Μπαρτσελόνα: Πόσα χρήματα θα χάσει αν βγει εκτός Champions League

Η Μπάρτσα βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός UCL και οι ιθύνοντες μετράνε τη χασούρα σε εκατομμύρια. Η διοίκηση των Καταλανών είχε ποντάρει τουλάχιστον μέχρι τα έσοδα των "16", αλλά τα χρήματα χάνονται από τους ομίλους.

Barcelona's head coach Xavi Hernandez sits on the bench during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Sunday, Oct. 16, 2022. (AP Photo/Manu Fernandez)
Ο Τσάβι στο Champions League βλέπει την ομάδα του να μην τα καταφέρνει AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Το οικονομικό πρότζεκτ της Μπαρτσελόνα βασίστηκε στα χρήματα που θα εξασφάλιζε ο σύλλογος με την πρόκριση της ομάδας του Τσάβι τουλάχιστον μέχρι την πρώτη νοκ-άουτ φάση του Champions League. Ο στόχος αυτός χάνεται από τους ομίλους κιόλας και η ζημιά είναι σημαντική.

Ό,τι και να κάνει η Μπάρτσα κόντρα στην Μπάγερν θα πρέπει η Ίντερ να προχωρήσει σε αυτοχειρία με αντίπαλο της Πλζεν, σενάριο δύσκολο για τους Καταλανούς αν αναλογιστεί κανείς τη διαφορά δυναμικότητας των Ιταλών με την τελευταία ομάδα του ομίλου που δεν έχει πάρει πόντο και έχει δεχθεί 16 γκολ.

Σε περίπτωση που το στόρι κινηθεί φυσιολογικά και η Ίντερ νικήσει την Βικτόρια, τότε η Μπαρτσελόνα μένει εκτός και η οικονομική συνέπεια αυτής της αποτυχίας έχει ως εξής: Εγγυημένα, σύμφωνα το Cadena Ser (αναδημοσιεύει η AS), η Μπάρτσα θα χάσει ένα ποσό κοντά στα 20.000.000 ευρώ, χωρίς σε αυτό να συνυπολογιστούν έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα και εισιτήρια.

Διαβάστε περισσότερα

Φρενίτιδα, οι μεγάλοι της Ευρώπης απλώνουν εκατομμύρια για τον 16χρονο Έντρικ του Άμπελ Φερέιρα

Γιώργος Γιακουμάκης: Έλληνας σκόρερ σε ομίλους μετά από πέντε χρόνια, ποιος ήταν ο τελευταίος

News 24/7

24MEDIA NETWORK