Μπέιλ: Ποια είναι η "χιλιανή" στην οποία αναφέρεται η Ρεάλ στο αντίο της στον Ουαλό

Ο Μπέιλ κρέμασε τα παπούτσια του και η Ρεάλ στην ανακοίνωσή της αναφέρθηκε σε μία "chilena", δηλαδή "χιλιανή". Τι είναι αυτό;

Real Madrid's Gareth Bale celebrates after scoring his side's third goal during the Champions League Final soccer match between Real Madrid and Liverpool at the Olimpiyskiy Stadium in Kiev, Ukraine, Saturday, May 26, 2018. (AP Photo/Pavel Golovkin)
Ο Γκάρεθ Μπέιλ AP PHOTO/PAVEL GOLOVKIN

Ο Γκάρεθ Μπέιλ, 33, έκοψε το ποδόσφαιρο γενικά (σ.σ. λίγες εβδομάδες μετά από την απόφασή του να σταματήσει από την Ουαλία) και η Ρεάλ Μαδρίτης με την οποία ο Ουαλός κατέκτησε πέντε Champions League εξέδωσε ανακοίνωση για να τον ευχαριστήσει για την προσφορά του στο κλαμπ.

Όλα καλά, όλα φυσιολογικά. Γράφει γράφει, λοιπόν, το γραφείο Τύπου της Ρεάλ, διαβάζουμε εμείς και το μάτι μας πέφτει στη λέξη που θα δείτε παρακάτω μαυρισμένη:

"...su trascendental gol en la final de la Champions League de Lisboa en 2014 o sus goles en la final de la Champions League en Kiev en 2018, especialmente la chilena que quedará grabada eternamente en la memoria de todos los amantes del fútbol..."

Η Ρεάλ στην παραπάνω παράγραφο λέει στον Μπέιλ πως θα μείνει στην ιστορία το "χιλιανό" του γκολ, "la chilena" στον τελικό του Κιέβου. Σωστά καταλάβατε. Η "chilena" ή το "chilena" είναι η ονομασία που χρησιμοποιούν οι λατινοαμερικάνοι για το δικό μας "ψαλίδι" ή "ψαλιδάκι" ή για τους τέρμα γραφικούς "εναέριο".

Στην Ευρώπη το συναντάμε ως "bicycle kick". Γιατί, όμως, οι λατινοαμερικάνοι και οι Ισπανοί στην προκειμένη περίπτωση αποκαλούν το... ψαλίδι ως "chilena". Φημολογείται πως τέτοιου είδους εκτελέσεις πρωτοξεκίνησαν κάπου μεταξύ 1910 - 1920 στις περιοχές Χιλή - Περού από τους ποδοσφαιριστές Ραμόν Ουνζάγκα και Φρανσίσκο Γκατίκα.

Κάπως έτσι έχει η ιστορία της "χιλιανής" εκτέλεσης του Μπέιλ που δεν είναι άλλη από τα καταπληκτικό γκολ που είχε σκοράρει στον τελικό με την Λίβερπουλ, βοηθώντας με δύο γκολ τότε να κατακτήσει την κορυφή στην καλύτερη διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη.

Δείτε την "chilena" του Μπέιλ με ασίστ Μαρσέλο

Real Madrid's Gareth Bale, front, scores his side's 2nd goal during the Champions League Final soccer match between Real Madrid and Liverpool at the Olimpiyskiy Stadium in Kiev, Ukraine, Saturday, May 26, 2018. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Η μαγική στιγμή του Μπέιλ στον τελικό του '18 AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Διαβάστε περισσότερα

Αντρέα Πίρλο: Έστειλε βιογραφικό σε εθνική ομάδα έκπληξη

Γκβάρντιολ: Η Λειψία πάτησε pause στα όνειρα των μεγάλων για τον Κροάτη

Αλ Νασρ: Γη και ύδωρ στον Μάρκο Ρόις για να γίνει συμπαίκτης του Ρονάλντο

News 24/7

24MEDIA NETWORK