Μπλε κάρτα στο ποδόσφαιρο: Κι αν την αντικρίσει τερματοφύλακας τι γίνεται;

Αυτές είναι οι επιλογές ενός προπονητή σε περίπτωση που ο τερματοφύλακάς αντικρίσει μπλε κάρτα αν κι εφόσον περάσει ο κανονισμός.

Bayern goalkeeper Manuel Neuer kneels during a training session prior to the second leg Champions League quarterfinal soccer match between Bayern Munich and Villareal in Munich, Germany, Monday, April 11, 2022. Bayern will face Villareal on Tuesday. (AP Photo/Matthias Schrader)
Ο Μάνουελ Νόιερ AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Το ενδεχόμενο της ένταξης της μπλε κάρτας στο τσεπάκι του διαιτητή έχει σηκώσει σκόνη. Κάποιοι συμφωνούν με τις συγκεκριμένες αλλαγές στο ποδόσφαιρο, άλλοι πάλι τις θεωρούν αστείες. Για τη νέα αυτή κάρτα έχουν γίνει αναλύσεις επί αναλύσεων, ωστόσο ενδιαφέρον έχει να μάθουμε τι συμβαίνει εάν ο ρεφ δείξει μπλε κάρτα σε έναν τερματοφύλακα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph οι επιλογές ενός προπονητή σε περίπτωση μπλε κάρτας στον κίπερ είναι δύο.

Α) Ο εκάστοτε προπονητής με τον τερματοφύλακα του στον... πάγο για δέκα λεπτά εξαιτίας της μπλε τιμωρίας θα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει έναν ποδοσφαιριστή, όχι κίπερ, για να καλύψει τη θέση μέχρι να περάσουν τα δέκα λεπτά.

Β) Ο προπονητής μπορεί να βάλει τερματοφύλακα από τον πάγκο, αλλά τότε εκείνος μπαίνει μέσα για μόνιμα και όχι για δέκα λεπτά, οπότε εδώ επί της ουσίας έχουμε αλλαγή εφόσον υπάρχει το δικαίωμα αλλαγής.

Θυμίζουμε πως η μπλε κάρτα δεν έχει περάσει στις μεγάλες διοργανώσεις για τα επόμενα τουλάχιστον δύο χρόνια, καθώς θα αναμένεται να γίνουν βελτιώσεις στον κανονισμό και περισσότερη μελέτη.

Διαβάστε περισσότερα

Λίβερπουλ: Την προσφορά της Αλ Ιτιχάντ για τον Σαλάχ δεν μπορεί να την αρνηθεί καμία ομάδα

Κάτι πάει λάθος στην Παρί: Έχασε με αστείο ποσό ταλέντα αξίας 477.000.000 ευρώ

Ρεάλ: Τρόμο προκαλεί η ενδεκάδα των Μαδριλένων με τις τρεις "βόμβες" ενεργοποιημένες

News 24/7

24MEDIA NETWORK