Μουντιάλ 2022: Το wonderkid που μπορούσε να είναι συμπαίκτης του Μέσι ή του CR7 και επέλεξε τις ΗΠΑ

Να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ επέλεξε ο Τζιοβάνι Ρέινα, παρόλο που είχε τη δυνατότητα να εκπροσωπήσει τις χώρες της Αγγλίας, της Αργεντινής και της Πορτογαλίας.

United States' Gio Reyna during the international friendly soccer match between Saudi Arabia and United States in Murcia, Spain, Tuesday, Sept. 27, 2022. (AP Photo/Jose Breton)
Ο Τζιοβάνι Ρέινα με την φανέλα των ΗΠΑ AP

Ένα από τα καλύτερα ταλέντα που έχει αναδείξει η Μπορούσια Ντόρτμουντ τη φετινή χρονια είναι ο Τζιοβάνι Ρέινα.

Ο παίκτης λόγω της σχέσης που είχαν οι πρόγονοι του με πολλές χώρες, κλήθηκε να αποφασίσει ποια από αυτές θα εκπροσωπήσει στις εθνικές διοργανώσεις.

Αρχής γενομένης από το Παγκόσμιο Κύπελλο, με την επιλογή του, όπως είπε, να βασίζεται στο συναίσθημα. Συγκεκριμένα, ο άσος των Βεστφαλών γεννήθηκε στην Αγγλία καθώς ο πατέρας του εκείνο το διάστημα αγωνιζόταν με την φανέλα της Σάντερλαντ.

Παλαιότερα, ο παππούς του είχε αγωνιστεί για χρόνια στο πρωτάθλημα της Αργεντινής και είχε ταυτιστεί με τη χώρα. Αυτές οι συνθήκες οδήγησαν τόσο την Ομοσπονδία της Αγγλίας όσο και αυτή της Αργεντινής να επικοινωνήσουν μαζί του.

Ταυτόχρονα, επικοινωνία μαζί του είχε και η εθνική Πορτογαλίας λόγω της πορτογαλικής υπηκοότητας που πήρε ο Ρέινα σε μικρότερη ηλικία.

Ο πατέρας του όμως εκπροσώπησε την εθνική ομάδα των ΗΠΑ σε τρία Μουντιάλ γεγονός που έκανε τον 20χρονο να πειστεί να αγωνιστεί για τη χώρα από την οποία προέρχεται.

"Υπήρχαν ευκαιρίες για εμένα σε άλλες χώρες αλλά για μένα ήταν αρκετά ξεκάθαρο ότι ήθελα να αγωνιστώ με την φανέλα της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ. Ήταν βέβαια αρκετά κολακευτικό που αυτές οι χώρες επικοινώνησαν μαζί μου" δήλωσε ο Τζιοβάνι Ρέινα στην επίσημη συνέντευξη Τύπου πριν από την αναχώρηση της ομάδας για το Κατάρ.

Διαβάστε Περισσότερα

Μουντιάλ 2022: Μύθος ο Νεϊμάρ έχρισε φαβορί την Αγγλία γιατί έχει παίκτη που δεν έχει κληθεί από τον Σάουθγκεϊτ

Μουντιάλ 2022: Ο Ντάλιτς δεν "πούλησε" την Κροατία για 30 εκατ. ευρώ και είναι περήφανος

Αργεντινή: Ποδοσφαιριστής επιχείρησε να ληστέψει με μαχαίρι οδηγό Uber

News 24/7

24MEDIA NETWORK