Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

Το γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ στο 85ο λεπτό έκρινε τον τελικό του φετινού Copa del Rey, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να επικρατεί 2-1 της Μπαρτσελόνα και να παίρνει εκδίκηση για την προ ημερών ήττα στο πρωτάθλημα, πανηγυρίζοντας το 19ο κύπελλο Ισπανίας. Ανώτεροι οι "μερένγκες" που είχαν δύο δοκάρια και προηγήθηκαν με τον Άνχελ ντι Μαρία, ισοφάρισε προσωρινά ο Μαρκ Μπάρτρα στο 2ο ημίχρονο.

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, παρά την απουσία του σκόρερ του προηγούμενου τελικού τους, Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Γκάρεθ Μπέιλ ήταν αρκετά ορεξάτος, έστω κι αν απέναντί του είχε έναν... στόπερ, τον μοναδικό υγιή των Καταλανών, Μαρκ Μπάρτρα. Στο 11ο λεπτό, σε μία υποδειγματική αντεπίθεση, ο Άνχελ ντι Μαρία νίκησε εύκολα τον Σέρχιο Πίντο κι έδωσε προβάδισμα στους τύποις φιλοξενούμενους, που έδειχναν να έχουν πάρει τον "αέρα" των "μπλαουγκράνα" σε αυτήν τη χρονική περίοδο.

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

Το "πείραμα" του Χεράρδο Μαρτίνο με τον Τσεσκ Φάμπρεγας στην κορυφή και τον αρχισκόρερ στην ιστορία των clasico και της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι, στα δεξιά, είχε αποτύχει στο παρελθόν και δεν άλλαξε ούτε τώρα. Ο διεθνής Ισπανός απέτυχε να αναστατώσει την άμυνα των "μερένγκες" και η Μπαρτσελόνα είχε να επιδείξει στεγνή υπεροχή στην κατοχή μπάλας, πλην ενός σουτ (λίγο άουτ) του Μέσι στο 42'.

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

Στο ημίχρονο, ο Αντριάνο πήρε τη θέση του Τζόρδι Άλμπα, με την Μπαρτσελόνα να έχει ξανά τον πρώτο λόγο. Ο Πέπε, ως... Πέπε, προκαλούσε πότε τον Μέσι, πότε τον Νεϊμάρ, ενώ ο τελευταίος είχε και μία αψιμαχία νωρίτερα με τον Φάμπιο Κοεντράο. Ο διαιτητής δεν έδωσε συνέχεια σε αυτές τις κοκορομαχίες και το παιχνίδι απέκτησε έναν υποτυπώδη ρυθμό.

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

Η εδαφική υπεροχή των Καταλανών δεν ανησύχησε ιδιαιτέρως τον Ίκερ Κασίγιας, ακόμα κι αν η είσοδος του Πέδρο αντί του Φάμπρεγας, εξορθολόγησε τον τρόπο ανάπτυξης της Μπαρτσελόνα. Αντιθέτως, στο 66ο λεπτό ο Πίντο είδε το κάθετο δοκάρι να τον σώζει από προσπάθεια του Καρίμ Μπενζεμά. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι δεν σκόραρε και "τιμωρήθηκε" στο 69' με το... πρόσωπο του αγώνα, τον Μπάρτρα.

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

Ο νεαρός αμυντικός έκανε τη δουλειά που δεν μπορούσαν να κάνουν οι ακριβοπληρωμένοι συμπαίκτες του κι έδωσε "φτερά" στους "μπλαουγκράνα". Οι "μερένγκες" έκλεισαν κάθε διάδρομο και περίμεναν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Στο 81' είχαν νέο δοκάρι με τον Λούκα Μόντριτς και στο 85' ο Μπέιλ αξιοποίησε την απαράμιλλη ταχύτητά του, νίκησε τον σκόρερ της Μπαρτσελόνα κι έκανε το 2-1.

Ο Αντσελότι πραγματοποίησε την πρώτη αλλαγή του στο 89' και ένα λεπτό αργότερα ο Νεϊμάρ, ολομόναχος στην περιοχή, είχε δοκάρι και ουσιαστικά απώλεσε την καλύτερη ευκαιρία της Μπαρτσελόνα, παραχωρώντας τον τίτλο στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

Μπαρτσελόνα (4-1-2-3): Πίντο, Άλβες, Μπάρτρα (86' Αλέξις), Μαστσεράνο, Άλμπα (46' Αντριάνο), Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Φάμπρεγας (60' Πέδρο), Νεϊμάρ

Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-3): Κασίγιας, Καρβαχάλ, Πέπε, Ράμος, Κοεντράο, Μόντριτς, Αλόνσο, Ίσκο (89' Κασεμίρο), Ντι Μαρία (86' Ιγιαραμέντι), Μπενζεμά (90' Βαράν), Μπέιλ

Διαβάστε ακόμη

Το live της αναμέτρησης

Η "χρυσή Βίβλος" του Copa del Rey

News 24/7

24MEDIA NETWORK