το Βέλγιο, συμπαίκτης απάντησε στον Μπρούινε για το "έχουμε γεράσει"

Μουντιάλ 2022: Η φίλαθλος της Σαουδικής Αραβίας που έκανε τα φλας ν' αστράψουν

Ρονάλντο: Διακοπές 72.000.000 ευρώ στην Σαουδική Αραβία

News 24/7

24MEDIA NETWORK