Μουντιάλ 2026: Το προπονητικό Χόλιγουντ παρελαύνει στον πάγκο των ΗΠΑ

Μία λίστα με προπονητές παγκοσμίου κλάσης έχουν φτιάξει οι ιθύνοντες των ΗΠΑ και δεν αποκλείεται να κινηθούν για την απόκτηση τους ενόψει Μουντιάλ 2026.

Real Madrid's head coach Zinedine Zidane looks on before the Spanish La Liga soccer match between Levante and Real Madrid at the Ciutat de Valencia stadium in Valencia, Spain, Saturday, Feb. 22, 2020. (AP Photo/Alberto Saiz)
Ο Ζινεντίν Ζιντάν AP PHOTO/ALBERTO SAIZ

Ολοκληρώνεται το Παγκόσμιο Κύπελλο και πολλές είναι οι χώρες που έλυσαν τη συνεργασία τους με τους προπονητές τους και αναζητούν τους αντικαταστάτες τους.

Οι ΗΠΑ προς το παρόν δεν είναι μία από αυτές, καθώς οι ιθύνοντες την ομάδας έχουν μείνει ικανοποιημένοι από τον προπονητή της ομάδας, Γκρέγκ Μπέρχαλτερ αλλά σύμφωνα με δημοσίευμα του Athletic, δεν είναι απίθανο ενόψει του Μουντιάλ 2026 να αναζητηθεί μία καλύτερη επιλογή, με τα ονόματα που βρίσκονται στη λίστα να εντυπωσιάζουν.

Το πρώτο όνομα είναι αυτό του Πεπ Γκουαρντιόλα του οποίου το συμβόλαιο με την ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι λήγει το καλοκαίρι '25, ενώ ο προπονητής φέρεται να είναι στο στόχαστρο και της εθνικής Βραζιλίας.

Ο Πεπ δεν είναι όμως ο μόνος παγκοσμίου φήμης προπονητής που βρίσκεται στη λίστα των ΗΠΑ, αφού κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους Ζινεντίν Ζιντάν, που μάλλον δεν θα αναλάβει την Γαλλίας. Ρομπέρτο Μαρτίνεζ και Λουίς Ενρίκε που πρόσφατα απολύθηκαν από τους πάγκους του Βελγίου και της Ισπανίας αντίστοιχα αλλά και του ελεύθερου από τον Φεβρουάριο, Μαρσέλο Μπιέλσα.

Πάντως, το συμβόλαιο του Μπέρχαλτερ με την εθνική των ΗΠΑ λήγει στο τέλος του 2022 οπότε οι εξελίξεις γύρω από τον επόμενο προπονητή της ομάδας αναμένονται άμεσα.

Διαβάστε Περισσότερα

Πρώτος ο Γκουαρντιόλα, δεύτερος ο Αμπέλ Φερέιρα στη "βόμβα" που θέλει να ενεργοποιήσει εθνική ομάδα

Μπάγερν: Το σκι του Νόιερ, αλλάζει τη ζωή κορυφαίου κίπερ του Μουντιάλ 2022

Χακίμι: Το αδιαχώρητο σε φαστφουντάδικο, πέρασαν τον ταμεία για τον ηγέτη του Μαρόκου

News 24/7

24MEDIA NETWORK