Μπάρτσα: "Τρύπα" 200 εκατ., αυτοί είναι οι πρώτοι παίκτες που κινδυνεύουν

Να εξοικονομήσει ένα ποσό που αγγίζει τα 200.000.000 ευρώ χρειάζεται η Μπαρτσελόνα προκειμένου να συνεχίσουν να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα οι Γκάβι και Αραούχο.

FILE - FC Barcelona club President Joan Laporta pauses during a news conference in Barcelona, Spain, on Aug. 6, 2021. Barcelona wont be able to reduce its salary burden to acceptable limits for the club until several veteran players finish their contracts, its top financial officer said Thursday, Oct. 6, 2022. (AP Photo/Joan Monfort, File)
Ο Τζοάν Λαπόρτα σε συνέντευξη Τύπου της Μπαρτσελόνα AP

Πολλά είναι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μπαρτσελόνα και ο πρόεδρος της ομάδας, Ζοάν Λαπόρτα ψάχνει λύσεις με κάθε τρόπο.

Τον περασμένο Νοέμβριο η Λα Λίγκα θέσπισε κανόνα που ανέφερε πως η Μπαρτσελόνα θα έχει πρόβλημα με τους Γκάβι και Αραούχο, που προέρχονται από τις ακαδημίες της αν δεν μειώσει τα έξοδα της.

Το ποσό που χρειάζεται να εξοικονομήσουν οι μπλαουγκράνα μόνο μικρό δεν είναι καθώς πρέπει να γίνει μείωση της τάξεως των 200.000.000 σε συμβόλαια και χρεώσεις μεταγραφών.

Αυτό το ποσό μπορεί να καλυφθεί μέσω χορηγιών κάτι που όμως μόνο απλό δε μοιάζει τη δεδομένη χρονική στιγμή αν αναλογιστεί κανείς τις κινήσεις που έχουν κάνει οι ιθύνοντες της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια για να μειώσουν το χρέος τους.

Θυμίζουμε ότι η ομάδα υπέγραψε συμφωνία ύψους 300.000.000 ευρώ με την Spotify και πούλησε τα Barca Studios αντί 200.000.000 ευρώ.

Η αρχή πάντως έχει γίνει με την αποχώρηση των Ζεράρ Πικέ και Μέμφις Ντεπάι αλλά είναι δεδομένο πως χρειάζονται και άλλες αποχωρήσεις.

Διαβάστε Περισσότερα

Γουίγκαν: Ήθελε τον Γιάγια, πήρε τον Κόλο και τον έδιωξε σε 58 ημέρες

Αρσέναλ: Πήρε παίκτη, "κέρδισε" και την βασίλισσα του τουέρκ

Λεβαντόφσκι: Παρά το συμβόλαιο με την Μπάρτσα, εκεί επιθυμεί να κλείσει την καριέρα του

News 24/7

24MEDIA NETWORK