Μπεν Αρφά: Μια "βόμβα" στα χέρια του Μαρινάκη!

Ο Γάλλος μπαλαδόρος που είχε βρεθεί μια ανάσα από τον Πειραιά τον Γενάρη του 2010 τέθηκε ξανά στα υπόψη των "ερυθρολεύκων" και ο πρόεδρος της ΠΑΕ επεξεργάζεται το μεγάλο "μπαμ". Τα... σώβρακα του Ζίκο που "χάλασαν" τότε τη μεταγραφή, το πικάντικο παρασκήνιο και όλα τα τωρινά δεδομένα μιας υπόθεσης που αν ολοκληρωθεί θα προκαλέσει πάταγο!

Μπεν Αρφά: Μια "βόμβα" στα χέρια του Μαρινάκη!

"Βόμβα" με την κωδική ονομασία Χατέμ Μπεν Αρφά βρίσκεται στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη! Ο πρόεδρος της ΠΑΕ επεξεργάζεται εδώ και περίπου ένα μήνα, μαζί με τους στενούς του συνεργάτες, την περίπτωση του διεθνούς Γάλλου ζογκλέρ και υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να την… πυροδοτήσει τον Γενάρη και να κάνει το μεγάλο "μπαμ".

Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που ο 27χρονος εξτρέμ απασχολεί τον Ολυμπιακό. Πριν από μερικά χρόνια, επί προεδρίας Σωκράτη Κόκκαλη, είχε βρεθεί μια ανάσα από το μεγάλο λιμάνι! Ήταν Γενάρης του 2010 όταν είχε κυνηγήσει με "νύχια και με δόντια" την περίπτωσή του ο τότε διευθυντής σκάουτινγκ της ΠΑΕ, Δημήτρης Θεοδωρίδης.

Ο αριστεροπόδαρος άσος, μάλιστα, θα είχε έρθει από τότε στον Πειραιά, αν δεν τα είχε κάνει… θάλασσα ο Ζίκο! Ναι, καλά διαβάσατε. Ο Βραζιλιάνος που έχει έρθει εκείνη την περίοδο ως προπονητής των "ερυθρολεύκων", αλλά δεν… ακούμπησε, είχε "χαλάσει" τη μεταγραφή λίγο πριν από τις υπογραφές! Είχε υπάρξει προφορική συμφωνία του Ολυμπιακού με τη Μαρσέιγ, στην οποία αγωνιζόταν ο Μπεν Αρφά με αντάλλαγμα 6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο ίδιος ο παίκτης είχε πει "ναι" σε συμβόλαιο διάρκεια 3,5 ετών με ετήσιες απολαβές 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Με τα... σώβρακα!

Πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για να έρθει στη χώρα μας και να ολοκληρώσει το deal, όμως, είχε στείλει τον εκπρόσωπό του για "ανίχνευση εδάφους", για γνωριμία με τους αρμόδιους της ΠΑΕ και για συνάντηση με τον Ζίκο. Ο αστικός μύθος που δεν είναι καθόλου… μύθος αναφέρει ότι ο Ζίκο τον υποδέχθηκε στο σπίτι του -σε προκαθορισμένο από τη διοίκηση του Ολυμπιακού ραντεβού- με τα… σώβρακα (σ.σ. στην κυριολεξία!), ενώ στη σύντομη κουβέντα που ακολούθησε, ο Βραζιλιάνος υποστήριξε πως δεν είναι σίγουρος για το ορθόν της επιλογής, επειδή -είπε πως- δεν γνωρίζει καλά τον Γάλλο ποδοσφαιριστή!

Όπως αποδείχθηκε λίγες ημέρες αργότερα, έκανε ό,τι μπορούσε για να "κάψει" τη μεταγραφή, αφού ήθελε στην ίδια θέση να φέρει παίκτη δικής του επιλογής από τη Βραζιλία για ευνόητους λόγους! Κάτι τέτοιο δεν έγινε, αφού τον πήραν χαμπάρι, ωστόσο, "πάγωσε" και την πλευρά του Μπεν Αρφά με αποτέλεσμα να μείνει στη Μαρσέιγ και να μετακομίσει το καλοκαίρι εκείνης της σεζόν στην Αγγλία και τη Νιούκαστλ όπου ανήκει μέχρι σήμερα.

Για να πάμε και στο σήμερα, η περίπτωση του γεννημένου στην Τυνησία μπαλαδόρου, τέθηκε στα υπόψη των «ερυθρολεύκων» πριν από περίπου 25 ημέρες όταν έγινε γνωστό ότι λήγει –πρόωρα- ο δανεισμός του στη Χαλ και επιστρέφει στη Νιούκαστλ.

Θετικός ο πρόεδρος

Κι όπως ήταν λογικό ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος, μάλιστα, επειδή γνωρίζει καλά τον ποδοσφαιριστή και παρακολουθεί φανατικά το αγγλικό πρωτάθλημα, τάχθηκε ευθύς εξαρχής υπέρ σε μια τέτοια κίνηση, η οποία είναι ξεκάθαρο πως θα απογειώσει την επίθεση του Ολυμπιακού και θα κάνει τρομερό "γκελ" στις τάξεις των οπαδών.

Στις κουβέντες που ακολούθησαν, ωστόσο, με στενούς του συνεργάτες εκφράστηκαν ενστάσεις, οι οποίες αφορούν όχι την αξία και την κλάση του Μπεν Αρφά, αλλά τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του. Κάποιοι θεωρούν ότι μπορεί να παρουσιάσει προβληματική συμπεριφορά στα αποδυτήρια, ενώ κάποιοι άλλοι επιμένουν πως χρειάζεται απλώς σωστή διαχείριση επειδή "θέλει να νιώθει πολύτιμος στην ομάδα. Αν το νιώσει, όχι μόνο πρόβλημα δεν θα δημιουργήσει, αλλά θα κάνει… παπάδες". Κι ο Μίτσελ έχει τον τρόπο να κάνει έναν ποδοσφαιριστή του να νιώθει σπουδαίος.

Στην παρούσα φάση, λοιπόν, η υπόθεση Μπεν Αρφά παραμένει υπό επεξεργασία. Σύντομα θα ληφθεί οριστική απόφαση για το αν θα τον κυνηγήσει ο Ολυμπιακός ή θα στρέψει κάπου αλλού την προσοχή του για να ενισχύσει το δεξί άκρο της επίθεσης και όχι μόνο, καθώς ο "δαιμόνιος" Χατέμ παίζει με την ίδια ευχέρεια και στις τρεις θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ.

Για όσους δεν το γνωρίζουν πρόκειται για παίκτη με απίστευτη τεχνική και ταχύτητα, ο οποίος όχι απλά μπορεί να σμπαραλιάσει κάθε αντίπαλη άμυνα, αλλά θα σηκώσει το γήπεδο στον… αέρα. Πρόκειται για παίκτη-ορχήστρα, ο οποίος προκαλεί ζαλάδες και… εμετούς μόλις βάλει τη μπάλα στο αριστερό του πόδι και "πολυτέλεια" για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Αν ο Ολυμπιακός αποφασίσει να "τρέξει" αυτή την υπόθεση, οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να τον κάνει δικό του και χωρίς "τρελά" ανταλλάγματα, παρότι κοστολογείται γύρω στα 9 εκατομμύρια ευρώ. Κι αυτό επειδή στη Νιούκαστλ δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του προπονητή, ενώ και στη Χαλ έμεινε μισή σεζόν. Πλέον αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και τον ενδιαφέρει κάθε πρόταση από ομάδα, η οποία θα του προσφέρει ένα καλό συμβόλαιο, επίπεδο πρωταθλητισμού και ευρωπαϊκή προοπτική.

Είναι 13 φορές διεθνής με την Εθνική Γαλλίας, έχει αγωνιστεί σε όλα τις "μικρές" Εθνικές των "τρικολόρ", ενώ το καλοκαίρι του 2013 η αξία του είχε εκτοξευθεί στα 13,5 εκατομμύρια, αλλά τον "φρέναρε" ένας σοβαρός τραυματισμός που τον κράτησε εκτός δράσης για αρκετά μεγάλο διάστημα. Φέτος με τη Χαλ έπαιξε σε 8 παιχνίδια πρωταθλήματος και ένα Κυπέλλου.

Ο δανεισμός του στη Χαλ οδεύει προς πρόωρο τερματισμό κι ο Πάρντιου είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο να τον δεχθεί πίσω στο St James' Park. Με τη Νιούκαστλ μετράει 86 συμμετοχές, 14 γκολ και 17 ασίστ, ενώ τις πιο πολλές συμμετοχές τις πραγματοποίησε με τη φανέλα της Μαρσέιγ (91 ματς, 15 γκολ, 12 ασίστ). Πριν μετακομίσει στο "Βελοντρόμ" άνηκε στη Λιόν (78 παιχνίδια, 9 γκολ, 8 ασίστ).

Εκ κατακλείδι αυτό που απομένει να μάθουμε είναι τι θα πράξει τελικά ο Ολυμπιακός με τη συγκεκριμένη περίπτωση. Θα ενδιαφερθεί για τον Μπεν Αρφά, η πιθανή απόκτηση του οποίου προκαλεί… ίλιγγο ακόμη και ως σκέψη, ή θα κοιτάξει άλλες περιπτώσεις για να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης και τις πτέρυγες; Από βδομάδα θα ξέρουμε οριστικά.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν επιστρέφει στη Νιούκαστλ ο Μπεν Αρφά

Γιατί φεύγει ο Αμπιντάλ από τον Ολυμπιακό

News 24/7

24MEDIA NETWORK